Odp: Android zamiast Windowsa
Zapraszam do działu z androidem!
Maniek to jak taki gestapowiec czasami ;D
Dział z tutorialami
Konkretny tutek
I na koniec - łatwy do wgrania Android - PRJ Clean Desire :-)
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191
Smog bardzo Ci dziękuję za pomoc. Ten tututorial bardzo fajnie napisany, mam tylko pytanie do jednej rzeczy czy jak mam oryginalne oprogramowanie z HTC rom.3.14.479.2(04666) WWE, radio 2.15.50.14 (wg. Pana z HTC który sprzedawał mi telefon) już mam to HSPL 2.08 ? Bo on nie wiedział co to jest.. ?
Pozdrawiam W.
Jeśli masz oryginalne oprogramowanie z HTC, to najpewniej tego HSPL nie masz - zwłaszcza, że 3.14 z HSPL 2.08 się naprawdę nie lubi i najprawdopodobniej byłoby to odczuwalne przy używaniu telefonu ;)
Na naszym blogu chyba nawet na pierwszej stronie znajduje się wpis z HSPL4, którym możesz potraktować ROM 3.14 aby wgrać w niego właśnie tego HSPL 2.08, później zgodnie z instrukcją - magldr, flash, tadam ;D
yyy okeeej, tylko chyba muszę poczytać o tym HSPL4 i jak przez niego mam niby wgrać HSPL2.08.. nie wiem czy ja to sama ogarnę :(
a moge to robić na swoim laptopie z Windowsem Vista?
Dzięki kolego za pomoc.
Ogarniesz, to proste, wystarczy czytać ze zrozumieniem i bezrefleksyjnie wykonywać zapisane wytyczne ;D
Na naszym Blogu jest kilka fajnych tutoriali dotyczących zmiany radia, systemu itd. Forum jest tutaj dodatkowym wsparciem na którym już na tę chwilę masa tamtych wątków znalazła swoje rozwinięcie.
Oczywiście - wszystko wymaga czasu, pierwszy raz jest najcięższy, drugi już nieporównywalnie lżejszy, a za jakiś czas będzie to dla Ciebie taką rutyną, że nawet nie będziesz się zastanawiać jak coś zrobić, bo rączki zadziałają same przy podłączaniu i klikaniu ;D
Vista nie stanowi tutaj problemu.
a mogę na ten mój rom 3.14 zainstalować to HSPL4 i przy instalacji wybrać HSPL2.08 ? tak powinno być? a później na to MAGLDR ?
[hr]Dodano: [time]1308777626[/time][hr]
a mam robić/instalować ten TASK29 ? bo w tym poradniku niema co pokazałeś
Task nie jest konieczny.
Co do pierwszej części - chyba tak ;)
Cytat:
Maniek to jak taki gestapowiec czasami
Bo to taki niewdzięczny dział który z chęcią bym usunął.
Po co robić inne działy skoro zawsze można zadać pytanie w Pomoc / Pytania / Problemy!!! Do wszystkiego pasuje. A najlepiej jeszcze założyć wątek o temacie MAM PROBLEM!