Wygląda na to że wystawili produkt za szybko zamiast go dopracować ;/
Wersja do druku
Wygląda na to że wystawili produkt za szybko zamiast go dopracować ;/
Ja jeszcze wrócę do sprawy baterii.
Przełączyłem sieć na 2g, nie odpalałem w tle żadnego gadu gadu, normalnie korzystałem z telefonu (smsy, rozmowy, 20 zdjęćna działce, chwilę pograłem w temple run) i wiecie ile mam jeszcze % baterii? 70 ;) Przy czym czas pracy na baterii wynosi obecnie 14h 50min. Jasność ekranu na auto ;)
Oglądając rom Imilka for Note jestem bardziej przekonany do Notesu niż do nowych HTC, cóż co że dobre wykonanie HTC jak to się sypie w rękach a Samsungi chodź plastikowe to coraz mocniejsze w wykonaniu, co to będzie powiedźcie ? ;D
Myślę, że HTC powinno w tym momencie (żeby nie stracić klientów) zakończyć tą serię telefonów, wycofać na chwilę ze sprzedaży i produkcji, dopracować telefon (belkę z menu, jakość obudowy, może wstawić lepszą baterię), a tym co mają telefony z wadliwej serii naprawić/wymienić na gwarancji, co też nie powinno jakoś przysporzyć kłopotów HTC, skoro jeszcze mało osób kupiło telefony z serii One... To dużo lepsze, niż strata klientów tuż po zaprojektowaniu nowej serii telefonów... Albo zrobienie tego kroku później.
Co do samsungów - pomimo tego, że jakość ciągle wzrasta, to jakoś i tak pewniej się czuję z jakimkolwiek HTC (oprócz serii One, jak widać... ;d) - nie trzeszczą, nie gną się, są dobrze wyprofilowane, dobrze spasowane... A w samsungach można czasami znaleźć mankamenty - jak np. u mojego znajomego w SGS przednia szybka w górnym prawym rogu wystaje troszkę ponad obudowę - niby nic, ale denerwuje, a i szkiełko szybciej się rysuje... Nadmienię także, że nigdy ten telefon nie był rozbierany.
Polecam także eksperyment (który się nie uda z tabletami, bo są zwyczajnie za duże): złapcie samsunga całą łapką, i ściśnijcie (oczywiście nie z całą siłą... ale trochę siły jednak wkładając). Każdy, z jakim do tej pory miałem do czynienia, wydawał trzaski, gdzieś coś ocierało etc.
Następnie weźcie jakieś HTC i powtórzcie test (chociaż z tego co widzę, nie tyczy serii One). Nawet Wildfire i Tattoo nie wydają żadnych dźwięków.
Może i to moje szczęście, ale ja doszedłem do takich wniosków, że HTC jest po prostu lepiej dopracowane (i tutaj ponownie nadmienię, że widocznie oprócz serii One...).
@Vinrael: Sensacja trzeszczy :p
Wysyłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e za pomocą Tapatalk 2
@Smogg
HD2 ani piśnie, HD7 to samo, to samo Wildfire S (testowane na dwóch), Tattoo, Hero... (Chicken mi jeszcze przypomniał o serii Desire) Desire, Desire Z, Desire HD.
Wszystkie te telefony miałem w łapkach, i absolutna cisza...
Czyli co, nowe HTC są gorsze jakościowo od starszych?
Raczej niespecjalnie, skoro HD7 jest pod tym względem bez zarzutów...
G1 trzeszczy jak szalony,Leon nic,Chacha nic :) ale wiecie Samsung jest lekki za to, jak tak dalej pójdzie to większość zmieni markę ,ja myślę od dawna o Xperii S ale wpierw desire hd :D
Tapnięte z HTC Evolution HD
Jednym słowem nakładka coraz gorsza, coraz gorsze wykonanie, spaprana klawiszologia... Chyba przejdę na Motorole lub Samsunga Notę :)
Tapnięte z HTC Evolution HD
Uważam ze sense 4 to krok w przód.
A co do sensacjii to w trybie czuwania ciągnie mi teraz 0,42%/h więc jestem zadowolony:)
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Ja was pewnie zadziwię..
Wczoraj idąc do szkoły słuchałem muzyczki (Jakieś 30 minut), potem w szkole lekkie użytkowanie i powrót ze szkoły kolejne 30 minut muzyki.... wracam do domku (była to godzina ~15:30) patrzę na bateryjkę a tu magiczne 86%
Rom to AOKP ICS z Dorimanx Kernel :P
@Chicken - nie wiem, co w tym dziwnego... :d
A i ocenianie całej marki tylko według najnowszych osiągnięć, nie patrząc co zrobiła wcześniej to błąd. To samo stało się z Saabem - produkował przez pewien czas naprawdę dobre samochody, później jakość trochę spadła... Później stworzyli naprawdę dobre 93 i 95, ale ludzie nie chcieli kupować ich samochodów ze względu na pomyłki w niektórych modelach, przez co fajna marka miała kłopoty, aż w końcu zbankrutowała...
