-
Jaką planujesz mieć następną słuchawkę?
Mamy już temat z pytaniem o to co było przed. Może teraz czas spojrzeć w przyszłość i trochę pogdybać/pomarzyć na co będzie się chciało wymienić Leona, kiedy ten zacznie dożywać swych dni.
Poza samą nazwą telefonu proszę o krótkie (albo dla chętnych jeszcze lepiej - długie ;)) wyjaśnienie dlaczego akurat ten model.
-
Odp: Co planujesz mieć po HD2?
Mi by wystarczył telefon rozmiarowo HD2 zamiast tandetnych klawiszy na dole, zrobić dotyk jak w hd7, a system oryginalny android z działającą automapą, i nic więcej nie potrzebuje ;]
-
Ja bardzo czekam na premiere HTC Titan, z WP7 i większym wyświetlaczem niz HD2 ;D
-
Cytat:
i większym wyświetlaczem niz HD2
po co czekać, od razu kup tablet ;D
-
A są w ogóle tablety z WP7? Swoją drogą ciarki mnie przechodzą jak widzę ten system ;D
-
Nie ma jeszcze tabletów z tym systemem, bo nie ma takiej wersji WP7, która mogła by być obsługiwana przez tablety...
Mój następny telefon? Gdybym nie zdecydował się wcześniej na HD2, teraz kupiłbym HTC Sensation. A tak muszę czekać na coś dużo lepszego, chociaż moim zdaniem Sensation i tak w tej chwili jest.... zaje****y!
Gdybym mógł wymienić HD2 na Sensation nawet z dopłatą 500 PLN, (nie więcej) to bym to zrobił ;p
-
Od biedy ta dopłata mogłaby być niewiele wyższa... zależy za ile udałoby Ci się sprzedać HD2 ;> Sensation polecam, a niebawem ma wyjść na niego oficjalne, pełne (a nie z gównianego Blissa) Sense 3.5 8)
-
Znaczy wiesz w Titanie jest tylko o 0,5 cala wiec to prawie nic ^^ Natomiast w sprawie Sensation mogę się powiedzieć tylko jedno, czekam na wersje Beats by Dr.DRE -> i wszystko jasne.
-
Rom z Sensation XE "wchodzi" do "zwykłego" Sensation - daje wszystkie bajery które posiada XE, poza słuchawkami, baterią i czerwonymi elementami obudowy... miałem go nawet pewien czas w swojej słuchawce, ale wróciłem do standardowego - bateria na nim jakoś zbyt szybko mi schodziła... Podbicie dźwięku "beats" można osiągnąć i zwykłym equalizerem w Muzyce od HTC. Jedyne co boli to ta większa bateria dodawana standardowo do tej edycji Sensationa, ale można przeżyć, i tak spisuje się lepiej niż w Leonie :-)
-
A' propos muzyki, niedawno zauważyłem że Leoncio zaczął jakby ciszej grać (słabo słychać muzykę, dzwonek itd.) Nie wiecie może czym to jest spowodowane? Głośnik?
[mod]Nie ten wątek, nie ten dział na takie rozmowy. I sorry za grammar nazi, ale mnie to trochę boli w oczy ;p[/mod]
-
Testuje obecnie Sensation XE, w porównaniu do hd2 widać ogromne różnice :). Prywatnie zastanawiam się nad zmianą leona na galaxy 2 lub zwykłego Sensation. Smogg, warto pchać się wlaśnie w Sensation ? pod względem designu nie jest cegłą jak leon, natomiast interesuje mnie jak sie w codziennym użytkowaniu sprawuje. Podpowiesz coś ?
-
@nemezis
Jeśli masz do wyboru Galaxy S2, a Sensation...
