-
Kody aktywacyjne Windows Phone 7!!!
Kolega braxtynh z XDA-developers opublikował kody aktywacyjna dla naszych HD2 działających pod WP7. Oto jego wiadomość:
Cytat:
"I have called and got some activation codes for the windows live on the HD2 WP7 ROM. The first Code might have ran out by now but it has worked for many people. The second code I just got from Microsoft and I haven't tested to see if it works. You can try the first one first and if it doesn't work then you can try the second one, and let me know if it works. I'm very glad to help out. I've ran into things where i needed help, and I received it. So as long as I can make up names and emails I will continue to get codes from Microsoft. I know it is easy t get codes in the US but I don't know about anywhere else. So this is just me paying it forward i guess
Kod:
Activation Code 1: YDV39 4YD34 B748X XB94G WTGKC
Activation Code 2: W8QJP RT798 82QB7 MPGTW H4VVY
I would be so grateful if you filled up my thanks meter
Donations are accepted"
A tu link do wątku na XDA:
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919011
TELEFON MUSI BYĆ ODBLOKOWANY!!!
Jak przeprowadzić procedurę aktywacji i odblokowania macie napisane na PDAclub.pl:
Kod:
http://pdaclub.pl/forum/wp7-w-leo/%28tutorial%29-konfiguracja-oraz-aktywacja-wp7/
Musicie zrobić wszystko co jest tam napisane z wyjątkiem telefonu do Anglii i proszenia o kod.
Jeśli pomogłem naciśnij DZIĘKI ;)
-
Odp: Kody aktywacyjne Windows Phone 7!!!
-
telefon musi byc unlock ?
-
U mnie niestety wywala komunikat że kod jest nie poprawny w obu przypadkach.
-
u mnie tez choc nie wiem czy to nie jest wina tego ze telefon jest zablokowany
-
Już zablokowali pewnie te kody.
-
gdzie ten kod wpisac ? :o
-
dziła komus ten 1 kod?. w moim przypadku system zaakceptowal kod ale jak chcialem cos sciaganac to wyskoczylo ze zbyt wiele telefonow ma ten sam kod czy cos w tym stylu
-
Jak pojawia się komunikat: "You've reached the maximum number of accounts allowed for a windows phone." to trzeba wejść na stronę Zune i połączyć (lub utworzyć identyfikator Zune) z identyfikatorem Windows Live i wtedy zacznie wszystko śmigać
-
A moze jakis dobry kolega takze by zadzwonil i załatwil kilka kodów ? :)) Ja niestety nie znam na tyle dobrze angielskiego zeby sie tam z nimi dogadac xDD
-
słuchajcie ja właśnie rozmawiałem z polskim microsoftem :) i podali mi kod. Trzeba z nimi twardo bo to ze nie marketplace nie działa w Polsce to nie znaczy ze kodu nie mogą podać :-)
-
dlaczego telefon musi byc unlock ? Kod nie zadziała jesli nie bd odblokowany ?
-
[quote author=tezia link=topic=389.msg2883#msg2883 date=1295797024]
dlaczego telefon musi byc unlock ? Kod nie zadziała jesli nie bd odblokowany ?
[/quote]
Musi być "unlock" bo inaczej nie da się wprowadzić zmian do rejestru by telefon identyfikował się i myślał że nazywa się HTC HD7, a nie HD2, bo jak wiadomo na HD2 nie ma WP7 i nie sciągniemy na niego żadnego programu bo Microsoft wykryje że nie jest to telefon z natywnym WP7
-
wiec dobrze myślałem ;) ehh... pier.. chevron
-
Dzwonilem dzisiaj do MS Polska i bez problemu wydali mi kod aktywacyjny :] Jedyne co chcieli to Imie, nazwisko i nr.telefonu :] Załatwiłem to w 3 minuty :]
-
Czyli mogę użyć jednego kodu na np 2 urządzeniach?
-
No dzowniłem do MS i sie wyparli. Powiedzieli, ze WP7 nigdy nie był oficjalnie wydany w Polsce i nie podadza zadnego kodu ... takze lipa.
