W sumie ogarnąłem już sam tą sprawę.
Otóż to, nie wkładałem wtedy karty SIM i jakoś nie potrafiło spolszczyć przy tym wgrywanego Androida.
Dopiero po włożeniu SIM Orange'a PL zjawiła się konfiguracja w języku polskim, ale uwaga (!) - jeśli się wybierze jakikolwiek język, to potem nie ma możliwości powrotnego skonfigurowania na polski język, trzeba będzie wtedy ponownie usuwać i wgrywać Androida. Reasumując, pasowałoby przy pierwszym pytaniu konfiguracyjnym o język systemu zwrócić uwagę w jakim języku jest opcja "ALEJ" na dolnym, prawym rogu. Jeśli jest po polsku, to bezapelacyjnie trza ją wybrać bez szukania języka na liście, wtedy język automatycznie zostanie wybrany jako PL i można śmiało przystąpić do dalszej konfiguracji po czym mamy ustawione w pełni po polsku menu w Androidzie.
I tyle odemnie, mam nadzieję, że choć w mniejszym stopniu pomoże to laikom, którzy zjawią się w podobnej sytuacji.

ALEJ" na dolnym, prawym rogu. Jeśli jest po polsku, to bezapelacyjnie trza ją wybrać bez szukania języka na liście, wtedy język automatycznie zostanie wybrany jako PL i można śmiało przystąpić do dalszej konfiguracji po czym mamy ustawione w pełni po polsku menu w Androidzie.
Odpowiedz z cytatem