Android na kartę (od zera)
Witam Was! Od roku mam HD2 (wersja systemu operacyjnego: 5.2.21913, wersja ROM: 3.14.479.2 WWE, data ROM: 10/04/10, wersja radia: 2.15.50.14, wersja SPL:3.03). Wszystko w telefonei jest producenta, nic do tej pory z moim HD2 nie robiłem. Chciałbym, aby ktoś z Was podpowiedział mi krok po kroku (jestem kompletnie zielony w tych tematach) jak zainstalować Androida na karcie (na karcie po to , aby mieć do wyboru który system ma się uruchamiać przy starcie telefonu). Pomoże ktoś? W Internecie jest wiele jakichś tam tutoriali - wiem. Ale chciałbym poznać Wasze zdanie, np. na temat który Android wybrać itp itd... Z góry wielkie dzięki...
Odp: Android na kartę (od zera)
Tutorial:
1. Ściągnij Androida.
2. Rozpakuj Androida.
3. Podłącz HD2 do komputera w trybie pamięci masowej.
4. Przekopiuj Androida.
5. Odłącz HD2.
6. Uruchom Androida.
TADAM! :]
Takie proste? Wow, już zaczyna mi sie podobac! No dobrze, ale jaka wersje wgrac? Z tego co przejrzalem to jest tego mnóstwo... Może ktoś coś zasugeruje? Dzięki za odp
MCCM SE v3.4, używałem kilka tygodni i polecam (mimo wieku wypieku). Śmiga z karty jak szalone ;) Jeśli chcesz się pobawić, to przez ostatni rok powstało wiele innych Androidów do odpalania z SD, zawsze można znaleźć coś odpowiedniego :)
[quote author=Smogg link=topic=1337.msg7584#msg7584 date=1317722584]
MCCM SE v3.4, używałem kilka tygodni i polecam (mimo wieku wypieku). Śmiga z karty jak szalone ;) Jeśli chcesz się pobawić, to przez ostatni rok powstało wiele innych Androidów do odpalania z SD, zawsze można znaleźć coś odpowiedniego :)
[/quote]
Hej! A nie muszę przypadkiem przed wgraniem na kartę Androida zmienić radio na inna wersje lub jakieś SPL (czy HSPL) - gdzieś coś czytałem..oo tu:
Kod:
http://forum.gsmcenter.pl/android-na-htc-hd2-f178/htc-hd2-android-z-karty-sd-instrukcja-krok-po-kroku-t19263.html
Tu jest napisane ze muszę chyba zmienić jakieś HSPL, a ja mam SPL 3.0.3... Co wy na to? Czy wystarczy dostosować się do Twoich kroków i nic więcej nie kombinować?
[gmod]brak znaczników code = pierwsze ostrzeżenie[/gmod]
Masz rom 3.14 i co się z tym wiąże poprawne radio. Tylko wrzucać i śmigać. Nie musisz instalować żadnego HSPL!!!!
Czasami działa bez HSPL - z oryginalnym SPL, czasami nie... jak sprawdzisz to zobaczysz, czy przejdzie i będziesz wiedział, czy trzeba kombinować... albo tylko się cieszyć ;)
Dzięki ludzie! Dzisiaj pokombinuję i dam znać... POzdrawiam!
Z tego co wiem, na 3.14 jest bez znaczenia, czy HSPL jest wgrane czy nie...
Mi na oryginalnym stockowym 3.14 działał bez HSPL.
Otóż wgrałem na kartę Andka i śmiga piknie. Instalowało się może z 1 minutę, po chwili Android cieszył oko że hej. jest jednak jeden "mały" problem - otóż nie chce się połączyć z moją siecią WIFi!!! MAC karty się samoczynnie zmienił na 00:11:22:33:44:55. W ruterze dopisałem do dopuszczalnych MACow ten MAC i dalej nic... Nie może się połączyć! Ktoś coś wie? Gdyby nie ten feler byłoby świetnie... Dzięki i pozdro!
Witam was ponownie... otóż wgrałem raz Androida na kartę, podczas gdy mój HD2 miał aktualizację ROM producenta... Wszystko smiga prócz WIFI. Wczoraj zrobiłem hard reset, wgrałem Andka American Android - w przypadku tego Andka to samo! Ba! W inf. o fonie zamiast adresu MAC jest napisane, że NIEDOSTĘPNE! Chyba muszę jednak z tym jakimś Hard SPL pokombinowac... Ktoś może coś powiedzieć o moim przypadku? Pozdrawiam
Sprawdź MCCM SE 3.4, tam raczej nikt nie miał takich problemów ;)
A jak nie da rady i i tak będziesz bawił się z HSPL, to proponuję od razu wziąć się za NANDa :)
Cześć! Po hard resecie odpalilem androida z karty i wszystko pieknie dzialalo. Po kilku dniach odpalilem HD2, załączył się Windows, kliknalem na HARET.exe, coś tam zamulilo i nic... Po ponownej probie odpalenia plikow clrc.exe i haret wywala mi błąd w stylu "nieprawidlowy plik, brakuje części...cos koło tego"... Co robić? Sformatowalem karte, wgralem andka na karte na nowo i dalej to samo... Jakieś sugestie? Dzięki za pomoc
[hr]Dodano: [time]1318537708[/time][hr]
Zrobiłem ponownie hard reset - wszystko działa jak trzeba. American Android działa ładnie, tylko dalej nie ma wifi... Pokombinuję jeszcze z ta wersją, którą Wy testowaliscie.... Pozdrawiam!