Cała nakładka Sense 4 jest naprawdę fajna - no może oprócz tej belki z menu, wygląd jest naprawdę zacny, wydajny sprzęt, dobry wyświetlacz... Oczywiście są pomyłki - jak właśnie ta belka, no i wykonanie - ale trzeba mieć nadzieję, że HTC w jakiś sposób je poprawi... A nie zmieniać jedne pomyłki na drugie, czyli 'nie chcę mieć gnącej się szybki wyświetlacza, więc pójdę do Samsunga i wezmę trochę mniej gnącą się szybkę, za to trzeszczącą obudowę. Albo pójdę do LG i wezmę trochę słabszy sprzętowo telefon. Albo pójdę do Motoroli, ale za to dostanę bardzo słabą i nieestetyczną nakładkę systemową...' Sztuka kompromisu.
Cziken, też nie widzę w tym nic dziwnego (choć patrząc na straty % baterii mojej Sensacji w ostatnim czasie, chyba mógłbym jednak zacząć...). Najbardziej "żre prąd" wyświetlacz. Samsung ma xxx-AMOLED-xxx (w miejsce iksów wstawcie odpowiednie pre i sufiksy), które pod względem wsuwania pojemności ogniw prezentują dużo bardziej umiarkowany charakter.
Jednakże to, że ja nie mam przekonania do Samsungów nie powoduje, że te telefony są ogólnie złe. Po prostu nie dla mnie. Notes mojego ojca nie skrzypi, spasowanie jest naprawdę dobre, zresztą jak całe wykonanie - nie mam się do czego przyczepić, naprawdę.
Mimo naprawdę głupiego pomysłu z tym "body" Sensacji i denerwującego mnie (oraz wielu innych użytkowników tego telefonu) spasowania i wyrabiania się w miarę używania "body" do reszty telefonu... nadal mi bliżej do HTC. Ot, tak już mam i już :P
Co do Sense 4... nie podoba mi się:
1. Zegar - wygląda jak podróbka samego siebie.
2. Guzik na pasku menu xD
3. Klawiatura... wolałem starą kolorystykę.
4. Ciągła, niestety, ramożerność - ponoć Sense w One X dalej co chwilę się restartuje... mimo 1GB pamięci, o którym mówiłem, że uważam, że jest to już jednak trochę za mało. Nadal tak uważam.
http://cellntechnews.blogspot.com/20...-golf.html?m=1
Poczytajcie :)
A wklejasz to w tym wątku, ponieważ planujesz następną słuchawkę mieć z serii Wildfire?
Mi się wszystkie te elementy które wymieniłeś Smogg właśnie podobają.
Aha ciąg dalszy chwalenia się bateryjką :) 20h normalnego używana i jeszcze 60% baterii. I to wszystko dzięki zmianie z 3g na 2g.
I pomyśleć że swego czasu w pracy telefon wytrzymywał mi 6-8h ;) Teraz wiem dlaczego... Pracowałem w ruchu i co rusz przejeżdżałem przez takie miejsca gdzie telefon skakał po nadajnikach..
Moim zdaniem sam zegar jest po prostu krokiem w przód - może i wygląda inaczej niż z wcześniejszych Sense, ale wygląda nowocześniej i jakoś bardziej... elegancko?
Belka z menu to Totalna Porażka, pisane dużymi literami.
Klawiatura to kwestia przyzwyczajenia.
Ramożerność - wejdą customy na One X, to i ten błąd poprawią ;)
A ja tak czytam to wszystko i szczerze, zaczyna się tu robić za... śmietnik. Przeczytajmy pierwszy post i porównajmy resztę, a w szczególności końcówkę.
Vinrael: Ja rozumiem custom, jako ewentualność, alternatywa tweakująca w konkretnym kierunku możliwości urządzenia... ale trzeba być świadomym, znać ten kierunek, chcieć się z tym pieprzyć. Jeśli mam wydać ponad 2 tysiące złotych na telefon, żeby później jeszcze szukać do niego customów aby działał poprawnie, to jest to śmieszne i niedorzeczne. Dziękuję, postoję. Jeśli popatrzysz na przeciętnego użytkownika słuchawki, to jednak nie przesiaduje on z wywieszonym jęzorem na forach internetowych w poszukiwaniu nowego wypieku poprawiającego jeszcze więcej. Mamy skrzywiony pogląd, bo siedzimy w tutaj w takim a nie innym gronie, ale naprawdę wgrywanie masy ROMów w swoje słuchawki nie jest normą i nie jest tak popularne jak się może wydawać.
Maniek: Masz rację :) Przepraszam(y) :P Jeśli znajdę chwilę, to jutro postaram się wydzielić posty o One X do nowego tematu... chyba, że ktoś mnie ubiegnie :P
Smogg moze juz lepiej ten topic przeznaczyć na "rozmowy o telefonach" i temat zmienić?
Można ciekawie podyskutowac na wszelkie tematy to jest fajne.