-
A to ciekawostka... zadzwoń tam jeszcze raz i podaj linki:
Kod:
http://www.orange.pl/klienci_biz/e-oferta_dopasowana_z_int/telefony/htc/htc_7_mozart_-_windows_phone_7?loyalty=36&priceParams=-1:3699:XT_5353
Kod:
http://www.playmobile.pl/pl/telefony/lgswift7/index.html
Kod:
http://www.playmobile.pl/pl/telefony/htchd7/index.html
Możesz nawet zapytać skąd w takim razie powyższe sieci mają to w swojej ofercie, ponieważ - zgodnie w takim razie z informacjami od MS - skoro nie ma WP7 w Polsce, to obawiasz się, że telefony te mogą pochodzić z kradzieży :O
^_^
Poza tym - mamy swobodny przepływ towarów na terenie UE (i nie tylko - nie ma powodu dla którego miałbyś sobie nie sprowadzić telefonu np. ze Stanów Zjednoczonych, Rosji, Chin, Arabii Saudyjskiej, Kongo...).
Wczoraj natrafiłem na coś takiego:
Kod:
http://interia360.pl/artykul/korporacja-poland-czyli-dziadostwo-dla-polakow,42859
Więc jeśli w USA potrafią odpowiedzieć na problemy klienta w sposób który go satysfakcjonuje pomimo braku danego sprzętu na tamtejszym rynku, to niech się w tej Polsce również tego nauczą >.<
-
Ja jej to powiedziałem, ale powiedziala, ze jej przykro i nic nie poradzi. Moge napisac reklamacje ale to i tak nic nie da. Oczywiscie telefon zawsze moge oddac do producenta a producenci jak to ujela "sami dopasowywują oprogramowanie do urzadzen"... wiec pewnie sie juz kapneli w MS ze chodzi HD2 i jest po frytach ;)
-
hah gdy ja zadzwonilem i powiedzialem ze chodzi o HD7 to odrazu wiedziala ze chodzi o kod aktywacyjny i mnie tam do kogos przekierowala po czym ? Nie mozemy wygenerowac takiego kodu bo uslugi o ktore panu chodzi nie sa dostepne na terenie kraju ;/ Oni sa jeb.ni.eci To jest wlasnie POLSKA ;//
-
Cały Microshit ;) Choć patrząc od tyłka strony to w sumie na HD2 nie ma WP7 i mają rację. Ale braku usług dla naszego kraju to nie czaję. Taki iShit też się wypina ... dla świata jesteśmy drugim sortem po trzecim przesiewie niestety :/ Należy tylko cierpliwie czekać aż ktoś coś sensownego ugotuje i tyle. Choć odnoszę wrażenie, przynajmniej patrząc po sobie, że żeby nie wiem jak dobry był ROM to i tak pozostaje takie uczucie niedosytu związane z faktem uruchamiania systemu na urządzeniu nie przeznaczonym dla niego. Świadomość braku jakiejkolwiek aktualizacji też może przytłoczyć ... ale generalnie chodzi o FUN no nie ;) Prędzej czy później też się pewnie rozstanę z HD2 na rzecz DHD . HD7 jakoś do mnie nie przemawia ale nie ze względu na WP7 tylko na hardware, który nie wiele się różni od HD2 ;)
-
Witam Panowie.
Postanowiłem dołączyć parę słów w tym temacie.
Polska nie jest tam jakimś krajem o którym wszyscy zapomnieli. Kwestia marketu w microsofcie zapewne jest u nas ograniczona ze względów prawnych. Podobnie jak z iTunes, czy udało się wam kupić w Polsce mp3?
Nie, bo nie wiadomo kto i komu miałby później za to zapłacić, ale wystarczy, utworzyć konto w iTunes i jako kraj dać np USA i mp3 można już sobie kupić, podobnie jest ze sprawą niektórych aplikacji z Appstora, w Polsce nie można ich pobrać bo są niezgodne z europejskim prawem ( a USA już tak). Podobnie jak ściągasz jakiegoś linuxa to musisz pobrać wtyczkę do mp3 bo standardowo jej nie ma, a dlaczego? Bo wydawcy chcą by to wolne oprogramowanie było w pełni legalne a w USA korzystanie z dekodowania mp3 nie jest wolne i trzeba to wykupić, natomiast w Europie już tak...przykładów w sposobie legalności licencji można by mnożyć...