Sensation ma fajniejszą obudowę, jest lepiej spasowane, lepiej wykonane. W Galaxy S2 trzeszczą plastiki, obudowa troszkę nie leży w dłoniach... A flaki po odblokowaniu w Sensation (przy ustawieniu normalnych zegarów procesora, a nie underlockowanych jak w stockowych ROMach) potrafią w niektórych dziedzinach mocno przetrzepać tyłek Galaxy. Jednak Galaxy ma obsługę instrukcji NEON (or something like that, nie pamiętam dokładnie...) i w grach potrafi to wykorzystać. Sensation ma trochę chłodniejsze kolory, bardziej popadający w niebieski, co potrafi być i wadą, i zaletą. Jednak kolor biały w Sensation jest biały, a w Galaxy S2 jest troszkę żółtawy... Natomiast kontrast jest lepszy w Galaxy. To kwestia wyboru, po prostu.
-
Ja bym to nazwał wazeliną :D
-
-
Obudowa w Sensation XE ( a zakładam że Sensation też ma tak samo obudowę zakładaną ), trzeszczy bliżej klawiszy dotykowych ( funkcyjnych ). Ale może mnie się trafiła jakaś zużyta testówka :P Po HD2, chyba zostane z HTC i kolejnym będzie Sensation...
-
Szczerze to nie pamiętam, więcej nie wchodzę na forum jak jestem nieprzytomny po libacji :D
-
No to może moja kolej ;D
Zamianę HD2 na Sensation uważam za udaną. W Leonie od dawna gościł Android z Sense więc wiedziałem, że kolejny telefon też musi mieć tę nakładkę... bo jest po prostu wygodna. Skreśliło to więc szanse Samsunga na zagoszczenie w mojej kieszeni i łapkach ;)
Sensation jest wygodne, ekran jest fantastyczny - rozdzielczość robi swoje. Chip graficzny też daje radę bardziej niż Samsungowe wynalazki i konieczność używania Chainfire3D. Telefon chodzi bardzo sprawnie i szybko - czuć wielką różnicę przy porównaniu do HD2 z Froyo i Sense 2.0... a tutaj wyższy Andek i wyższe Sense działa jak bajka :)
Z tym "body" Sensacji są różne historie. Niektórzy otrzymują bardzo źle spasowane i HTC wysyła w ramach gwarancji nowsze klapki, pozbawione defektu początkowych serii. Ja mam na szczęście klapkę z tej dobrej edycji, jednak nie zmienia to faktu, że potrafi leciutko trzeszczeć właśnie przy lupie. Nie jest to jakoś strasznie głośne czy uciążliwe, ale jest. W HD2 czy DHD nic mi nie trzeszczało/nie trzeszczy, więc uważam to za mały minus tej słuchawki.
Znacznie większym minusem jest tzw. Death grip. Śmiałem się z rozłączającego rozmowy iPhone'a 4, a Sensacja potrafi to samo zrobić z WiFi o_O Jeśli zasięg nie jest najlepszy i złapie się telefon oburącz poziomo... szansa na stracenie połączenia z routerem bardzo rośnie.
Inny minus to HTC Locations po wsadzeniu w oryginalny uchwyt oraz usilne skojarzenie tej aplikacji z kontaktami (jeśli się wpisze czyjś adres w karcie kontaktów).
Poza tym wszystko w porządku :) Czuć moc, prędkość, śliczność Sense3.0... Do "zwykłego" Sensation wchodzą romy z Sensation XE - więc i beats można sobie przetestować (pod względem hardware'u te telefony się nie różnią - XE ma tylko inny equalizer i słuchawki).
Czy kupiłbym ten telefon raz jeszcze? Chyba tak :)
-
Wracając do tematu, powoli mam dosc androida ;)
Zastanawiam się nad czyms z wp7(lubię minimalizm), iphonem ;D
HTC Mozart, Titan, Radar vs. Nokia 800, lub iphone 4(s)
-
Smogg, czy zwykły Sensation też ma objawy grzania się przy dole ekrau ? Leon potrafił mi się nagrzać i zaczerpnąć restartu. Myślałem że Sensation XE jako topowy model będzie od tego uwolniony a tu klops :/.
