-
Oficjalny Rom 3.14 WWE [PL]
Nowy oficjalny rom WWE 3,14. Aktualnie mamy już dostępne spolszczenie wypuszczone przez sunnysoft. Rom oraz spolszczenie można pobrać ze strony:
Dla tych którzy mają problem z zainstalowaniem spolszczenia ze strony sunnysoft wyodrębnione caby
Kod:
http://dl.dropbox.com/u/138074/hd2blog.pl/romy/Spolszczenie_LEO_3_14_cab.7z
[list type=decimal]
[li]Zawiera wszystkie poprzednie aktualizacje.[/li]
[li]Aplikacja kontakty pozwala na szybsze wyszukiwanie i lokalizowanie kontaktów.[/li]
[li]Ulepszona obsługa zarządzaniem CPU, działanie procesów w tle i ogólna poprawa wydajności.[/li]
[li]Radio_15.42.50.11[/li][/list]
UWAGI:
Rom nie ma odblokowanych 576 MB RAM Ten ROM nie jest kompatybilny z HSPL 2.08, po wgraniu Romu za jego pomocą ? będą problemy z wolną pamięcią gdyż będzie pokazywał około 80-90 MB wolnej pamięci
Przywracanie fabrycznego SPL: http://hd2blog.pl/2010/11/stockowy-r...-spolszczenie/
Aby po wgraniu Romu wgrać inny gotowany należy przywrócić SPL np 1,42 a potem zainstalować HSPL. (Przynajmniej do czasu aż cotulla wymyśli HSPL 4 działające z SPL 3)
-
Odp: Oficjalny Rom 3.14 WWE [PL]
Polecam dla osób, które nie chcą zdejmować blokady CID. Android działa w tym romie OK
-
Witam
Posiadam HD2 z Vobis
ROM : 1.48.479.1 (71294) WWE
Radio : 2.05.51.05_2
Chce wgrac nowy rom 3.14 w polskiej wersji jezykowej wraz z nowym radiem. Ktory poprawi mi zasieg z telefonie. (mieszkam na wsi i sa problemy, raz jest raz nie ma. Trzeba restartowal telefon zeby zlapal siec (wyl.tel=wl.tryb samolot / wl.tel=wyl.tryb samolot).
Sprawdzalem SPL :
PB81100 HX-BC
SPL-1.42.0000 XE
MicroP(LED) 0x05
MicroP(TOUCH) 0x30
Moge prosic o informacje jaki HSPL potrzebuje wgrac ? i w skrocie jak powinienem to wszystko zrobic (hspl/rom/radio).. Pytanie jeszcze czy radio jest juz w romie ?
I dodatkowe pytanie czy gdybym przegral samo radio a zostawil rom 1.48 czy dzialoby poprawnie ?
Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.
-
To prawda. Przydał by się jakiś prosty opis dla laików :)
-
Jak mam zainstalowac spolczenie i gdzie ono jest?? Tak samo jak ROM??. co to jest to spl/hspl to sie osobno wgrzywa czy nic nie trzeba wgrywac mam z sieci plus !! Jak bezpiecnie to zainstalowac/wszystko/
-
ze strony glownej htc sciagnij rom i postepuj wedlug instrukcji, jezyk polski ze strony sunnysoft podanej w pierwszym poscie, i gotowe
-
Jaka to jest głowna strona i z kad wziazc instrukcje
-
tam na stronie w menu mamy pomoc czy cos takiego wybieramy nasz telefonik z listy i ukazuja nam sie wszystkie aktualizacje jake sa dostepne a na samej gorze mamy rom 3.14 i tam tez znajduje sie opis postepowania
-
Tam jest po angielsku. I nie ma po polsku tego Rom-u
-
Czy po wgraniu ROM'u z htc.com zostanie tez zmienione radio ? na jaka wersje ?
-
Ok wchodze na htc.com, ściągam ROM, instaluje i potem co? Jak instaluje się spolszczenie? Nic nie rozumiem...
-
no ja tez nie wiem ja instalowac to spolczenie . bo instalacja w miare proste
-
spolszczenie ściągasz na kompa odpalasz setup przy połączeniu z telefon i się instaluje, po zainstalowaniu robimy HR i na początku mamy do wyboru język
-
mam fona od plusa, zainstalowaem z karty (bo ponoc usuwa to HSPL) rom 1.66 stockowy od HTC i teraz chcialbym wgrac ten oficjalny 3.41 no i sie zacialem bo nie wiem co dalej ;-) wczoraj czytalem po forach i mialem ogarniete, ale popilem za duzo i teraz mam problemy ze skupieniem sie ;-) jak wgrac tego 3.41 gdy mam juz wgrany stockowy 1.66, no bo chyba nie tak samo z karty jak 1.66 ? albo sie myle? plisss pomozcie
-
Nie wiem jak się wgrywa tego 1.66 ale 3.14 wgrywałem tak: ściągnięty rom na dysk, połączenie activesync uruchamiam setup i postępowałem zgodnie z tym co mi wyskakiwało, po zakończeniu wgrałem język pl, zrobiłem HR i cacy działa
-
oki, zrobilem ale juz dwa razy mi wyskoczyl error ze cos z polaczeniem z usb nie tak choc jest dobrze podpiete, i sie przerywa choc na telefonie idzie dalej i na koncu pise ze sie udalo, ale jak wlaczam to dalej jest rom 1.66 ;/
panowie ile powinno byc pamięci programowej calkowitej po wgraniu stockowego romu 1.66? wyswietla mi 336,93 MB zczego prawie 160 MB zajete, tak powinno być bez tego HSPL?
