-
MCCM SE v3.4 (z dn. 27-11-2010r.)
Build który mam przyjemność testować od wczoraj :-)
Chodzi bardzo szybko, stabilnie, działa wifi, aparat, nie wiem czy to wieczorem była kwestia zmęczenia, ale miałem dziwne wrażenie, że rozmowy są czystsze, niż na WM o_O
Market, synchro z kontem Googla - bez problemów (poza takimi, które były wynikiem mojego głupiego działania, ale to chyba nie miejsce na takie wyznania :D)
Całość bazuje na Desire ("zwykłym", Nie-HD ;P) co - przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu - działa sprawniej, niż buildy z DHD... niemniej jednak de gustibus... ;)
Link XDA:
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841644
Polecam ;]
-
Odp: MCCM SE v3.4 (z dn. 27-11-2010r.)
-
http://img10.imageshack.us/img10/1039/screenshot1qd.pnghttp://img213.imageshack.us/img213/3...reenshoti0.png
Dopiero teraz, bo wcześniej nie wiedzieć czemu, mi się w Andku Sense wy...walił i nie chciał się przez to system uruchomić o_O
-
Bardzo dobry build - przetestowałem kilkanaście i stanęło na tym właśnie:
- niskie zużycie energii - ok 5 - 7 mA w standby
- to chyba najszybszy andek na HD2 jakiego widziałem - wszystki śmiga że aż miło
- wszystko pięknie działa - zarówno elementy systemu jak i programy instalowane z zewnątrz
także polecam :)
-
nie działa, zawiesza sie przy napisie htc ...
-
Udało mi się uruchomić tego Andka. Ale nie działa mi WIFi wie ktoś może co zrobić aby działało WIFI?
-
niech ktos pomoże!
w tej chwili nie mam zadnego andka no ;/
-
Testowałem to na Elminie 1.15 oraz 2.05 (drivery 2.10 oraz 3.14), Radio 2.15.
Na obu romach, ten Android działa wyśmienicie - bez problemów się uruchamia, odpala WiFi.
Jedynym zgrzytem było - podane przeze mnie wcześniej - wywalenie się Sense... ale przypuszczam, że to wina data.img który wgrałem wraz z tym Andkiem, aby szybciej się uruchomił... AFAIR ten data.img był z wersji 3.3, a przez to czasami mogą pojawiać się takie kwiatki ;)
A co do WiFi - Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe, ptaszek przy Wi-Fi, oraz Ustawienia Wi-Fi, aby wybrać sieć i wpisać hasło. U mnie to działa - przy różnych trybach szyfrowania i różnych sieciach... dziwne.
-
Ja również śmigam na tej dystrybucji i jestem BARDZO zadowolony. Szybki, stabilny, działa bez zwiechów.
-
Mógłby ktoś tutaj wstawic linka, ponieważ nie wiem co mam na xda pobrać!! Chciałbym dystrybucje i data 1gb
z góry dzęki
-
Do v3.4, zgodnie z wielką informacją z topiku na xda, link znajdował się w poście drugim, to ten:
Kod:
http://www.multiupload.com/1W761JXTF6
Co do data.img - przy pierwszym uruchomieniu, jeśli Android nie znajdzie takiego pliku, to tworzy go sam (powoduje to dużo dłuższe pierwsze uruchamianie tego systemu), ale dzięki temu wszystko powinno być dobrze.
Z tą dystrybucją miałem tak, że jak wsadziłem data.img do folderu Android (to, które jest w paczce) to mi drugiego dnia wywaliło Sense i nie mogłem normalnie uruchomić Andka... natomiast wywalenie tego pliku, pozwolenie systemowi, aby zrobił go sobie sam, zaowocowało bezproblemowym używaniem tego distro już dziewiąty dzień :-)
Tak też moja rada - wywal wszystko, co masz z Andka w tej chwili na karcie. Wgraj folder Android. Nie wgrywaj data.img - pozwól, niech sam go zrobi... a potem baw się do woli :]
-
A u Ciebie prawidłowo działa internet!!
-
Masz na myśli, że w tej dystrybucji już jest ok?
Jeśli tak - to dobrze :] cieszę się :]
Miłego używania :]
-
Nie, nie jeszcze nie sprawdziłem, nie wiem czy będzie dobrze jak nie, To na pewno napisze HeH
-
Mhm.. teraz rozumiem - pomyliłeś wykrzykniki z pytajnikami :-)
Tak, u mnie - na tym Androidzie - internet (via WiFi - Market, przeglądarka) działa prawidłowo.
-
A mam takie pytanie. Czy na tym andku jest wgrana jakas gra od razu ??
-
-
Nie działa mi angry birds! Dlaczego???
-
uruchom kilka razy od nowa andka, powinno wszystko zacząć działać
-
w ustawieniach telefonu odmontuj kartę SD,
teraz zainstaluj angry birdsa powinno działać
-
W tym Andku jest Angry Birds w wersji 1.3.5 instalowane przy każdym uruchomieniu systemu... jeśli ta wersja u Ciebie stwarza jakieś problemy, a posiadasz już połączenie internetowe i sprawny Market:
1. Usuń z katalogu KartaPamięci\Android\AndroidApps\ plik o nazwie AngryBirds_1.3.5.apk
2. Uruchom/Uruchom ponownie Androida
3. Odinstaluj Angry Birds - Ustawienia\Aplikacje
4. Ściągnij nowszą wersję tej gry z Marketu (lub jako .apk skądinąd :))
5. Play the game
-
jesli to nie jest wersja HD to gry HD beda chodzi???