-
Mi się nie udało osiągnąć temperatury przekraczającej 43°C. Nawet podczas gry 3D MMORPG po WiFi z jednoczesnym ładowaniem baterii itp. Jak był na szybie i też się ładował przez 3h robiąc za CBRadio (Yanosik -> GPS + Internet) też nie osiągnął jakiejś wysokiej temperatury (chyba 32 stopnie wtedy miał).
Leon też mi się nigdy nie przegrzewał, więc może po prostu ja mam farta ;)
-
Chłodzenie wodne się kłania ;D
[OT]
Właściwie to się ostatnio zastanawiałem, czemu nie ma laptopów z chłodzeniem wodnym? Właściwie, to gdyby układ był szczelny, to jakie są przeciwwskazania? :S
[/OT]
-
Dziś przyszedł sądny dzień na mojego HD2. W ramach skomplikowanej transakcji barterowo-kumplowskiej stałem się posiadaczem nowiutkiej Xperi Arc S za jedynych pięciu Jegiełłów. 8)
Nie do końca wiem co dalej pocznę. Czy opchnąć oba i kupić coś innego czy przesiąść się na Arc S...? Sam nie wiem. Xperia nie powala wyglądem, trochę damski telefon, ale parametry ma niezłe i wykonany też jest fajnie.
Jeśli nowy to tylko Android i na pewno żaden Samsung (po wizycie w Korei mam wstręt do wielu marek na S) i na pewno nie iPhone, więc nie zostaje wiele...
-
[quote author=gRRuby link=topic=1308.msg9040#msg9040 date=1325280374]
(...) (po wizycie w Korei mam wstręt do wielu marek na S) (...)
[/quote]
Szczerze: zaintrygowało mnie to. Mógłbyś rozwinąć myśl? LG też jest koreańskie (a po wtopie z planowaną aktualizacją topowych telefonów do ICS planowaną na końcówkę 2012 r., to wątpię, aby zawojowali rynek telefonii komórkowej, bo tak, to aktualizować można mikrofalówki), więc faktycznie, zostaje mało... HTC / SE (niedługo ponoć samo "S"), hmm Motorola... Asus?
Anyway, na razie ciekawi mnie skąd ten wstręt i jakiś wpis o tym co go spowodowało.
-
Asus... Miałem telefon od Asusa. Wykonanie było całkiem w porządku... Oczywiście nie jak HTC, ale lepsze niż Samsungi i Sony Ericssony, czyli naprawdę dobrze. Jednak jeśli nie wezmą lepszych flaczków, to i zupa będzie słaba, nawet jeśli nalana w najlepszy talerz z pozłacanej chińskiej porcelany. Samej marki jestem zwolennikiem (ASUS VW223-D, ASUS M3N72-D, ASUS EAH5830, ASUS Vento A8 (zmodyfikowana)...), robią naprawdę fajne rzeczy, np. seria ROG. Ale telefony... przemilczmy ;)
Motorola w tej chwili nie ma zbyt ciekawych telefonów... Bo tablety są całkiem całkiem ;) Motorola Xoom... Nawet mi przypadła do gustu.
LG... Ma fajne telewizory, monitory, mikrofalówki etc. Jednak telefony są strasznie tandetnie wykonane... i słabe "w środku" ;/
Samsungi... Zapewne trochę zbluźnię na forum stricte HTC, ale to całkiem fajne telefony. Zmieniłbym jakość wykonania i nakładkę na Sense, no i oczywiście markę -,- i by były całkiem całkiem.
