HD2 po wymianie digitizera - ekran wystaje ponad obudowę
Na początku opisze problem:
HD2 spadł na beton, potłukł się digitizer.
Oddałem do serwisu komórek do naprawy - niestety ekran po wymianie wystawał poza krawędź obudowy.
Było poprawiane już 2 razy i dalej to samo, digitizer pływa w obudowie przy mocniejszym dotyku i wystaje poza krawędź :( Szczególnie na dole aparatu - jakieś 1,5mm co przeszkadza mocno w korzystaniu z przycisków.
Czy jest możliwość zrobienia tego tak żeby nie wystawał poza obudowę ?
Odp: HD2 po wymianie digitizera - ekran wystaje ponad obudowę
Najlepiej pójdź do innego serwisu i poproś, żeby poprawili. Widocznie ten serwis coś robi nie tak. Oczywiście możesz się dalej upierać i chodzić do tego samego, ale to tak samo jakbyś się poparzył 3 razy wkładając rękę do gorącego czajnika, ale co mi tam, może za 4 razem mnie nie poparzy.
W końcu zapłaciłem za części i robociznę, więc albo muszą poprawić albo oddać kasę.
Teraz zastanawiam się czy to jest normalne po naprawie, czy po prostu ten serwis nie potrafi zrobić dobrze.
bier od nich kase bo masz prawo i leć gdzie indziej
Pytanie jak z częściami, które jakby nie było zostały wymienione i w tej chwili są już "używane". Powiedzą, że 99,99% ceny to były części a robocizna po znajomości to 00.01% ceny co daje 49 groszy brutto... wręczając jedną małą nic nie wartą monetę powiedzą jeszcze "oddawaj grosza i spier..." i raczej naszemu autorowi tematu niewiele to pomoże ;)
Tak, ale raczej nie ma innego wyboru... Dobra, ma. Wykłócać się z nimi, oddawać telefon do poprawy, ale w tym wypadku jego telefon będzie więcej leżał w serwisie niż on będzie z niego korzystał. A w najgorszym wypadku albo on albo właściciel serwisu się wk....urzy i poda sprawę do sądu, co się ciągnie czasem i po kilka lat i jest mało przyjemne. Ewentualnie możesz skonsultować się z człowiekiem od praw klienta, on Ci najlepiej powie co z tym zrobic.
Cytat:
Ile trwa skasowanie biletu?
Spór w sądzie przez 9 miesięcy
Dziewięciu miesięcy potrzebował krakowski sąd, aby rozstrzygnąć, ile czasu potrzeba, by skasować bilet w tramwaju. Okazało się, że pani Justyna, która zdaniem kontrolerki, robiła to zbyt długo, mogła sobie pozwolić na wyciąganie biletu z torebki przez 20 sekund.
Pani Justyna Juniszewska przekonuje, że bilety kasuje zawsze. Tyle, że ten jeden raz trwało to nieco dłużej niż zwykle. - Godzina 23, kładę torbę na siedzeniu, wyciągam portfel z biletami i podchodzę do kasownika, a na kasowniku jest dłoń kontrolującej mnie pani i ustna informacja, że jest już za późno - opisuje swoją podróż sprzed dziewięciu miesięcy.
- Ponieważ uznałam, że miałam za mało czasu, żeby skasować bilet, powiedziałam pani, że to chyba nie jest maraton do kasownika, a pani odpowiedziała mi że możemy się udać na policję - dodaje.
Sąd mierzy czas
Sprawa nie trafiła na policję, ale do sądu. - Ta pasażerka przez jakiś czas stała przy kasowniku i nie wykonywała żadnych działań świadczących o tym że ma zamiar skasować bilet - mówi Marek Gancarczyk z Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Krakowie.
Pełnomocnik MPK przed sądem twierdził, że pani Justyna przy kasowniku stała przynajmniej przez minutę. Pani Justyna mówiła o 20 sekundach. Po dziewięciu miesiącach sądowych przepychanek, wymiar sprawiedliwości stracił nerwy. Sędzia nie wytrzymał, zrzucił togę, wsiadł do tramwaju i zmierzył czas, jaki jest potrzebny do skasowania biletu biorąc pod uwagę, że kontrola była przeprowadzona w połowie drogi między przystankami.
Ta "wizja lokalna" dowiodła, że w porze, gdy jechała pani Justyna, tramwaj pokonuje jeden przystanek w ok. 40 sekund. Na tej podstawie sędzia orzekł, że pani Justyna miała na skasowanie biletu jedynie 20 sekund, a to zbyt mało. Oskarżenie MPK zostało oddalone, pani Justyna nie musi płacić mandatu, a koszty postępowania poniesie Przedsiębiorstwo.
mkg//bgr/k
Źródło:
Kod:
http://www.tvn24.pl/1,1718861,druk.html
Zawsze jak ktoś porusza sprawę polskiego sądownictwa to mi się to przypomina ;D
Serio, o pierdołę - a niestety, telefon w gruncie rzeczy jest pierdołą, zwłaszcza, że sądy ciągle mamy w erze kamienia łupanego więc nie poczują różnicy pomiędzy Nokią 5110, HTC HD2 i Samsungiem Galaxy Note - nie ma co się sądzić.
Z czystej ciekawości - bardzo przeszkadzające jest to, że telefon wystaje znad zdartej gumy o ułamek milimetra? Swoją droga guma na zdjęciu właśnie jest zdarta - nie ma to czasem wpływu na jej możliwości wystawania nad ekran?
@Smogg, powiększ to zdjęcie. Guma nie jest zdarta, tylko pomiędzy krawędzią a wyświetlaczem zebrał się brud. Czyli pierwsza wada. Druga wada: ta krawędź ratuje wyświetlacz od porysowania, bezpośredniego uderzenia etc. Sam kiedyś wychwalałeś tą krawędź ;P No i wygląd: wyświetlacz wystaje na całej długości... Ja bym się wk...urzył właśnie.
Cytat:
Zamieszczone przez Vinrael
Sam kiedyś wychwalałeś tą krawędź ;P
Poważnie? Kurcze, muszę ograniczyć picie :D Ostatnio mnie chyba coś porąbało, bo mi się dizajn iPhone'a 4(s) bardzo zaczął podobać... żeby tylko nie ten ekran... system... złącze... ograniczenia... ;D
Krawędź ma swoje plusy, oczywiście, mój Sensejszjonek też ma minimalną, a dodatkowo trochę wygięte szkło ekranu, też daje to fajny efekt... Natomiast wiesz, tutaj jest trochę tak jak z samochodami - powypadkowy, nawet jeśli to co było złe zostało wymienione i skręcone w ASO to... to już nie to samo, inaczej trzeszczy na wybojach itp.
Tutaj - jeśli to faktycznie nie jest starta guma :P - fakt, HD2 zaczął trochę zbyt mocno upodabniać się do produktu firmy z nadgryzionym jabłkiem. Ktoś na forum nie tak dawno temu (o ile dobrze pamiętam - wilczur) przechodził przez proces wymiany ekranu i zwrócił uwagę, na to że są jakieś ich dwa rodzaje (o ile pamiętam, nie chodziło o to że jeden jest z TMOUS a drugi EU). Być może serwis po prostu wsadził nie taki jaki wsadzony być powinien? :)