-
Odp: Co planujesz mieć po HD2?
One X wszedł do oferty Orangutana w całkiem niezłej cenie. Na Allegro już się pojawiają oferty bezpośredniej sprzedaży takiej słuchawki za 2300... przypuszczam, że jeszcze w tym miesiącu naszym oczom ukaże się jedynka na początku ceny tegoż urządzenia, a wtedy i ja będę bardziej skłonny do wydania na niego ciężko zarobionych pieniędzy ;)
W zeszłym tygodniu kupiliśmy dla żony TF101, na razie jest strasznie zadowolona i do jej zastosowań najpewniej nie będzie już potrzebny laptop. A już na pewno nie w domu (do pracy ma służbowego, więc problem sam się rozwiązuje). Jeśli na tablety patrzy się przez pryzmat tych mikrusków 5-8" to zgadzam się z Tobą, Soren, również nie widzę zastosowania dla takiego... niewiadomoco... Ale przy 10-13" komfort pracy już jednak wygląda trochę inaczej. Tą trzynastkę przytaczam z racji zapowiedzi tabletów z Androidem właśnie w takim rozmiarze, a wtedy być może i ja się tym zainteresuję.
Cena One X w Polsce na tę chwilę faktycznie nie nastraja dobrze. Zwłaszcza, że jak się dowiedziałem do zestawu dołączone są zwykłe, (za przeproszeniem) gówniane słuchawki od HTC. Na obudowie beats, ale jak się chce słuchać muzyki a nie pierdzenia plastiku i folii, to trzeba zainwestować w coś porządnego (co na szczęście po zakupie a-JAYS One+ mam już za sobą).
Cały czas mam pewne wątpliwości związane z jakością wyświetlacza One X, dlatego na pewno najpierw będę chciał się nim pobawić na żywo... poszukam gdzieś w Warszawie, na pewno da się to gdzieś upolować ;)
Zabawa tym TF101 utwierdziła mnie w przekonaniu, że następny tego typu sprzęt z Androidem, na którego się skuszę po prostu musi mieć Tegrę. Wiem, że to marketing, że nie jest taka wspaniała jak ją reklamują, że 2-rdzeniowy Qualcomm jest w stanie pobić wydajnością te 5 rdzeni Tegry 3... ale:
1. W dupie mam benchmarki, bo nie po to kupuję telefon, aby w kółko fapować do coraz to wyższych not... Jak miałem HD2 to najmilej używało mi się ROMu, który wcale tych punktów tak dużo nie łapał... a mimo wszystko był płynny i stabilny, oraz oszczędny.
2. Pamiętacie Desert Winds na chipsety Qualcomma? Gdzie to jest i dlaczego ciągle tego nie ma dla naszego kraju? Dlaczego Nvidia jest w stanie stworzyć Tegra Zone i fajnie promować aplikacje pisane z myślą o Tegrze, wydawać ciekawe exclusive'y, podpisywać umowy, dzięki którym to Tegra najpierw dostaje nowe gry - i to w lepszej jakości, a u innych to tak strasznie kuleje?
-
Wyniki w benchmarkach to jedno ale kompatybilność i optymalizacja to drugie (i moim zdaniem to jest ważniejsze).
Popatrzmy na takiego SGS2 z mali 400. Ostatnio przeczytałem komentarz użytkownika apropo SGS3 i tekst że "znowu będą problemy z niekompatybilnymi grami".
Ja One X maksymalnie byłbym w stanie zapłacić te 1800zł. Wcale nie wykluczam że jeszcze w tym roku bym go sobie sprawił ale póki co nie widzę takiej potrzeby (kupiłem sensacje niedługo po premierze, tak samo SGS2 i wiecie co? Na sensacji straciłem, na SGS2 też trochę).
Co do zastępowania laptopa tabletem. Polecam te artykuły:
Tablet zamiast laptopa? Sprawdzam: ASUS Transformer Prime (część 1) | Bez Przycisków
Tablet zamiast laptopa? Sprawdzam: ASUS Transformer Prime (część 2) | Bez Przycisków
Dla mnie tablet może się nadawać wyłącznie do:
- przeglądania internetu
- czytania elektronicznych gazet (broń boże nie książek)
- oglądania filmów (czy to na ekranie tabletu czy via dlna)
- słuchania muzyki (via dlna)
- grania w gry
Więc jak dla mnie dla ogólnie pojętej rozrywki a więc jest to gadżet.