-
Rozumiem, ze przy wgraniu tego romu i spolszczenia traci sie gwarancje (kupilem telefon w play) ?
"Rom nie ma odblokowanych 576 MB RAM Ten ROM nie jest kompatybilny z HSPL 2.08, po wgraniu Romu za jego pomocą ? będą problemy z wolną pamięcią gdyż będzie pokazywał około 80-90 MB wolnej pamięci" - to znaczy ? Jakie są tego skutki/objawy. I co to jest HSPL ?
Pozdrawiam,
kubiba
-
Cytat:
Rozumiem, ze przy wgraniu tego romu i spolszczenia traci sie gwarancje (kupilem telefon w play) ?
nie, nie traci sie to jest oryginalny ROM HTC. Sprawdź sobie jeszcze czy ta stronie htc
Kod:
http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=1046
gdzie sie ściąga ten rom przejdzie twój nr.seryjny(s/n) (jeśli nie to musisz sciągnąć ten rom ze strony sunnysoft (wydaje mi sie że dalej nie tracisz gwarnacji), i czy masz numer PN taki - PN: 99HJZ022-00 (jesli inny nie będzie sie dało spolszczyć romu). Jeśli sie wszystko zgadza pójdzie jak spłatka w 10 minut :)
ps. nr. s/n i PN masz albo pod baterią albo na pudełku.
Cytat:
"Rom nie ma odblokowanych 576 MB RAM Ten ROM nie jest kompatybilny z HSPL 2.08, po wgraniu Romu za jego pomocą ? będą problemy z wolną pamięcią gdyż będzie pokazywał około 80-90 MB wolnej pamięci" - to znaczy ? Jakie są tego skutki/objawy. I co to jest HSPL ?
Chodzi oto że jakbyś wcześniej wgrywał rom nieoryginalny to musiał byś złamać zabezpieczenia programem HSPL (prosto rzecz ujmując) i przed zainstalowaniem spowrotem oryginalnego romu trzeba to usunąć. Jak masz nowy tel i niewgrywałeś żadnych customowych/nieoryginalnych romu nie dotyczy cie to i sie nie martwisz oto :)
[gmod]pozwoliłem trochę zmodyfikować Twój post...był zlany w jeden cytat[/gmod]
-
A co z ta pamiecia ? Jakie sa skutki tej modyfikacji ?
Zainstalowalem i bardzo ladnie dziala, tylko wprowadzenie bylo po angielsku.
Ze spolszczeniem nadal mam gwarancje ? Roma sciagalem ze strony htc, wpisalem S/N i dziala.
Ciagle mi sie ustawia godzina o godzine do przodu. Jak mam to naprawic.
Pozdrawiam,
kubiba
-
Z pamięcią - w zależności od tego, czy miałeś HSPL - jeśli tak, to 3.14 nie współgra z HSPL i masz zanik pamięci ;) Trzeba przywracać oryginalny SPL instalując najpierw 1.66 z karty.
Jeśli jednak miałeś oryginalny SPL - wszystko w normie, AFAIK ten rom NIE odblokowuje dodatkowej pamięci.
Spolszczenie nie ma wpływu na gwarancję (tzn. nie tracisz jej) :-)
Sprawa z godziną była nawet dzisiaj poruszana na forum...
-
spolszczenie poszło bez problemu?
Z godziną to neimam pojęcia, ja wczoraj to robiłem i mi wszyzstko działa ok. Ale spróbuj wgrać ten update z godziną letni/smiowy czas ze strony htc może pomoże.
-
Cytat:
Ciagle mi sie ustawia godzina o godzine do przodu. Jak mam to naprawic.
http://hd2forum.pl/pomoc-pytania-pro...le-sie-zmienia
-
Nie za bardzo tamto rozumiem. W końcu trzeba tylko zsynchronizować czy wgrywać uaktualnienie ?
Jak wgrywam aktualizację ze strony HTC, która nie jest po polsku (jest opisana po angielsku) to w telefonie mi się coś pozmienia na angielski czy coś ?
Pozdrawiam,
kubiba
-
Zainstaluj Duttythroy_Winter_Time_fix w temacie powyżej podałem linka
-
To jest aktualizacja ? Znajdą ją na stronie HTC ?
