Odp: HTC HD2 zmiana systemu
Jam bym Ci polecał zaktualizować ROM do 3.14. Powinno pomóc, nie będziesz już miał tych rzeczy od ery, a gwarancji nie stracisz. Spokojnie dasz radę zrobić to samemu, ale najpierw poszukaj u wujka google i na forum jak dokładnie to się robi, z resztą na forum są baaardzo wartościowe rzeczy i naprawdę warto poszukać
i poczytać :).
Życzę miłej pracy z Leosiem ;)
Chciałbym wgrać sobie jakiś tzw. gotowany ROM winmo6.5 do telefonu i teraz mam problem gdyż wszystko co znalazłem to powygasane nie aktualne linki. Poszukuje ROMu który jest nie brandowany chodzi stabilnie i nie zawala pamięci telefonu, zbliżony jak najbardziej do oryginału, słyszałem o Hypnosis ROM czy coś ale link też wygasł i nie mam skąd tego podziać. Duża jest różnica między zmianą Z winmo na gotowanego WinMobile a winmo(seria) do androida? I pytanie odnośnie HSPL... poprzedni właściciel wiem że miał androida na moim HD2. Przed sprzedażą wgrał mi oryginalnego roma z ery. Sprawdzałem ten SPL przez Vol -i Power, wyświetla mi się:
PB81100 HX-BC
SPL-2.08.HSPL 8G XE
0x0.5
Cotulla HSPL 0x40
Serial
Czyli nie muszę zmieniać tego HSPL i moge wszystko odpalać z karty? Prosze o wytłumaczenie tego jak najprościej z objaśnieniami skrótów itp bo dopiero zaczynam przygodę z HTC i chciałbym się czegoś nauczyć zamiast dawać to do zrobienia komuś. Wesołych Swiąt :)
EDIT: Czy do wgrania nowego softu musze kasować stary? Bo czytałem o jakiś Task29 ale nie wiem kiedy tego sie używa i wogóle średnio rozumiem stąd prośba o wytłumaczenie jak najprościej :)
Chcesz wgrać Androida plus WM czy Androida, a może WP7 i Androida?
Chciałbym samego androida, jako główny system bez windowsa, SPL mam takie jak podałem i z takim miałem telefon Radio to 2.15.50.14
Prosiłbym o polecenie jakiegoś androida dla HD jak najszybszego i stabilnego także żeby był funkcjonalny czytałem że gingerbread jest dobry ale jak jest lepszy to poproszę też wszystko co do niego potrzeba (do zainstalowania) i króciutki prosty opis, dzięki z góry :)
EDIT: mam hspl 2.08 i wgralem już wg któregoś poradnika z xda-developers MAGLDR 1.13 i nie rozumiem kompletnie co dalej..? pomoże ktoś? włączam telefon i odrazu po logu "Era możesz więcej" wywala mi menu MAGLDR i na 1 miejscu mam boot WPH - wyskakuje "WPH is not installed" dalej pełno innych opcji i sam już nie wiem co teraz zrobić czy nic nie spierniczyłem i można nadal wgrać androida?
EDIT nr.2: bardzo proszę o szybką pomoc bo nie wiem zupełnie ile mi zostało baterii miałem fulla ale nic nie idzie żadnym sposobem, stoje na MAGLDR i kompletnie nie wiem co dalej robić nie wiem jakiego roma wgrać i jak to zrobić?
dziś wieczorem próbowałem coś porobić i chyba padła bateria telefon zgasł na włączonym bootloaderze podłączyłem pod ładowarkę odpala mi tylko dioda pomaranczowa ladowania na 1-2 sekundy czyli przelatuje splashscreen ERY i wywala MAGLDR i na tym koniec. Czy to bateria padła czy telefon już na śmietnik? nie wiem co już z tym robić nie ma w necie ŻADNEGO działającego mi HD2 toolkita i nie moge nic zrobić nie mam ani WPH ani androida i stoje z tym hspl2.08 i magldr i nigdzie pomocy znaleźć nie jestem w stanie a siedze już cały dzień, jakieś rady? uratuje jeszcze ten telefon?
Niestety na MAGLRD nie da się ładować telefonu gdy ten jest wyłączony. Jedyne co Ci teraz zostaje to naładować baterię przez kabelki, a następnie wgrać CLK i postępować według poradnika na forum.
A jeśli jutro będe miał do dyspozycji drugie HD2 sprawne i na nim sobie naładuje baterie na Fulla to mogę zrobić tak że wgram na karte SD oryginalnego ROMa 1.66 w pliku leoimg.nbh odpale Bootloader i wróci mi do windowsa? :)
Oczywiście możesz tak zrobić, chociaż bardziej polecałbym wgranie Androida ;) Zwłaszcza że wystarczy u Ciebie wgrać Clk i jakiś ROM.
A no i nie robiłem niczego takiego jak Task29 ale generalnie nie powinno być problemu? Bo w magicloaderze wywala komunikat że Windowsa nie ma a tego taska (czyli z tego co doczytałem to czyszczenie pamięci) nie robiłem.