Odp: Serwis, Naprawa, Znawca
Tzn. uwaliło Ci się radio? HSPL, o ile mnie pamięć nie zawodzi, umożliwia wgranie również i oryginalnego SPL. Jeśli byś to zrobił + masz jeszcze gwarancję na ten sprzęt, to można by było podesłać Leona do Regenesis. Być może w tej chwili są już w stanie poradzić sobie z takim problemem... bo widać rok temu nie byli i telefon autora wątku na xda poszedł do sprzedaży jako uszkodzony :-)
[hr]Dodano: [time]1315649117[/time][hr]
OK, znalazłem Twój drugi post z problemem i fotkami... Hmmm, i to żaden rom nie przechodzi? A samo radio jak wgrywasz? Wszystko wiesza się na tych 8-9%? W tej chwili można pomyśleć jeszcze o czymś, na co nie było warunków, kiedy powstawał wątek z XDA - mianowicie wgrać alternatywny system - Android na MAGLDR albo CLK całkiem możliwe, że mógłby odpalić... Choć jeśli nie, to równie możliwe jest to że już go stamtąd nie wyrżniemy i to znacząco zmniejszy możliwości naprawy gwarancyjnej (o ile w ogóle masz jeszcze taką możliwość).
Mam teraz czystego leona, nawet interfejs się zmienił w bootloaderze co widać na zdjęciach. Myślałem że już będzie dobrze ale kurde nadal z karty się zawiesza na loading, a z kompa nie chce się połączyć;/ tzn łączyć to łącz się. Wykrywa telefon, robię update i..w tedy dopiero nie wykrywa. Pomyślałem by wgrać samego roma bez radia i zobaczymy co będzie. Znalazłem samego roma na easteu 1.66 czyli pod mojego s/n, przynajmniej tak na str htc wyczytałem. Jak bym juz miał samego roma to radio bym dopasował do niego w jakiś magiczny sposób. Samego radia nie wgrywałem szczerze mówiąc, leciałem od razu z officialnym romem z radiem ze str producenta. Gwarancja? kurde przy przeprowadzce mi się zawieruszyła gdzieś i nie liczył bym na to by ją odszukać- o ile w ogóle jeszcze jest na gwarancji, za miesiąc niecały przedłużenie mam umowy więc możliwe że już jest po dacie:] Androida wgrać? mówisz że to by pomogło?
bootloader: http://img24.imageshack.us/img24/7231/moto0151h.jpg
po uruchomieniu: http://img28.imageshack.us/img28/1233/moto0152.jpg
[admin]Poprawiłem grafiki ;)[br]Grafika po uruchomieniu - ciągłe HTC na białym tle, wskazuje na brak systemu - dzieje się tak np. po task29.[/admin]
Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia czy to by pomogło :S
Androida się po prostu wgrywa trochę inaczej, wobec czego być może problemy które generuje bootloader nie miałyby znaczenia, bo Androidem już się inny loader by zajął - MAGLDR albo cLK.
Zrobiłem task29 z radiem 2.15.50.14 i udało się zainstalować- co prawda 2.08 nadal się wyświetlał w bootloaderze. Zrobiłem hspl4 z użyciem hspl 2.08 hspl a nie hspl 2.08.0000, zainstalowałem rom new.MIcrOfalA.htcHD2 i udało się go zainstalować aczkolwiek wisi po odpaleniu na białym tle z logo htc;/ zrobiłem tak samo tylko z romem RUU_Leo_S_HTC_WWE_EastEurope_3.14.479.2_Radio_15.4 2.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship i też wisi na tym samym tle :'( jestem już blisko ale jednak jeszcze trochę mi brakuje do odpalenia leona 8)
Jeśli udało Ci się już poprawić HSPL, i możesz wgrywać ROMy, choć windows nie chce się załadować, to najlepiej wgraj od razu MagLDR i Androida. Powinno działać ^,^
Nigdy nie instalowałem androida, czyli mam pierw zainstalować magldr najlepiej w wersji 1.13, później wejść w bt od magldr i zainstalować androida za pomocą usb kabla jak zwykłego roma? a hspl w jakiej wersji mam mieć? właśnie zainstalowałem 3.03 hspl, walcze cały czas w końcu z romem:]
Tak, wpierw zajmij się MAGLDR, najlepiej 1.13
Pozniej uruchom go i zadecyduj czy chcesz się bawic w partycje CWM, czy po prostu, jak "normalny rom" przez kabel i DFT.
HSPL 2.08 + MAGLDR 1.13.
Później trzymasz power, aby wejść do magldra, i dalej zgodnie z instrukcją Artura wgrywasz np. tego Androida którego ma Vinrael :)
Bułka z masłem :)
a radio? jest już w andku czy trzeba dograć i przed andkiem czy po?