Odp: Jak wgrać NAND Android
Kod:
http://shipped-roms.com/index.php?category=windows%20mobile&model=Leo
^Tutaj jest masa, niestety tak jak patrzę, to wszystko w plikach .exe, a więc do instalowania z poziomu komputera... i tutaj trochę koło się zamyka, bo Twój system nie wykrywa Leo... Dobrze by było, jeśli miałbyś możliwość spróbowania przeflashować ten telefon u jakiegoś znajomego na jego komputerze... Anyway- szukamy dalej, może ktoś na coś wpadnie :-)
Dzisiaj nie mam jak na innym kompie,jurto sie postaram to wykonac.Nic z tego nie czaje co sie dzieje z tym telefone.
[hr]Dodano: [time]1304877461[/time][hr]
Dobra...misja zakonczona sukcesem.Faktycznie wszystko co chciałem zainstalowac i sie nie dalo to tylko i wyłacznie wina mojego komputera,na innym poszło bez problemu tylko jak musialem zainstalowac to kilka razy musiałem TASK29 zrobic.Teraz mam Gingerbread 2.3.2.Dzieki za pomoc chlopaki.
Zainstalowałem andka prj Clean Desire v0.3.2 [Kernel: prj v0.4] i wszystko pieknie ładnie wszystko śmiga tylko jest problem z uruchamianiem strasznie wolno sie uruchamia. I czy zawsze magldr bedzie się załączał?
To tak samo jak z BIOSem - musi. Może i w WM nie było widać włączania się SPL, ale to też było.
Ten ROM rzeczywiście się długo włącza... ale też nie niemiłosiernie długo ^,^
No, przecież OS w telefonie ma się od tego, żeby na nim pracować... Animacja uruchamiania systemu to tylko taki dodatkowy bajer ;)
Ogólnie wszystkie Andki które miałem na Leonie potrzebowały dłuższego czasu na rozbieg, niż np. stock w Desire czy Desire HD :)
Nie inaczej jest w tym Andku, którego mam teraz, z tą jednak różnicą, że CLK umożliwia (w odróżnieniu od MAGLDR) pełną animację uruchamiania - zupełnie jak w natywnym urządzeniu :-)
Panowie czy zmieniła (ułatwiła się) troche procedura wgrywania nanada na nasze hd2, czy jest ciągle ta sama? Jakiś czas temu (ze 3miechy temu) miałem wgrywać ale niestety dopiero teraz moge to zrobić.
Zasadniczo trochę się zmieniła, gdyż większość pojawiających się teraz romów wymaga partycji ext na karcie SD, co niektórym może wydać się dodatkową komplikacją ;)
Choć to wszystko jest ogólnie bardzo proste - w MAGLDR można przeprowadzić partycjonowanie karty. Ja zazwyczaj używam do tego GParted (program ten posiada nawet własne livecd - nie trzeba więc koniecznie posiadać u siebie Linuksa na stałe, dodatkowo jest również na płytach /ponownie LiveCD/ z Ubuntu).
Z drugiej jednak strony - najczęściej widuję pliki .zip z romami do instalowania przez CWM, więc jeśli się przebrnie przez partycjonowanie karty, wgra na nią zipa, odpali CWM, to instalacja w zasadzie niczym specjalnym się nie różni od instalowania leoimg.nbh ;)
Pomocy. Uwaliłem hd2... Staram się wgrać z karty leoimg.nbh ale po wejsciu w bootloader tylko mruga to szare tło na jedną sekundę i dalej jest normalny bootloader.... Próbowałem już na 2 kartach, co robić pomocy.
Wykonaj format karty (FAT32), wrzuć tam tylko plik z romem i spróbuj jeszcze raz - dawno dawno temu miałem podobny problem i reformat pomógł :-) Możesz jeszcze spróbować wgrać jakiś inny rom - może masz po prostu walnięty plik. Inna sprawa - masz HSPL? I jeszcze inna sprawa - jak to ma się do tematu wątku o wgrywaniu Androida NAND?
Dobra już nie istotne. Olałem odinstalowywanie hspla. Wgrałem typhonowego cyana i jestem w trakcie konfiguracji. :3, ale dzięki za szybką odp.