-
Google Play błąd pobierania, mała pamięć.
Cześć !
Otóż mam problem z pobieraniem aplikacji (które mają powyżej 20MB) z Google Play. Pojawia mi się wtedy komunikat:
"Błąd przy pobieraniu aplikacji [...]. Zbyt mało miejsca w pamięci urządzenia", a dostępna pamieć na moim telefonie to
455 MB, a na karcie ponad 4 Gb. Mój Android to GBLeo.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
-
Z tego co ja pamiętam to leoś nie ma tyle pamięci wewnętrznej
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
-
Odp: Google Play błąd pobierania, mała pamięć.
Wersja T-Mobile ma 1 GB wewnętrznej :P
Wejdź w ustawienia->Aplikacje->Wszystkie znajdź tam market i wyczyść dane. Powinno pomóc.
-
Wersje mam normalną europejska z plusa :), ale przy wgraniu Android do pamięci NAND zrobiłem to co mi MatrixSTR podpowiedział i tak sobie powiększyłem pamieć wewnętrzną :).
Dzięki za szybką odpowiedź, ale niestety ten sposób nie podziałał :(. Robiłem też soft reset i dalej nie działa :(
-
Jeżeli masz sporą ilość ext to Wgraj z marketu Link2SD, nadaj miejsce i poprzekładaj duże apki na Sd
Wysłane z Leona za pomocą Tapatalk 2
-
Wszystkie aplikacje, które mogłem wgrać to mam już wgrane na kartę SD. Ten programik coś mi niestety nie chce działać i dodatkowo zawiesił mi telefon :(, macie jeszcze jakieś pomysły ?
-
Reinstal romu oraz link2sd
Wysłane z Leona za pomocą Tapatalk 2
-
Tylko po co mu Link2SD skoro ma już wgrany skrypt App2Ext?
-
Jeszcze nie zrobiłem reinstalu, ale mam takie pytanko, znacie może sprawdzonego Androida, w którym wszystko działa, ponieważ te dystrybucje które instaluje to mają jakiś błąd, albo ja mam pecha :(. Potrzebuje coś szybko wiedzieć, bo w sobotę wyjeżdżam na wakacje i chciałbym, aby w moim Leosiu wszystko działało i nie było błędów.
Miałem już Nexusa 4.0 i GbLeo
-
Zainstaluj Typhoona, miałem go przez pół roku na MGLRD i żadnych problemów.
-
-
Może być, tylko ja i kilka ludzi miało mały problem i po pierwszym uruchomieniu wysypywały się wszystkie możliwe aplikacje. Wystarczyło wtedy zrobić kilka resetów i jak na razie działa dobrze.
-
Aaaa, no ok zobaczymy, zaczynam wgrywać :)
---------- Dodano 18:46 ----------
No i niestety znowu problem tzn. zawiesza mi się na logu androida :( wgrałem przez Clk z poradnika na forum (http://htcclub.pl/55-android-nand-q/...-androida.html) Czekam już 10 min i nic cały czas pojawia się i znika logo androida :(
-
To wyłącz tel. wyjmij kartę SD i włącz i powinien CI pójść śmiało, mi też się tak wieszało czasami :)
-
Dzięki :) jak na razie działa, właśnie zaczynam konfigurować :)
---------- Dodano 11.07.12 11:02 ----------
Dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi i porady, wczoraj miałem jakiś zły dzień i nic nie chciało działać, a dzisiaj zainstalowałem jeszcze raz Rom Gbl Leo i działa :D Nawet pobieranie z Google Play :D
-
Też mam mały problem z Google Play, w żaden sposób nie chce mi pobierać apek przez wifi. Próbowałem już różnych wersji programu, cofnąłem się nawet do 3.4.4 i nic, może macie jakiś sposób na to.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MatrixSTR
Wejdź w ustawienia->Aplikacje->Wszystkie znajdź tam market i wyczyść dane. Powinno pomóc.
Sprawdzałeś czy działa?
-
Mi pomógł reinstal Romu. Tylko, że przed tym zrobiłem kopię danych przy pomocy CWM i jest super :)
-
Bez backupa to nie warto zmieniać romu :P chodźby postęp w grach :)
Z poważaniem KurczaQ
Wytapatalkowane za pomocą HTC Leo
-
wlasnie probowalem czyscoc dane. zmienialem rom. przelecialem wszystkie wersje google play i nic na wifi nie dziala
-
A działa na 3G ??, bo napisałeś, że na wifi nie działa, może z tym jest problem. (tak po prostu głośno myślę :))
-
Najprędzej błąd wifi albo coś zamieszane w romie, Wgraj Cyana :)
Z poważaniem KurczaQ
Wytapatalkowane za pomocą HTC Leo
-
Dla jasności wszystko śmigało do pewnego dnia gdy przestało, na 3G działa normalnie, moja sieć domowa śmiga jak powinna i nic nie było mieszane w ustawieniach rutera, żadna zapora czy coś. W google play mogę śmiało przeglądać apki ale żadnej mi nie pobiera, rozpoczyna się pobieranie i tak wisi. Żeby tego było mało na YT jest to samo. Wgrywałem sobie ostatnio nawet Cyana ale było to samo, dla jasności powiem że z nudów przeleciałem parę różnych romów, to jest obecny ♔ ♕ ♚ ♛ [04 JUL][AROMA ROM] Leo King 2.3.5 ICS 4.0.4_CM9_Beats_softkeys_gapps ♔ ♕ ♚ ♛ - xda-developers
-
Spróbuj w innej sieci WiFi. Możliwe że to jednak wina routera :( Zdarzają się wypadki gdy wszystkie urządzenia w sieci działają poprawnie oprócz jednego - taka po prostu ot technika :P
-
W innej sieci to samo, może coś pomieszać w ustawieniach rutera ale co ?
-
Jeśli w innej sieci to samo to nic nie zmieni. Spróbuj wgrać stockowy 1.66 usuwający HSPL i wgrać wszystko od początku - może pomoże...?
-
Po pełnym formacie telefonu jest to samo, jedyne co zauważyłem to że na otwartych sieciach, bez zabezpieczeń działa normalnie. Może to jednak kwestia konfiguracji routera?
-
Najwidoczniej o to chodzi. Nie masz zablokowanych jakichś portów?
-
Właśnie w tym sęk że nie, a mój dostawca też nic nie blokuje.
-
Spróbuj wygrać windows mobile lub Windows Phone izobacz czy na nich uda ci się coś pobrać :)
Wytapatalkowane z Leonka :)
-
Internet mi śmiga normalnie, pobieranie też, problem mam tylko z programami od google. Za nic nie chce mi działać pobieranie w google play, mogę normalnie przeglądać programiki ale nie pobrać, zatrzymuje sie na pasku pobieranie i tak stoi. To samo jest z YT.
-
Może pobierz gapssy ze strony Cyanogenmoda i wgraj :)
Wytapatalkowane z Leonka :)
-
Działa !!! Z jakiejś nieznanej mi przyczyny ruszył i na razie śmiga, ale żaden z podanych sposobów nie zadziałał.