pobieranie mms i nie rozłączające się połączenie
Witam mały problem mam z ustawieniami mms w orange.Za każdym razem kiedy ściągnie mi mms telefon nie chce się rozłączyć z połączenia z GPRS.Pobrałem ustawienia ze strony orange.pl i ustawiałem ręcznie i ciągle to samo, ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić.Dodam jeszcze że to samo mam przy wysyłaniu
Odp: pobieranie mms i nie rozłączające się połączenie
Jak ustawisz w aplikacji np. No Data połączenia Dial-up mms włączone a reszta typu wap, internet wyłączone to nie masz się czym martwić. Za połączenie nic nie płacisz tylko za pobrane dane, a skoro masz to zablokowane to tylko się cieszyć 8)
no tak ale czy telefon nie będzie przy następnej okazji coś ciągnął bez mojej wiedzy bo w końcu będzie cały czas podłączony.nie chce się zdziwić przy następnym rachunku, w omni I900 nie miałem tego problemu porostu się rozłączył ale tam był windows 6,1
jeżeli masz zablokowane odpowiedź brzmi nie :)
sorrka głupie pewnie pytanie a gdzie ja znajdę ten No Data połączenia Dial-up mms bo jakoś nie mogę znaleźć
Ja używam tego - Dial-up Enabler/Disabler. Tutaj w zasadzie nie sposób nie znaleźć triggera MMS i Internetu czy WAPu :D
A dodatkowo - możesz jednym kliknięciem rozłączyć aktualne połączenie (jeśli jakieś wystąpiło - bo np. umożliwiłeś połączenia na czas synchronizacji etc.).
no tak ale to co niema możliwości by to się samo rozłączyło po pobraniu mms bo nie zawsze mogę usłyszeć czy on przychodzi i w tym momencie będzie cały czas podłączony,a ręcznie nie chce mi się tego robić i pilnować
Zapodaj to co Ci radzi Smogg albo No Data i bądź spokojny, dla uspokojenia powiem Ci że kiedyś miałem też takie ciśnienie ;)
Dial-up Enabler/Disabler niestety nie działa u mnie bo pisze ze mam za stary system hmmm dziwne zobaczę ten nodata
NetCF 3.5 zainstaluj i powinno hulać ;)
Pierwsze słyszę, żeby 1.66 był za stary dla tego programu O_o
i jak tak samo, u mnie to hulało
aha masz go tutaj, żeby nie było ewentualnych pytań
udało sie ale poustawiam wieczorem bo do pracy ale dzieki jak narazie działa
Ok panowie mam w programie Dial-up Enabler/Disabler włączone tylko MMS Orange i nie pobiera mi mms ani nie mogę wysłać co mogłem jeszcze zrobić nie tak? kurka wodna męczy mnie to cały czas i niemam pojęcia jak to ustawić
na tym programie się nie znam ale jak ci nie będzie działać spróbuj NoData
Cytat:
na tym programie się nie znam ale jak ci nie będzie działać spróbuj NoData
działa na tej samej zasadzie, tylko ma przyjemniejszy interfejs
Cytat:
Ok panowie mam w programie Dial-up Enabler/Disabler włączone tylko MMS Orange i nie pobiera mi mms ani nie mogę wysłać co mogłem jeszcze zrobić nie tak? kurka wodna męczy mnie to cały czas i niemam pojęcia jak to ustawić
na pewno masz źle skonfigurowany mms, pewnie coś z serwerem, aplikacja na pewno tego nie blokuje
włącz Ustawienia-Więcej-Połączenia-Konfiguracja Połączenia
niech przemieli i zobaczysz wtedy :)
Więc tak zrobiłem hard reset czyli mam ustawienia fabryczne ręcznie wpisane wszystkie dane tak jak to pokazuje strona orange pl na ustawienie mms niema więc tu mowy o pomyłce albo o jakimś programie który by to blokował.wysyłam mms ze strony orange i dzieje się tak.
1.załącza się GPRS i co jakiś czas zmienia się na H
2. połączenie trwa już od 5 minut i nagle dźwięk o tym ze mam jakąś wiadomość.
3. połączenie trwa nadal a w folderze z wiadomościami mam tekst ze dostałem mms z serwisu orange
4. potem wyskakuje mi ze pobieranie wiadomości od numeru jest niemożliwe.
wykluczam pomyłkę w ustawieniach bo sprawdzałem już to kilka razy nie wiem co już z tym robić chyba tylko serwis mi został, albo jakiś mądry łeb w salonie
dorzucę jeszcze ze połączenie nie jest rozłączone nawet po tym wszystkim
Nie mogłeś tego zrobić z automatu tak jak Ci post wyżej napisałem? Z tymi ustawieniami ręcznym różnie bywa.