Należałoby raczej kopnąć kogo trzeba w skarbówce, i innych instytucjach marnujących kasę by usprawnili wszelkie rozliczenia i wtedy i mircrosoft i iTunes będą przed nami stały szerokim otoworem :)
-
Hmm ... a w takim AndroidMarket można kupować aplikacje. Nokia też sprzedaje muzyke w mp3, więc coś chyba nie do konca tak jest ;)
-
Polski Microsoft to tatalna porażka.. stwierdzili tym razem, ze moga wygenerowac mi taki klucz pod warunkiem, ze wysle im dowód zakupu htc HD7 ;/ jest moze na forum ktos kto zadzwonil by dla mnie ze skype do Microsoft UK albo USA ? Bo od Polskiego microshitu niczego nie dostane.. ;/
-
a jak zweryfikują że to twój dowód zakupu htc ??
-
no mialeem im fote na maila poslac ;/ paragonu chyba
-
i to im wystarcza ??
ja wysłałem maila wczoraj zobaczymy co wymyślą ?? a jak np. dostałem phona do wujka z uk to co mam zrobić ??
-
maila z prosba o kod ? o tym nie myslalem.. ja zawsze dzawonilem. i zawsze odbierała Pani Marta.. wred...na jak ch..j ;/
-
Ja dzisiaj otrzymałam takiego oto maila:
"Szanowna Pani
Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Microsoft.
Z przykrością informujemy, że Windows phone 7 z usługami Live, Marketplace oraz Zune nie został oficjalnie wydany w Polsce i w związku z tym firma Microsoft nie świadczy pomocy technicznej dla Windows Phone 7.
W celu uzyskania pomocy dla tego systemu prosimy o kontakt ze sprzedawcą lub operatorem u którego dokonała Pani zakupu.
Z poważaniem
P.... K....... "
no i d..... a czytałam na którymś forum że wysyłają bezproblemowo.... może to zależy na kogo sie trafi?
-
a moze by tak wyslac maila do Angielskiego oddzialu ? :) Podobno sa bardziej życzliwi ; )
Jaki jest e-mail Angielskiego Microshitu ? Bo na stronie mimo, ze klikne e-mail us to do wiadomosci nie dojde xD
-
prawdopodobnie uda mi się wejśc w posiadanie kodu. teraz moje pytanie - czy mając na fonie WP7 i w pozycji about jako urzadzenie figuruje HTC Schubert to jest ok? Czy powinnam jednak mocniej pokombinować żeby było HTC HD7?
Generalnie Marketplace i XBox działa tyle że ciągle krzyczy o kod...
-
To jak to jest w koncu ? !
Jednemu daja, a jednemu nie ? :-[
-
No ja tez juz nie wiem.. Od pl microsoftu raczej nie wiele dostaniesz... dzis znajomy mial dzwonic o kod dla mnie do niemieckiego oddzialu ale jescze sie nie odezwal.
[hr]Dodano: [time]1298213696[/time][hr]
ehh kolejna porażka tylko tym razem porazka przez chat.. ;/ odrazu kolega szczaił, ze z Polski pisze i dostalem typową informacje, ze uslugi nie sa dostepne w Polsce.. ;// moze IP zmienie xD
-
dzisiaj dostałam mój kod. Napisałam do MS US, od nich odpowiedź że została prośba przekazana i otrzymam swój kod w następnym mailu, kod dostałam z South Africa.... w sumie trochę paranoja ale mam :D
Wszystko działa, aplikacje sie instalują, tylko kupować płatnych nie mogę .... ale co tam i tak ilośc i jakość aplikacji jest dramatycznie niska w porównaniu do iOS więc apps i games mam na iPhone a HTC mam jako ciekawostkę no i używam jako drugiego telefonu ;)
-
załatw jeszcze pare kodów :D
-
@bartass127 - napisz sam do amerykańskiego support i dostaniesz. Poproś o kod aktywacyjny do usług Windows live :) i gotowe...
-
ja wysłałem prosbe o kod pod ten adres: mssatalk@microsoft.com z trzech różnych kont i po 2dniach jestem w posiadaniu 3kodów.
-
mam pytanko jakbym wgral do mojego hd2 wp7 załatwił kod aktywacyjny to dało by sie jakos odblokowac marketplace? zeby miec za free programy itp?
-
Instrukcja jak odblokować Marketplace na forum xda -
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=10566003
[gmod]code!!![/gmod]
-
Panowie dostałem kod z South Africa ! :D