Jeżeli ktoś wykorzystuje tablet do pracy to w porządku, jeżeli się sprawdza to czemu nie.
A co do one x, beats audio i słuchawek to szczerze powiem nie pamiętam kiedy ostatni raz słuchałem muzyki na słuchawkach z jakiegoś plajerka czy telefonu. Preferuje dobrą płytkę do samochodu sobie nagrać bo i tak poruszam się głównie samochodem.[COLOR="Silver"]
-
Też muzyki słucham głównie jadąc samochodem. Bardziej chodziło mi o dziwną taktykę marketingową - napisać na obudowie o BeatsAudio, a później dołączyć do zestawu jakieś beznadziejne słuchawki. Prawie jak naklejka "Sport" na bagażniku Daewoo Tico, przecież to jest aż śmieszne i - przynajmniej u mnie - tworzy pewien niesmak.
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e za pomocą Tapatalk
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Smogg
Też muzyki słucham głównie jadąc samochodem. Bardziej chodziło mi o dziwną taktykę marketingową - napisać na obudowie o BeatsAudio, a później dołączyć do zestawu jakieś beznadziejne słuchawki. Prawie jak naklejka "Sport" na bagażniku Daewoo Tico, przecież to jest aż śmieszne i - przynajmniej u mnie - tworzy pewien niesmak.
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e za pomocą Tapatalk
Możliwe że chodzi tu o cenę :)
Telefon nie jest tani a reklama reklamą, masz napis że możesz to obsłużyć ale nie musisz tego mieć w opakowaniu :D
Tapnięte z Evolution HD2
-
Maluch potrafi obsłużyć 6.3 V8 small-blocka, pomimo to nie podwyższali z tego powodu ceny... :S
Fiat 126p 6,3l V8 vs VW Golf 3 Turbo 1/4 Meile - YouTube
-
Cziken, w PowerAMPie, którego kupiłem za 6 złotych w promocji jest tryb Beats.
Vinrael to pięknie podsumował - co by było, gdyby producenci samochodów podnosili ich cenę, bo można je stuningować i po jeszcze dodatkowym nakładzie finansowym ma się coś jeszcze lepszego?
Słuchawki od HTC są tandetne, nie oszukujmy się. A dodawanie ich do telefonu za ponad 2,5 tysiąca złotych z nadrukowanym logiem Beats to śmianie się w twarz konsumentowi.
Wyobrażacie sobie sytuację wypuszczenia serii drogich samochodów pomalowanych reklamami (tak, aby nie można było tego zedrzeć jak naklejki): "Samochód X, najbezpieczniejszy w klasie!", albo "Samochód X, 18 poduszek powietrznych!"... a później okazuje się, że ten drogi samochód nie ma żadnej poduszki powietrznej i nawet nie zamówisz takiej poduszki u producenta... ale producent zrobił dziury na te poduszki i czujniki i jeśli jesteś zainteresowany, to za dodatkową opłatą możesz to założyć w zewnętrznym warsztacie.
Widać pewną analogię?
Gdyby nie ta Tegra i rozdzielczość, to pewnie nawet bym się nie zastanawiał nad tym telefonem... ale właśnie przez tę Tegrę i rozdzielczość mam dylemat ;)
-
Ale też z kolei trzeba zwrócić uwagę, że Beats Audio (gdzieś tam doczytałem) daje też nam złocone styki w mini-jacku... Czyli jeśli masz zamiar podłączyć dobry wzmacniacz słuchawkowy + Sennheisery Orpheus (Boże, czemu te słuchawki kosztują tyle, co używane Audi A8L 4.2 V8? :S) to ma sens... Chociaż też nie. To ciągle nie ma sensu ;d
Ale z kolei, mało osób zostawia fabryczne słuchawki, i to nie ważne, jakie dostają w komplecie...