-
Cytat:
Nie działa mi angry birds! Dlaczego???
przy pierwszym uruchomieniu rzeczywiście nie działa
Cytat:
uruchom kilka razy od nowa andka, powinno wszystko zacząć działać
przy następnym jest już wszystko OK :)
-
[quote author=blazej link=topic=143.msg1414#msg1414 date=1292523099]
jesli to nie jest wersja HD to gry HD beda chodzi???
[/quote]
Masz na myśli gry chociażby Gameloftu?
Jeśli tak - to tak, będą, tutaj oznaczenie "HD" wskazuje po prostu na wysoką rozdzielczość gier (ponoć są z nimi problemy na telefonach o niskiej rozdzielczości).
-
No i stało się...od razu po uruchomieniu wyświetla się komunikat o treści "Przepraszamy! Proces android.process.acore został nieoczekiwanie zamknięty Nic niestety nie odpalę. Spróbuj ponownie" wcześniej parę dni było OK. Coś jest nie tak :/
-
NO nareszcie jakiś andek z rozsądnym zużyciem baterii.. myślę że zagości u mnie na dłużej
śmiga zawodowo, angry birds również bez problemów, wcześniej nie doczytałem że jest wgrane już w romie ;)
-
Hie Hie Hie ;)
Przecież czegoś uber-złego bym nie wrzucał :P
Sam go lubię, u mnie w pracy kolega się w nim dosłownie zakochał - używa w zasadzie tylko tego Andka, WM na tyle rzadko, że prawie nie pamięta, że on tam jest :-)
Co do Twojego problemu Maniek... nie mam pojęcia dlaczego tak Ci się stało x_X
Ja z tym Andkiem raz miałem problem - kiedy wgrałem od początku data.img dostępne w paczce - wtedy mi się Sense wywalił. Kiedy dałem mu go wygenerować samemu - działa bez problemu :]
-
ja wgrywałem data.img z paczki i nie ma żadnych problemów
-
Ja początkowo też nie miałem - śmigał że hej, ale następnego dnia już się sense nie uruchomił, wygaszał ekran, zapętlał się na niedającym się zamknąć errorze i finito - albo bateria: off, albo oglądaj errora i czekaj ~3 min, aż telefon przestanie reagować na cokolwiek i wtedy tylko bateria: off :)
Jak wygenerował własny data.img przy długim uruchamianiu, problem nie powrócił po dziś dzień :-)
-
dlugi to znaczy ile umnie 20min i nic
-
Mam problem mianowicie przy uruchamianiu wiesza się na ekranie htc i dalej nie leci, ktoś może ma jakieś pomysły co mogłoby być tego powodem? Wczoraj chyba z godzine siedziałem na tym ekranie i nic się nie działo
-
Smogg, bawiłeś się może SetCpu? Działa to wogóle czy tak tylko dla picu?
-
Powinno działać, ale nie bawiłem się :P ostatnio mam mało czasu i tak jakoś Android poszedł w odstawkę ;-)
-
bardzo fajnie chodzi, z tego co zauważyłem do tej pory to ma problemem z rotacją ekranu. Raz otwiera programy horyzontalnie raz wertykalnie.. Co mnie denerwuje najbardziej to odblokowywanie... po naciśnięciu guzika zanim się włączy ekran blokady minie sekunda czasem dwie. Nie wiem czy tak mają wszystkie androidy z karty? czy w wersjach NAND też tak jest? Jak to wygląda u Was?
jeśli chodzi o tą rotacje to wystarczy dobra kalibracja czujnika. Bateria mi trzyma od nocy do późnej nocy...
nic mi nie przeszkadza w ciągłym użytkowaniu tego systemu
-
używam androida NAND i nie ma żadnych opóźnien - chodzi bardzo płynnie - przynajmniej andek z Desire - te z Desire HD działają już ciut wolniej, w każdym razie polecam przerzucenie się na NAND
-
Czy jest możliwość automatycznego odpalania Androida z karty? Chodzi mi coś w rodzaju bootmanagera. Chcę zostawić ten szajsowaty "łindołs" jak jest, ale nie chcę za każdym razem odpalać ręcznie Andka z karty.
Android jest fajowski :-)
-
Nie ma takiego prawdziwego boot loadera. Jest tylko taki, że najpierw ładuje się windows i włacza się aplikacja która uruchamia androida. Więc najlepiej wgrać sobie NAND.
Program jak i więcej info znajdziesz tutaj:
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=739727&highlight=android+boot+menu
-
Jest jeszcze alternatywa (ale działa na podobnej/tej samej zasadzie): Mskip Loader:
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733752
-
No i gitara! O to chodziło. Thx
-
kurcze to ma tak stać na tym czarnym ekranie i napisem HTC? juz z 15 minut . Nie wgrywąłem imgdata.. to dobrze że tyle trwa?
Koledzy kasier i kiler73 poszło wam w końcu?