Brak połączenia internetowego w moim Leo.
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowy i szukam pomocy , bo mam problem z moim Leo.
Otóż od jakiegoś miesiąca nie aktualizuje mi pogody . Nie zwracałem na to uwagi , ale kiedy na niebie piękne słońce , a na telefonie deszcz i wycieraczka. Dlaczego zacząłem aktualizować ręcznie , ale wywala błąd. Więc zerknąłem do ustawień internetowych. Okazało się , że wszystko wykasowane . Wszedłem na stronie Playa i chciałem skonfigurować automatycznie , ale poza informacją , że dostanę smsa konfiguracyjnego ale takowy nie przyszedł . Zacząłem grzebać w necie , ale nie znalazłem rozwiązania. niby wszystko poinstalowałem , internet chodzi ( licznik się kręci) , ale stron internetowych nie da się otworzyć ( Error) i aktualizacji pogody też nie ma :(
Czy ktoś miał podobny problem ? Jeżeli tak , jak go rozwiązał ? Proszę o pomoc ...
Dodatkowe informacje :
System : WM 6.5
ROM: 3.14.479.2
Radio : 2.15.50.14
Wersja systemu operacyjnego: 5.2.21913
Operator PLAY
Czy zmiana systemu na Androida wyeliminuje tego typu problemy ? Czy jest stabilniejszy od WM?
Liczę na pomoc
Odp: Brak połączenia internetowego w moim Leo.
Dzięki , tak myślałem . A zanim przesiądę się na inny system , można jakoś ten problem rozwiązać ?
Jeszcze jedna rzecz , niby banalna , ale nigdy tego nie robiłem . Jak zrobić backup , żeby nie stracić przede wszystkim kontaktów i wiadomości smsowych . Reszta jak pójdzie w kosmos , to raczej się nie zapłaczę. Jakiego Androida polecacie . I szukam kogoś , kto mógłby mi go wgrać z Warszawy lub okolic. I ew. wymienić dotyk , bo tel. mi spadł. Słyszałem o różnych wypadkach , a trochę jestem w tym temacie zielony.
Co do backupu- kontakty do Google możesz wysłać, co do reszty nie słyszałem :)
Androida- pobierz takiego który będzie ci wygodny.
Co do wgrania, masz poradnik- nie idzie nic zepsuć :)
A jak wysłać ? Zaznaczam , że nie mogę nic zrobić, kiedy wymagane jest połączenie z internetem. Zostaje tylko kabel :(
Android , który jest najbardziej stabilny :) ?
Fani sense zaraz zlecą się ze swoim shitem - wgraj MIUI GB dostępne pod adresem MIUIPolska.pl albo na XDA poszukaj romu opartego o Cyanogenmod9 ;)
KurczaQ - dobór nakładki to kwestia gustu - więc mógłbyś trochę ochłonąć przy fan-boy'owaniu MIUI, Cyana etc.?
Lepiej zamiast narzucać wszystkim w koło MIUI i Cyana dałbyś możliwość wyboru - jeśli zależy Ci na tym a na tym, weź to i to... Jeśli komuś zależy na prostocie MIUI niech bierze MIUI, jeśli komuś zależy na wyglądzie niech bierze Sense etc...
Przestań w końcu narzucać wszystkim swoje zdanie, tylko przedstaw obiektywne argumenty i daj ludziom samodzielnie myśleć!
goddamnit!
Panowie, Panie :) a mozecie mi polecić kogoś na teranie wawy , kto wymieni mi wyświetlacz (potłuczony ) i wgra androida?
@Kurczak - Jakby co najmniej PRJ czy GBLeoR6.1 były mało stabilne. Ja wiem, że MIUI jest stabilne, ale dokładnie tak samo stabilne są ROMy z Sense... Jeśli tak nie uważasz, doczytaj ostatnie nowinki w kernelach sense.
Najnowsze możliwości? Czyli? ;S
Najnowsze wersje androida? bo Cyan pierwszy wydał 4.1 na HD2? Co z tego, jak nic nie działa ;S
Przestań fanboyować MIUI i Cyana (a przynajmniej narzucać go wszystkim w koło mówiąc, że Sense to gówno... bo to kwestia gustu - pozwalając swojemu gustowi zapanować nad całą Twoją wypowiedzią czynisz swoje wypowiedzi mniej wiarygodnymi i mniej użytecznymi), tylko podejdź, proszę, obiektywnie do sprawy, a nie z punktu 'widzimisię'. Ludzie (choć może tego nie wiesz) mają też własną wolę i własne gusta - pozwól więc im decydować za siebie, dając im wybór a nie praktycznie rozkazując co mają zrobić.
@aficio - Jeśli chodzi o wymianę wyświetlacza polecam regenersis - na 100% pewny serwis, choć tani nie jest. Później sam możesz sobie wgrać Androida ;)