-
Smogg teraz zapewne wszystkie hi-endy będą miały ekrany 720p a i tegra nie będzie wyjątkiem więc myślę że nie ma co narzekać, wybór będzie nie mały ;)
-
@Vinrael: Samsung do Notesu i SGS2 dawał w sumie nie najgorsze. A w porównaniu do tych od naszej ukochanej firmy, to po prostu niebo a ziemia. Co do złocenia styku i podłączania kina domowego czy czegokolwiek pod słuchawkę... nigdy tego nie próbowałem i przypuszczam, że przy moim wykorzystaniu telefonu prędko nie będę... bardziej chodzi o zasady ;)
Nie wiem, czy którakolwiek inna firma, chcąca uchodzić za markę premium i starająca się nadać ten premium feel swoim produktom, konsekwentnie dorzucałaby takie dziadostwo, o których na forach ludzie piszą, że nie są warte poświęcania energii na wyjmowanie ich z folii (i tak też te moje cały czas są oryginalnie zapieczętowane... tak samo jak były te od Leona).
Przed chwilą obejrzałem sobie ciekawy review [ENG]: http://www.video.banzaj.pl/film/1197...ego-smartfona/
Szkoda, że ta tylna klapka to nie aluminium... poza tym, ktoś się orientuje, czy One X ma GG? Na filmie ten ekran pod światło wydawał się być delikatnie matowy... GG raczej takiego efektu by nie spowodowało... ale tutaj zdaję się na Wasze informacje :P
-
Jest to początek tegry 3, ale nadejdzie 4 :D nie podniecajcie sir, to tylko liczby, można w chainfire odpalić gry THD :) nie ma tylko tegra zone ale prócz tego da się większość mieć na sensacji :P
Tapnięte z Evolution HD2
-
@Smogg
To jest podobno nowa generacja Gorilla Glass... nazwana Gorilla Glass 2. (Ambitnie, nie prawda? :)) Wygląda trochę inaczej, ale jest dużo wytrzymalsza i lepiej działają z nią ekrany dotykowe (tutaj znowu: podobno).
Jeśli chodzi o słuchawki - rzeczywiście, jeśli już płacisz te 2300 za telefon, czy tam ile by nie było, to mógłbyś dostać coś więcej niż słuchawki po prostu troszkę lepsze (ładniejsze) od tych z radyjek z kiosku za 3PLN.
Tylna klapka to nie aluminium, lecz podobno coś tak pieruńsko twardego...Gdzieś (bodajże na prezentacji telefonu :S) widziałem jak robią te klapki... Dość ciekawe ;D Najpierw wtłaczają jakiś tam ichni tajemniczy materiał, później wypalają w temperaturze bliskiej temperatury powierzchni słońca (cytat) żeby ten materiał się ładnie 'poukładał' w struktury. :)
@Kuciak
Oczywiście, że nie ma co się cieszyć z tego. Będę trzymał Nokię 3310 aż wyjdzie ostatnia generacja Tegry... a to prawdopodobnie nie nadejdzie. *sic!*
Tyle, że wyjdzie Dead Space 2 na telefon, który będzie obsługiwał podobno shadery 'some kind of' DirectX, i Sensation oczywiście, że to odpali. To samo HD2. Tylko trzeba będzie zrobić to, potem tamto, wykręcić procesor do 3,2GHz, schłodzić ciekłym azotem, wyłączyć tekstury, antialiasing, wyciąć shadery, etc... Kiedyś trzeba zainwestować w dobry sprzęt. A jak już inwestować, to w bardzo dobry :)
-
Zgadzam się, Chainfire to nie jest rozwiązanie.