-
Co do Korei to moje odczucia są bardzo subtelne i mało techniczne. Nie sprowadzają się jedynie do produktów na S ale ogólnie do produktów koreańskich. Oczywiście od strony technologicznej są świetni, z jakością coraz lepiej ale... no właśnie. Jak to ująć. Nijakość, jednolitość, lekki brak kreatywności i nuda. Byłem w kilku miastach, w różnych regionach i wszystkie wyglądają tak samo (brzydko). Wszystkie samochody są takie same (w większości nieznane u nas Samsungi/Sanyongi) i w zaskakująco tych samych dwóch kolorach srebrnym i białym. Wszyscy mają tak samo wyglądające telefony Samsungi, rzadziej LG cz Daewoo. Więc jak pomyślę, że miałbym mieć telefon jak te miliony Koreańczyków...
To kraj w zasadzie wyspiarski, biorąc pod uwagę odcięcie od kontynentu przez Koreę Północną i mało jest importowanych produktów. Stawiają na samodzielność, ale równa się ona jednolitości. Od strony biznesowo-handlowej są nieco podobni do nas - jeśli tylko można zrobić jaką przewałę to ich kreatywność sięga zenitu. Co też często wychodzi w ich konstrukcjach.
No i to tak w dużym skrócie. W każdym razie unikam produktów koreańskich i tyle. Pewnie mam skrzywienie.
A co sadzicie o Arc S? Zostawić sobie czy wymienić oba na jakieś htc... Mój kolega ma Desire Z - cegła, ale z klawiaturą i dobrze się sprawuje. Htc sensation też fajny. W Xperii zapowiadany jest Update do 4.0 (może już nawet jest) choć nie wiem czy to ma jakieś praktyczne znaczenie. Podoba mi się też mało podkreślana funkcja USB on the Go, pozwalająca na podłączenie np klawiatury czy myszki, a może nawet czytnika kart jeśli dobrze rozumiem tę technologię. Wszyscy chwalą bardzo dobry aparat. Ale przekonany na sto procent do Xperii nie jestem.
-
Kwestia SE Xperii Arc S się lekko rozwiązała i mój HD2 wróci do łask. W prawie połowie Arc/Arc S pęka obudowa. Jest to ewidentnie błąd technologiczny/materiałowy/konstrukcyjny, ale SonyEricssson rżnie głupa i udaje, że ma problemu. Przepychanki z klientami trwają od prawie roku. Jednak serwisy wymieniają panele - na nowe takie same pękające...
Arc (s) to naprawdę fajny telefon. Trochę się o nim dowiedziałem i już miałem zmieniać, a tu kicha... Nie bawią mnie samopękające plastiki w telefonie za dobrze ponad tysiak.
-
Rzeczywiście... niefajnie się Sony zachowuje ;/ Do tej pory miałem dobre wspomnienia z tymi telefonami, chociaż to były stricte telefony, a nie smartphony... Co do wytrzymałości HD2: dzisiaj wyciągałem laptopa z samochodu, telefon miałem w kieszeni na wysokości około 1 - 1,20 metra. Spadł na kostkę brukową. Jedyny ślad to trochę przytarta "gumowa" otoczka obudowy. Kocham HTC za to, że się przykładają do projektowania telefonów i dobierania materiałów ;)
-
Hehe, to prawda "blizny" na leosiu nie sa adekwatne do tego co przeżył ;d
Na mojego Leosia chyba powoli przychodzi czas, mianowicie powoli kończy mi się umowa w play...
W planach był Note... ale dziś potrzymałem go w ręku- może pozostawie to bez większego komentarza- poprostu odpadł. A był to jedyny samsung któreo mógłbym sobie sprawić.
