To raczej nie wynika z opinii tylko z opisu.Cytat:
znalazłem cos takiego z opini wygląda ze jest lepsza od standardowej , miał ktoś do czynienia z nia może?
Wersja do druku
To raczej nie wynika z opinii tylko z opisu.Cytat:
znalazłem cos takiego z opini wygląda ze jest lepsza od standardowej , miał ktoś do czynienia z nia może?
Chyba, że znalazł gdzieś i opinie ^_^
Mimo wszystko ja jednak nie mam zaufania do takich "wynalazków". Jeśli chcesz pewną, większą baterię to kup sobie HTC BP E400:
Masz wtedy gwarancję, że pojemność baterii nie jest jedynie napisana na naklejce (tak jak w moim poprzednim linku).Kod:http://allegro.pl/oryginal-bateria-bp-e400-htc-hd2-leo-2300mah-wy24h-i1456920745.html
No jeżeli chodzi o baterie to też wolałbym wydać więcej ale mieć oryginał
witam wszystkich :)
chciałbym się podpiąć do tematu z pytaniem, czy nie jest lepiej non stop doładowywać baterii (np. tak jak u mnie w laptopie robię)
przytoczę przykład z tego laptopa - bateria za niedługo będzie kończyła razem z laptopem 3 rok - większość czasu na laptopie siedzę na zasilaczu - bateryjki jedynie w busie, żeby przejrzeć coś z internetu czy obejrzeć film na wycieczce
no i O DZIWO - bateryjka średnio trzymie laptopik na 3 - 3,5 godziny (oczywiście jeżeli mam oszczędzanie baterii w systemie ustawione)
czy takie coś z HTC HD2 by przeszło, aby wydłużyć czas i żywotność bateryjki - tzn. siedzieć na USB / ładowarce, jeżeli dostępne ???
To już wydaje mi się kwestia Twojej wygody :-)
Nie planuję spędzenia z moim Leo następnych 3 lat. Osobiście, jak już pisałem, telefon do ładowarki podpinam kiedy kładę się spać. Do laptopa sporadycznie - jako pamięć masowa albo na potrzebę przeflashowania czegoś nowego... Mój ojciec natomiast w zasadzie cały czas ma swojego HD2 podpiętego pod komputer i zawsze kiedy u niego jestem i biorę go w łapę to ma 90-100% :-) W wakacje przeprowadzę para-test i zobaczę, który dłużej wytrzymuje na baterii w podobnych warunkach 8)
tak tylko wiesz - ludzie są zdziwieni ze mam tak starego laptopa a bateria trzymie mi tak dlugo :)
czy ładowarka, którą dostałem z HD2 ma takie same parametry jak USB w moim kompie ??? czy może natężenie prądu jest mniejsze w USB względem ładowarki ???
trzeba tez podkreślić, że na bank zwiększy się żywotność baterii, ładując mniejszym prądem - tylko nie wiem czy faktycznie USB ma mniejsze natężenie :)
też jeżeli chodzi o tą baterię - to nie wiem czy w tym przypadku (przypadku HD2) spełnia się, że im mniej korzystam z baterii tym bardziej wydłużam jej żywotność ... jak również nie wiem czy takie ciągłe podłączenie pod sieć może przynieść odwrotny skutek ...
jak wygląda to w HD2 ??? podkreślę, że jestem byłym użytkownikiem nokii n73 :D, niewiem czy jeżeli bateria jest w pełni naładowana, to czy HD2 pobiera prąd z baterii czy z sieci ...
wybaczcie jeżeli zadaje oczywiste dla Was pytania - ale ten PDA nie jest tani a szkoda by go było oddawać na serwis :D
Pisałem o tym w tym poście na poprzedniej stronie tego tematu.
Tylko pamiętaj, że 500mA @ USB to maksymalne natężenie - najpewniej faktyczne ładowanie będzie jednak jeszcze niższym natężeniem :)
Dalej - to jest telefon komórkowy, ma on tę zaletę, że działa odłączony od kabla (o ile ma naładowaną baterię :P).
A co do ostatniego tematu - CurrentWidget (@Android) pokazuje 0mA zużycia baterii po naładowaniu na full i z podłączoną ładowarką :]
Siemka w ile wam znika 10% baterii przy średnim użytkowaniu?
Zdefiniuj lepiej "średnie użytkowanie", bo dla każdego taki termin wygląda inaczej ;)
Mi w nocy nieużywany telefon zjada 1% / 2h, w weekend, jak mało rozmawiam wytrzymuje mi mniej więcej 1% / 0.5-1h. W tygodniu jak dużo rozmawiam między 3 a 10% na godzinę.
a mi zjada 10 % na 10 minut, jak odpalę operę i chwilkę jestem na necie... Co mam zrobić? Kupić baterię nową?