Sam nie lubię półśrodków, ani emulatorów - jakoś nie mam do tego ani zaufania, ani przekonania. Jak dla mojego telefonu nie wychodzą gry, aplikacje, albo jak już wyjdą, to muszę czekać na piętnaście łatek, zanim zaczną chodzić tak jak powinny, to głosuję portfelem i wybieram taki sprzęt, aby się nie zastanawiać nad coraz to bardziej wymyślnymi workaroundami. Bo jak Chainfire, to i root, a jak root, to i cwm, a jak cwm, to i s-off, a jak już mam to wszystko za sobą i wyjdzie nowe oprogramowanie, to zamiast pobrać je via OTA to muszę w kółko robić to samo, bo po wgraniu nowego ROMu (manualnie, OTA przecież nie zadziała), znów nie mam ani cwm, ani roota, ani chainfire... nonsens i niepotrzebne komplikowanie prostych spraw. Mali400 be? No to Qualcomm. Qualcomm be? No to Nvidia. Nvidia be? No to czas na iOS albo wspomnianą Nokię...
Co do wytwarzanych klapek na prezentacji telefonu - przypuszczam, że masz na myśli te z One S, z oksydowanego aluminium, poddanego 10kV... nie widziałem nigdzie filmiku dotyczącego klapek do iksa (choć też wybitnie nie szukałem, ale jakby było bardzo dostępne, to pewnie jakoś bym na to już wpadł :D). Za 2300 w tej chwili jest jeden egzemplarz na Allegro, z Orange (ponoć jeszcze nie mają brandów), większość to 2699... i słuchawki, które nie wiem, czy tak bardzo się różnią od tych za 3 zł... a już na pewno koszty ich produkcji są dużo niższe. ;)
---------- Dodano 23:49 ----------
Aby nie być gołosłownym - klapki One S: Micro Arc Oxidation on HTC One S - YouTube!
-
Na prezentacji One X była pokazana ta sama metoda, tylko z klapkami z One X, więc... pewnie to samo.
-
Hmm a moje słuchawki od sensacji całkiem dobrze służyły jako zestaw słuchawkowy do samochodu ;)
-
Vin, mógłbyś zamieścić tutaj link do tej prezentacji?
-
Właśnie gdzieś wczoraj szukałem na YouTube, jednak za nic nie mogę tego znaleźć. Pamiętam, że oglądałem to na jakimś serwisie pokroju komórkomania.pl czy coś w tym stylu, gdzie pracownik HTC o tym odpowiadał, a później przedstawił film, na którym były właśnie klapki z HTC One X w roli głównej... Niestety nie mogę znaleźć.
-
No ja wrzuciłem filmik o wzmacnianiu klapek One S... eSka ma metalowe, więc niby można... z tego co zdążyłem wyczytać, to One X ma dobrej jakości, ale jednak plastik... a tego się jakoś wybitnie nie umocni podłączając pod 10kV :D
Ogólnie One X waży 130 gram, co przy ekranie o pół cala większym od dużo cięższego Sensation czy HD2 (148g / 157g) pozwala przypuszczać, że nie ma tyle metalu co te dwa starsze telefony...
-
Jednak mocny plastik dobrze wykonany może nie popęka po upadku ;), chociaż kto to wie...
Smogguś zmień nazwę postu na 'Dyskusje o telefonach' :) będzie fajniej, bo tak to offtop mega :D
-
Odp: Jaką planujesz mieć następną słuchawkę?
Ok, jeśli chodzi o obudowę One X - problem solved: poliwęglan.
Ciekawa recenzja, źródło powyższej informacji: Test HTC One X - Kozacki smartfon z NVidia Tegra 3 i Android 4.0 | PurePC.pl
---------- Dodano 14:24 ----------
Hmm, review trochę zasmucił mnie faktem, iż przy każdej zewnętrznej aplikacji (np. grze) pokazuje się przycisk menu... na ekranie... dziwne i średnio do mnie przemawiające rozwiązanie...
---------- Dodano 14:38 ----------
Cytat:
Standardowe testy baterii nie do końca oddają faktyczną jej wydajność. Podczas codziennego użytkowania, czyli dzwonienia, wysyłania sms-ów, maili, surfowania po Internecie, a także grania, nie radzę nawet marzyć o 24 godzinach pracy na akumulatorze. W przypadku nieco intensywniejszych czynności ogniwo nie wytrzyma nawet 8 godzin!