Także cała linia Samsunga odpada . Zastanawiałem się nad Titan'em( ale liczyłem, że dadzą większą rozdzielczość przy większym ekranie) , Optimus'em 3d (jednak boję się kupić LG ;/) sensation , xperia play .. w sumie tyle
Niech ktoś zdecyduje za mnie - bo ja już sam nie wiem :D
-
Ja bym tam brał Sensation. Smogg powie Ci to samo ;P
-
[quote author=THo link=topic=1308.msg9084#msg9084 date=1325614880]
Zastanawiałem się nad Titan'em( ale liczyłem, że dadzą większą rozdzielczość przy większym ekranie) , Optimus'em 3d (jednak boję się kupić LG ;/) sensation , xperia play .. w sumie tyle
Niech ktoś zdecyduje za mnie - bo ja już sam nie wiem :D
[/quote]
1. Titan... emmm... WP7 + duży ekran + niska rozdzielczość = miodzio ;D ja raczej podziękuję ;)
2. Optimus 3D... Ciekawostka: LG najpewniej wypuści update do ICS w chwili, w której ICS będzie miał skończony rok :] Nie tylko ten topowy LG jest tak traktowany przez producenta ;D
3. Sensation - przyjemny telefonik... gówniane słuchawki, XE z lepszymi dużo droższy, a reszta HW (poza mAh baterii) taka sama. Nie wiem jak bardzo niedługo kończy Ci się ta umowa. Być może wkrótce HTC zaprezentuje coś ciekawszego - Sensation jakby nie było ma już prawie roczek :]
4. Xperia Play... To nadal Sony, to nadal Xperia, to nadal gówniany plastik i gówniane bebechy. Profitem płynącym z posiadania tego telefonu jest masa umów na exclusive gier... tyle że... ten exclusive i tak kiedyś się kończy i tak np. jakbym chciał, to już mógłbym sobie kupić Dead Space, a to chyba był najdłużej przypisany tylko do Xperii tytuł. Dodatkowo - masa gier po prostu nie używa tych przycisków. Raczej nie polecam.
Reasumując: z tych 4 najbardziej faktycznie polecałbym Sensation, ale jeszcze bardziej radziłbym uzbroić się w cierpliwość :]
-
[quote author=Smogg link=topic=1308.msg9086#msg9086 date=1325615936]
Sensation jakby nie było ma już prawie roczek :]
[/quote]
8 miesięcy to tak jakby... 2/3 roku ;P
Data premiery: 23 Kwiecień 2011.
-
Umowa kończy mi się, że tak powiem ruchomo , bo mam puki co mix'a i przy dobrym sprężeniu najwcześniej pod koniec miesiąca , a przy oszczędnościach, gzdieś koło marca :)
no właśnie tak myślałem, że z tych co podam polecicie sensation ;d
O widze mają w ofercie sensation XL :D jednak prawie 2k to troszke za wiela ;/
a może Evo 3d ?
-
Cytat:
O widze mają w ofercie sensation XL :D jednak prawie 2k to troszke za wiela ;/
a może Evo 3d ?
Myślisz że będzie tańszy?
-
EVO3D jest ciekawy... ALE: efekt 3D osiągasz przy pewnym konkretnym ułożeniu telefonu - pytanie co z nawigacją i męczeniem wzroku? Względem Sensation ma więcej ramu, podwójną, acz o mniejszej rozdzielczości kamerę, trochę inne proporcje ekranu (bliżej mu do DHD czy HD2), trochę większą baterię... Ponoć różnica w ilości ramu - i to aż 256MB - spowodowana jest chęcią HTC aby utrzymać sprawne działanie nakładki Sense w 3D... Hmm, ciekawe, niedługo będzie zjadała więcej ramu niż Aero ;D
Sensation XL - a teraz wchodzimy na stronę z porównywarką telefonów, porównujemy Sensation XL do "zwykłego" Sensation i zaczynamy się zastanawiać... skąd się wzięła taka cena tego telefon? Za co?
-
[quote author=Smogg link=topic=1308.msg9093#msg9093 date=1325662688]
Sensation XL - a teraz wchodzimy na stronę z porównywarką telefonów, porównujemy Sensation XL do "zwykłego" Sensation i zaczynamy się zastanawiać... skąd się wzięła taka cena tego telefon? Za co?