Wysyłane z mojego HTC Sensation za pomocą Tapatalk 2
No dobra :P Jeżeli chodzi o mnie, jeżeli ceny HTC w Playu (na razie nie zamierzam zmieniać operatora - a dlaczego? nie będę opisywał w tym wątku hehehe) nie spadną do tego poziomu jaki powinien być, mówię tutaj o porządnych modelach, nie o niskiej półce, to poważnie rozważam SGSII lub Notes. Nie będę krytykował jakości materiałów, ważne są też bebechy. Skok cenowy między zwykłą Sensacją a XE czy też XL jest tak duży, że szczerze podziękuję. Jeżeli chodzi o One, wyżej już wyjaśniliście :) HTC to fajna firma, skąd wiem?...to już moja czwarta słuchawka tego producenta i może czas posmakować czegoś innego. W ciągu miesiąca będzie widać, a nóż widelec nie będzie zdrady :P
Na moj gust hi-enda oplaca sie brac tylko w bardzo wysokich abo. Inaczej ceny zabijaja (na allegro oplacalniej).
Hiend to pojencie wzgledne... dzisiaj kupisz sgs2 a jutro wyjdzie 6 rdzeniowy super uber fon i masz med enda ;)
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Nie nie nie, chodzi o to jakiej klasy był telefon w chwili premiery.
Reasumując HD2 był mega high-Endem.. jednak widzimy że się zestarzał i teraz ma ciężko na med-enda ;) najlepiej kupować telefon który pochodzi chociaż roczek optymalnie i go sprzedać puki nie spadnie z półki klasy urządzeń
Ja tam póki co nie zamierzam sprzedawać sensacji mmimo że spada z ceny. Brak po prostu perspektyw ;)
@Chicken
Jeśli porównujesz HD2 z np. Wildfire, to przykro mi to stwierdzić, ale popełniasz wielki błąd... Pomimo tego, że Wildfire wyszło rok później, a Wildfire S prawie 2 lata po HD2, to HD2 i tak nie można do tych telefonów porównywać, bo po prostu ich cele są zgoła inne. Mój komputer ma już 4 lata, pomimo wszystko dalej jest high endem, bo był w swoim czasie po prostu bardzo dobry. I porównując jego możliwości wcale nie odstaje bardzo od dzisiejszych high-endów, pomimo tych 4 lat, a porównywanie go z dzisiejszymi medium-endami po prostu nie przystaje. Myślisz, dlaczego HD2 dalej kosztuje około 700PLN? Bo dalej nie ma właściwie takiej funkcji, której HD2 by nie miało.
I z tym się zgodzę, no może popełniłem błąd, chodziło mi o to że dawna klasyfikacja przy nowej nie jest aktualna, możesz powiedzieć mój hd2 to high-end ale ktoś z sgs2 wysmieje się prosto w oczy :P
ostatnio myślę o Motoroli Atrix 4G bo mi się jawnie podoba, a UI.... surowy ICS będzie na niej w pare minut :D
Ktoś z SGSII już mi się śmiał kiedyś prosto w oczy, dopóki nie zrobiliśmy porównania w quadrancie... Wtedy mina mu troszkę zrzedła ;P Bo wbrew pozorom SGSII nie jest wcale taki super-genialny, jak ludzie go wychwalają. Ma tylko prostą i niewymagającą nakładkę... Chicken, jeśli chcesz sobie potestować HD2, wgraj jakiegoś Cyana czy coś w tym stylu, odpal quadranta i porównaj wyniki ;D
Wynik jest dalej wyższy w SGSII, ale różnica jest na tyle mała, że można ją uznać za błąd pomiarowy... Z resztą, po co komu wyniki ponad 20k w quadrancie, jak do zwykłego użytkowania i tak wystarczy choćby i zwykły Snapdragon... ;d
Powiem tak,co w hd2 nie narzekam na jego bebechy to ekran z kolorami i czułością mnie boli bardzo :/
Widziałem gdzieś moda do kuchni który poprawiał ilość kolorów w romach na hd2 chyba sie skusze :D
Tapnięte z HTC Evolution HD2
Czułość wyświetlacza? Naprawdę? W wielu testach ludzie porównując HD2 i iPhone 3 w tej kategorii dawali remis, bo oba były wykonane bardzo dobrze... Akurat czułość wyświetlacza to ostatnie, czego bym się czepiał ;d
Znaczy czułość w multi touch, żeby wciąż nie było sterownika... mam teraz miui i chodzi boskoo ale mt w grach masakra ;/
Wysyłane z mojego Nexus S za pomocą Tapatalk 2
Wiadomo, już oficjalnie w wakacje zbieram na czeresienkach i wisienkach moich hajs, dołożę do hd2 i kupuje Motorole Atrix 4G ;]
I się będziesz bujał z zablokowanym bootloaderem? Błagam cię... never ever again motorola!
Moze i tak. Nie sledze motki. Po mm mam dosc.
Mm? Rozwiń :D
Wysyłane z Evolution HD II
Milestone
Wysyłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e za pomocą Tapatalk 2
Na sto procent odblokowali Bootloader :) chce odpoczynku od modzenia, wgram AOKP lub CM9 i odpocznę roczek ;) potem powrócę do modzenia :D