:facepalm:
-
Starczy mi to 8 godzin... Zazwyczaj tyle jestem poza domem, a jak jestem dłużej, wtedy nie korzystam z telefonu... bo mam inne rzeczy do roboty, jak na przykład uważanie, czy nie nadjeżdża Audi RS5 (dzisiaj ;)). A później do domu i ładowarka :) W podróży mam zawsze jakiś dostęp do prądu, więc jest spoko...
-
Cóż, według mnie zastosowanie klawiszy dotykowych pod ekranem to dobre wyjście aby nie wprowadzić ich na ekran jak w galaxy nexus, ale z menu to zwalili po całości ;X
Tapnięte z HTC Evolution HD2
-
Vin, na 7 stronie tego review masz podany czas pracy na baterii... One X nie wytrzymuje 5 godzin przeglądania internetu po Wi-Fi... Szczerze mnie to zaniepokoiło, bo jak jestem na nudnym szkoleniu to czas pracy na baterii ma duże znaczenie... a szkolenia bywają dużo dłuższe niż te 5h ;)
Poza tym, nie lubię wychodzić np. z pracy do domu z rozładowanym telefonem. Raz już mi się tak zdarzyło, że telefon już pada i... wtedy we mnie wjechał jakiś śpieszący się jegomość... wiesz, nie sposób przewidzieć przyszłość... ale na pewne ewentualności można się łatwo przygotować niedużym nakładem pracy - naładowany telefon się po prostu przydaje... 5h to trochę zbyt szybkie rozładowanie się słuchawki, która de facto nie robi nic nadzwyczajnego czy nadzwyczajnie obciążającego.
Cziken, Ten klawisz Menu na ekranie to kuriozum i pokazanie kilku klawiszy Galaxy Nexusa w krzywym zwierciadle. Jak tak można? :facepalm:
Nie wiem, kto miał taki pomysł, ale teraz w związku z One X (i o ile to faktycznie przypadłość całej serii, to również S i V) czekam na newsa o update softu który wprowadza przebindowanie głupiego klawisza na rzecz sensownego zastosowania i niezabierania przestrzeni roboczej na ekranie... Jestem w szoku, jak można wymyślić coś tak idiotycznego. W Galaxy Nexusie godziłeś się na to... tutaj niby masz klawisze... ale jednak musisz mieć pasek na jeden dodatkowy przycisk xD
Jakby nie mogło być tak jak teraz w HTC - klik: menu, długi klik: menedżer aplikacji... tadam! Już widzę jak po takim pomyśle musiała wyglądać rozmowa na Tajwanie:
- Nie! Zabierzmy użytkownikom przestrzeń ekranu, bo przeżyją szok, bo taki on duży... teraz będzie mniejszy!
- O! I łatwiej będzie zatrzymać grę/aplikację!
- Tak, i pokażemy Samsungowi że i my możemy mieć dotykowe klawisze!
- A co z tymi co mamy?
- Przestań, Huan Czing Czak, wymyślimy dla nich jakieś głupie zastosowanie, np. trójwymiarowa lista aplikacji.
- Świetny pomysł Czuan Hing Chak, i jeszcze z czasem zrobimy z tego 4D, będzie bardziej wykorzystywało 4 rdzenie Tegry.
- Tak, i nie będzie można tego zamknąć, bo tutaj nie pokażemy im Menu!
- /mroczny śmiech/ I wprowadzimy w tym ficzer ubijania Sense... tak, aby wystarczyło to otworzyć!
- I ta animacja będzie cały czas chodziła w tle zjadając baterię!
- A ta będzie niewymienna!
- I niech ekran przy przełączaniu aplikacji świeci się na 200%, a potem powiemy, że to przez customy!
- Świetny pomysł Ping Pong, zrzucimy wszystko na sabotażystów z projektu Galaxy Nexus 1.5
- A skąd ten numer Sushimitzu?
- Jak oglądałem Karate Kida, to z dwóch debilnych rzeczy zrobili coś bardzo fajnego - to my też damy przyciski, których jest za mało i pasek, który jest niewykorzystany...