[/quote]
Jak zobaczyłem pierwszy raz ten telefon to myślałem że jest to normalny Sensation z większym ekranem, czyli coś w sam raz dla mnie. Jednak zobaczyłem dane techniczne i się za głowę złapałem... 480x800 przy 4,7" podczas gdy zwykły Sensation ma 540 X 960. Najciekawszy jest procesor, ten sam co siedzi w "starym" Desire HD, z tym że o częstotliwości 1,5 GHz... Ogólnie nie licząc wyglądu to od DHD jest lepszy jedynie pod względem RAMu bo ma o 250 MB więcej. Niby ma jeszcze 16 GB pamięci (i chyba nie ma slotu na karty), ale taka karta dobrej firmy kosztuje jakieś 150 zł :P Ogólnie dałbym za niego góra 1200 zł, z tym że za tyle można dostać normalne Sensation :P
---------------------------------
Co do tematu to bardzo spodobał mi się Galaxy Note, jednak mam trochę mieszane uczucia związane z Samsungami. Co chwila widzę na różnych forach że komuś jakaś aplikacja nie działa przez dzikie procesory i układy graficzne :P Więc prawdopodobnie wybiorę coś od HTC :) Zwłaszcza że telefon wymienię najwcześniej w wakacje więc do tego czasu może wyjdą jakieś ciekawe telefoniki (Tegra 3?) :)
-
[quote author=MatrixSTR link=topic=1308.msg9094#msg9094 date=1325664255]
(...)od DHD jest lepszy jedynie pod względem RAMu bo ma o 250 MB więcej.
[/quote]
Nie jest, bo nie ma ;) Ma dokładnie tyle samo RAMu co DHD czy Sensation.
-
Ja radzę troszkę poczekać... Z dość zaufanych źródeł dowiedziałem się, że Qualcomm ma zamiar wypuścić nową serię procesorów... Czterordzeniowych, i to do smartphonów. Przez najbliższe dwa kwartały. Razem z GPU, które to będzie podobno dużo lepsze od dzisiejszej Tegry II...
Możecie mnie zhejtować, i ogólnie zbesztać, i don't care. Jednak kiedyś się śmialiśmy z procesorów dwu-rdzeniowych w telefonach i osobnych NB i GPU, a tu proszę... A do tej pory źródło pomyliło się tylko raz, i to nieznacznie ;)
-
"Źródło" ;D Biedny Vinciu, całe życie w konspiracji ;D
Pomijając pewne "dziwności" w SGNote, to telefon z ekranem 720p i Tegrą3 byłby ciekawym nabytkiem :) Sam nie wiem, czy Qualcomm na dłuższą metę będzie tak atrakcyjny, jak atrakcyjnym zrobiła swój układ Nvidia. Tegra Zone to idealny przykład. I nawet pomimo tego, że Qualcomm tutaj niewiele ustępuje, to jednak właśnie ustępuje, a stare porzekadło mówi, że "drugi to pierwszy z przegranych".
Są exclusive'y dla Xperii, są dla Nvidii, a układy Qualcomma po prostu są. Ich wydajność powoduje, że dla posiadaczy PowerVR robią wrażenie "prawie posiadacza exclusive'ów", ale ciągle jest to "prawie".
Porównanie nowego chipa do T2, kiedy T3 już jest w dostępnym na rynku urządzeniu, to trochę jak "w polsce jest dobrze, bo w kenii to dzieci głodują". Porównania w dół poprawiają samopoczucie, ale nie motywują do rozwoju ;)
-
Zamierzam kupić iPhone 4. Telefon o niebo lepszy od naszego troszkę już trącącego myszką HD2. Kolega ma iPhonea 4 i mówi że lepszego telefonu nie ma na rynku.
-
No myślę że co kto lubi jak dla mnie ishit mógłby mieć nawet 5g a i tak po prostu nie ścierpie tego OS