-
tak jest na stronie htc, tam gdzie rom, pozycje wyżej
1 link
Kod:
http://www.htc.com/pl/supportdownloadlist.aspx?p_id=297&act=sd&cat=all
-
Jak wgrywam aktualizację ze strony HTC, która nie jest po polsku (jest opisana po angielsku) to w telefonie mi się coś pozmienia na angielski czy coś ?
Jak wgrywam ostatnią aktualizację to zawiera ona wszystkie poprzednie czy musiałbym każdą po kolei ?
Pozdrawiam,
kubiba
-
Cytat:
To jest aktualizacja ? Znajdą ją na stronie HTC ?
to nie jest żadna aktualizacja, czytaj uważnie w poście powyżej linka Ci wysłałem...dobra nieważne wystawiam jeszcze raz
Kod:
http://hotfile.com/dl/82106158/76fd317/Duttythroy_Winter_Time_fix.cab.html
to jest fix do tego błędu
-
lakikwap wstawił linka do strony htc gdzie jest pokazane, że to jest aktualizacja.
Chodziło mi ogólnie czy jak wgrywam ostatnią aktualizację to zawiera ona wszystkie poprzednie czy musiałbym każdą po kolei i czy jak jest po angielsku jak ta:
Kod:
http://dl4.htc.com/Driver/HTC%20HD2/LEO_S01203.exe]http://dl4.htc.com/Driver/HTC%20HD2/LEO_S01203.exe
to czy się zmienia coś na język angielski czy pozostaje tak jak jest czyli w języku polskim.
Pozdrawiam,
kubiba
[gmod]linki zewnętrzne kodujemy!!! już aż zbrzydło poprawiać[/gmod]
-
niewiem bo nierobiłem nigdy tego, ale! wydaje mi sie na 99 procent że nic sie niepozmienia z językiem.
aha i jeszcze jak instalujesz takie pliki updaty, czy fixy (jak podaje kolega) to sie nic niemartw przez to niemożesz stracić gwarancji! Jedynie trzeba uważać żeby było to raczej pewne, ale kolega napewno daje pewniaka także spróbuj.
[hr]Dodano: [time]1293651106[/time][hr]
btw. wydaje mi sie (ale tylko wydaje) że kolega maniek daje to samo co ja ale nie jestem pewien.
-
Cytat:
btw. wydaje mi sie (ale tylko wydaje) że kolega maniek daje to samo co ja ale nie jestem pewien.
To co Ty przesłałeś nie próbowałem także się nie wypowiem, na pewno jest to exec także instalka z kompa :) Mój wrzucasz na kome i tam instalujesz.
-
Właśnie obawiam się o tą gwarancję. Poczekam, aż kolega Maniek to potwierdzi :0
Pozdrawiam,
kubiba
[hr]Dodano: [time]1293654542[/time][hr]
I nie tracę gwarancji ?
Pozdrawiam,
kubiba
-
Cytat:
I nie tracę gwarancji ?
Oczywiście że nie, po HR i tak na nowo musiałbyś znów to wgrać :) także spokojna głowa :)
-
Tego fixa wrzuca się na kartę pamięci czy telefon ?
Jak się ustawia, że wszystkie aplikację są instalowane na karcie pamięci ?
-
Cytat:
Tego fixa wrzuca się na kartę pamięci czy telefon ?
Takie rzeczy tylko na telefon
Cytat:
Jak się ustawia, że wszystkie aplikację są instalowane na karcie pamięci ?
Jak coś instaluje to wolę wiedzieć gdzie to wrzucam, np. w/w fix jakbyś wrzucił na kartę pewnie by nie zadziałał. Wszystko co systemowe i tak trzeba na fona.
-
[quote author=maniek9611 link=topic=8.msg1773#msg1773 date=1293658419]
Jak coś instaluje to wolę wiedzieć gdzie to wrzucam, np. w/w fix jakbyś wrzucił na kartę pewnie by nie zadziałał. Wszystko co systemowe i tak trzeba na fona.
[/quote]
Nie rozumiem pierwszego zdania ? To jak chcę instalować aplikacje, np. palringo to jak zrobić, żeby się zainstalowała na karcie pamięci ?
Pozdrawiam,
kubiba
-
A co nigdy nic nie instalowałeś?? :) Nieważne, odpalasz caba i wtedy Cię pyta gdzie ma to być zainstalowane :)
-
Właśnie instaluje palringo wrzuciłem instalke na karte i odpalilem .caba i nie pyta gdzie instalować.
-
coś masz pokićkane, prawidłowo działający system zawsze pyta gdzie zainstalować
dobra nie odbiegajmy od tematu (regulamin) :)
-
W market place mam ustawione, ze domyslna lokalizacja instalacji to karta to moze automatycznie tam instaluje ??