:zly:
-
@Smogg - oczywiście, że 5 godzin, ale przy uwzględnieniu, że co 2 minuty załadowywali od nowa stronę... Nawet ja, po kursie szybkiego czytania, przeczytaniu naprawdę dużej ilości książek, dalej potrzebuję trochę więcej niż 2 minuty... ;D Test był także robiony przy maksymalnej jasności, przy której (przynajmniej ja tak mam) nie da się czytać, co więcej wtedy telefon świeci jak szperacz z czasów drugiej wojny światowej i nauczyciel/wykładowca raczej domyśli się, że koszulka Ci nie świeci ;)
Telefon i tak ładuję jak tylko idę spać (mówię o HD2) a i tak bateria pod koniec dnia jest praktycznie zawsze powyżej 50% naładowania.
Telefon służy mi też jako odtwarzacz muzyki (właściwie to głównie jako odtwarzacz...), a podobno przy słuchaniu muzyki 4 rdzenie mają być uśpione, a do roboty zagoniony piąty, energooszczędny, czyli tutaj nie powinno być jakichś rewelacji typu 'drain all the battery in less than 2,9 seconds!'.
Ale, całkowicie się zgadzam, że ta belka z menu to całkowity, kompletny, bezsensowny, idiotyczny, nieprzemyślany i oburzający fail. Ale z resztą tak nie jest, więc trzeba mieć nadzieję, że gdy HTC wyda łatkę do tego *cynicznym głosem Jeremy'ego Clarksona* geeenialnego paska z menu. będziemy mieć pieniądze na zamianę telefonu na jedyneczkę z iksem :)
-
Jest to przypadłość całej serii One. Jednakowoż zobaczcie ma HD2 który nie miał klawiszy odpowiednich, ba nawet nie miał andka a w romach ics i tak mamy to pod klawiszem menu... To debilne wprowadzić trzy klawisze, rozumiem chwyt reklamowy ics ma trzy klawisze , Nexus ma tylko tam wyskakuje trzykropek mówiący tu są dodatkowe opcje a nie mega przycisk szpecący cały ekran, co w dużym one x to nie problem, to w najmniejszym V to duży problem z przestrzenią :P
-
W dużym X to też problem, bo to po prostu... musi, musi denerwować...
Chicken, masz tutaj kilka przecinków
Kod:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
i powstawiaj je w ten sposób, aby wątek który czytasz był spójny, i nie trzeba było rozkminiać, co poeta miał na myśli.
[EDIT]
Czemu wątek zamknięty, skoro rozmowy tyczyły właśnie następnej słuchawki, którą zamierzam kupić? :S
Otworzyłem ponownie, jeśli są jakieś sprzeciwy proszę pisać na PW.
-
Jednak powracając do One, za szybko wydali nakładkę i nic nie pomyśleli i czterech klawiszach, wydając telefon z fizycznymi klawiszami bez jednego w komplecie...
Myślę że w najbliższym czasie powinna wyjść łatka, jeżeli nie to znowu konsumenci ruszą do boju i wymuszą wprowadzenie multifunkcjolności jednego z klawiszy :)
-
Tak gadamy tu ale kto wie, może zachęcimy do zakupu kogoś, wątek ma sens :D
-
Jak najbardziej, a zachęcacie choćby mnie ;D
Wątpię, żeby HTC zostawiło sprawę tej... okropnej, tragicznej, niechlujnej, denerwującej, nieprzemyślanej, idiotycznej, bzdurnej i bezsensownej belki z przyciskiem menu. To po prostu jest niezaakceptowane przez tych, co użytkują te telefony, więc jeśli HTC nie wyda poprawki, straci zapewne klientów... chociaż zapewne - masz rację, użytkownicy na XDA niedługo zamieszczą poprawkę, pewnie szybciej niż HTC :E
-
A ja wam powiem że tak się złożyło że w głowie zrodził się plan kupna one x.
Ale jak się tak zastanowiłem to fakt, że bateria w najlepszym wypadku trzyma tyle co w sensacji (powiedzmy do 20h bez orania internetem i grami), połączony z faktem że nie da się w nim samemu podmienić baterii równa się dla mnie wielka śmierdząca kupa.
Gdyby ten telefon wytrzymywał 24h orania to ok ale w momencie gdy telefon nie wytrzymuje 8h to woła o pomste do nieba.
Dziękuję postoję, mam przy sobie (w portfelu) zapasową baterię do sensacji w razie nagłych wypadków i chwalę sobie to rozwiązanie.
-
Akurat odnośnie baterii to nie jest tak strasznie, zauważ, że ciężko też zmitrężyć 5 godzin ciągłego siedzenia z telefonem i przeglądania stron... W każdym razie ja sobie tego nie wyobrażam, jeszcze jakieś życie mam :E
-
Hmm to trochę Jak z moim leonem, bateria trzyma długo ale włącz muzykę, wifi, Gg i neta plus tapatalka :) trzy godziny i błaga o prąd :P zależy od użytku
-
[OT]
WiFi + HSDPA/HSUPA = czyli kiedy transfer ok. 6mbps nie wystarcza :S
[/OT]
Jeśli się chce, to można wydrenować baterię w 3 godziny nawet i w Nokii 3310... W każdym można. Oni akurat co 2 minuty odświeżali stronę, czyli:
1. 4 rdzenie ciągle były aktywne
2. co chwilę była wyświetlana była nowa treść = dorzućmy trochę obciążenia dla GPU
3. duża rozdzielczość + największa jasność = niech żyje energooszczędność
4.WiFi ciągle włączone = super oszczędne dla baterii
itd. itp. etc.
Włącz ten sam pakiecik w Sensation i zmierz czas stoperem :) Wątpię, że będzie większy...
-
Ja bym z oceną baterii poczekał, aż pojawią się normalni użytkownicy i się wypowiedzą. Bo w takich testach wynik nie zawsze jest obiektywny :P Też potrafię rozładować baterię w HD2 w godzinę, ale to nie znaczy że bateria jest do niczego ;)
Jeśli chodzi o te wszystkie paski i inne pierdoły, to jak dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, ponieważ telefon kupiłbym dopiero po wyjściu kilku custom ROMów. Bez tego każdy telefon jest dla mnie do niczego :P
-
Inaczej, telefon bez wsparcia jest do niczego :P stary hd2 ma wsparcie i jest lubiany przez ludzi, nowe maszyny nie mają wsparcia a moc... I to błąd :D
-
No jakby nie patrzeć nawet takie głupie gg w tle potrafi dobrze telefon rozładować.
W nocy zostawiłem gadu odpalone (wieczorem naładowałem baterie) a nad ranem miałem niecałe 70%.
-
Jeśli dla Ciebie rozładowanie to 70%, to ja chcę być bankrutem w Twoim świecie ;D
-
30% przez nic w pseudo stand-by to dość sporo... Mi sensacją teraz je ok: 2%/1h przez nic i uważam że to dużo... Bywało lepiej ;)
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
---------- Dodano 10:27 ----------
Zrobiłem w nocy mały test - brak Wi-Fi, brak połączenia danych, sieć komórkowa 3G... 1% na 3h... bardzo ładnie. Tylko włączyłem połączenie danych i 5% spadło w godzinę... tylko że niby nic nie powinno wsuwać tej baterii - autosynchronizację mam wyłączoną, żaden dodatkowy soft też nie powinien tak ciągnąć... będę jeszcze kombinował :)
-
[OT a little bit...]
Wątek był, jak się dzięki Smoggowi okazało, zamknięty by me. Tak, moja wina, możecie mnie obrzucić pomidorami. Jestem zawstydzony ;'( Zrobiłem to niechcący, ale jednak ja. Jeszcze raz przepraszam.
[/OT]
@Smogg - odnośnie tego, jak szybko spada bateria z włączonym transferem danych - do modułu bezprzewodowego i tak jest podany prąd, by był ciągle w gotowości, kiedy jakiś program go będzie potrzebował. A jest mniejszy pobór prądu niż przy przeglądaniu stron, bo nie jest obciążane CPU i GPU.
-
Zakochani w serii one macie czytajcie ;)
http://mobileworld24.pl/2012/04/13/u...c-z-serii-one/
Tapnięte z HTC Evolution HD
-
Uuuuu, słabiutko... Nie napawa optymizmem ;d