Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50
    La Volpe [Full Member]
    Słuchawka
    HTC Desire 500/ Asus TF300T
    Rom
    stock 4.1.2 (1.10.401.3) + Sense 5

Odp: Jak zainstalować NAND-a... po raz kolejny :-)

WSZYSTKO jest DOKŁADNIE opisane w instrukcji. Dojdź do ostatniego kroku, i włączy się Android.
    Don't worry, don't cry - get bike and fly!
    Dartmoor Hornet 2012 16' coming soon!
    Widelce, hamulce, supporty, korby, piasty, dampery, ramy, obręcze, szerokie kierownice... - witamy w moim świecie.

Junior Member

tylko że ja jeszcze nie instalowałem adka ;/
    [hr]Dodano: [time]Październik 14, 2011, 20:46:40 [/time][hr]
    4. Po zainstalowaniu zrobi się reset i pojawi się okno Bootowania LEO i wybieramy w menu ?4. USB Flasher? (wybieramy poprzez vol-,vol+ z boku telefonu) i zatwierdzamy ?zieloną słuchawką?

O CO CHODZI Z TYM?
    [hr]Dodano: [time]1318618710[/time][hr]
    Proszę o pomoc bo nie mogę z tym białym ekranem żeby zacząć instalacje andka chyba musi ten ekran zginac a nie wiem jak to zrobić help :'(

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    1

Wyłącz telefon.

Włącz go.

W 1 sekundę po włączeniu telefonu wciśnij i trzymaj czerwoną słuchawkę.

Jeśli wgrałeś MAGLDR wejdziesz w jego menu.
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Junior Member

Nie raguje na te polecenia nawet nie mogę go wyłaczyć tylko wyciągam baterie ;/
    http://hd2blog.pl/2011/01/android-nand-na-hd2/
    wgrałem ten program co w linku w tych punktach coś źle zrobiłem pomocy!!!
    [hr]Dodano: [time]1318659439[/time][hr]
    Mój problem wygląda tak:
    1. Zacząłem instalacje zgodnie z instrukcją która jest na stronie : http://hd2blog.pl/2011/01/android-na.../#comment-4587
    2. Zainstalowałem MAGLDR 1.11 tak jak w punktach i wszystko pięknie ładnie instalowało się i potem zgodnie z opisem telefon miał się zresetować i gdy uruchamia się to pojawia się biały ekran z napisem na środku hTC i dalej nie chce iść ;/
    3. Próbowałem instalować na to adnka ale komputer nie widzi urządzenie przez ten biały ekran ;/

--. Po zainstalowaniu zrobi się reset i pojawi się okno Bootowania LEO i wybieramy w menu ?4. USB Flasher? (wybieramy poprzez vol-,vol+ z boku telefonu) i zatwierdzamy ?zieloną słuchawką?

Czy to co napisałem u góry dotyczy mnie czy ten biały ekran to bootowanie hTC? A jak tak to co mam zrobić w tym menu ile razy vol + lub vol - z boku telefonu?

Słuchawka
    1

Instrukcja ma n00b-babola

Telefon sam nie wejdzie do MAGLDR po jego zainstalowaniu, gdyż nie wie, że właśnie tego oczekujesz. W to miejsce natomiast Leonek stara się uruchomić jakiś system... a że po instalacja MAGLDR nie masz w tej chwili żadnego, to widzisz biały ekran z zielonym napisem HTC. To normalne.

Jeśli telefon nie ma żadnego systemu, to nic nie wie, nie rozumie, nie kontaktuje... Musisz mieć system, aby telefon zaczął się włączać i wyłączać na Twoje życzenie. Konieczność wyciągania baterii również nikogo tutaj nie dziwi bo jest to normalne przy braku systemu.

Jeśli zainstalowałeś MAGLDR (przypominam - na forum jest wersja 1.13) to będziesz w stanie w niego wejść przytrzymując czerwoną słuchawkę/power tuż po włączeniu telefonu. Nie czekaj na żaden system. Nie czekaj na to że samo się włączy. Nie czekaj na ducha świętego/allaha/jahwe/mistrza yodę który zejdzie na ziemię, wejdzie w telefon i sprawi, że samo wszystko się naprawi. Musisz spokojnie, metodycznie, powolutku czytać ze zrozumieniem (nie tylko ten jeden wpis na blogu, gdyż jak widzisz niektóre rzeczy są napisane tak, że osoba bardzo-początkująca nawet w prostej instrukcji się zgubi), analizować... i wtedy wykonywać dane działania.

Opisów działania MAGLDR - również na tym forum - jest naprawdę bardzo wiele i jeśli będziesz chciał, to poradzisz sobie i bez zadawania tych wszystkich pytań i tracenia czasu w oczekiwaniu na odpowiedź (i naszego przy jej udzielaniu). Także proszę Cię, postaraj się poczytać i pomyśleć co powinieneś zrobić, aby słuchawka zaczęła działać, bo na tę chwilę ten wątek w niczym nie pomaga - po raz tysięczny odkrywamy Amerykę pisząc krok po kroku instrukcję wgrywania NANDa, i to też bezskutecznie, gdyż robisz wszystko na szybko, zamiast dowiedzieć się co powinno zostać zrobione. Liczę na to, że następny post nie będzie dotyczył podstaw do podstaw, ani czegoś, co bez problemu możesz załatwić i znaleźć sam.

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Junior Member

Ok wszystko czaje!!!
    Ale jak chce na nowo wgrać MAGLDR 1.13 bo ten co ściągnełem jest zły i tel nie raguje na czerwoną słuchawkę czyli na otwarcie menu ;/
    Można zainstalować MAGLDR 1.13 kiedy nie ma systemu bo komp nie wykrywa komy kiedy jest podłączona do kompa, ma biały ekran z HTC.
    [hr]Dodano: [time]1318692657[/time][hr]
    Pomóżcie jak ją ruszyć bo nie raguje na tą czerwoną słuchawkę po włączeniu jej ;/ Jak przejsć do tego menu?

Słuchawka
    1

Wejdź w bootloadera - power i minus.

Junior Member

nie musisz po koleji instalować najpierw hspl potem radio i na koniec andka tak jak jest napisane nie inaczej

La Volpe [Full Member]
    Słuchawka
    HTC Desire 500/ Asus TF300T
    Rom
    stock 4.1.2 (1.10.401.3) + Sense 5

Ecko2man, twój post przez brak znaków interpunkcyjnych może mieć dwa znaczenia... Pamiętaj o tym.
    I pamiętaj też o tym, żeby sprawdzić, czy ktoś już na to pytanie nie odpowiedział, bo Twoja odpowiedź nic nowego nie wnosi.
    Don't worry, don't cry - get bike and fly!
    Dartmoor Hornet 2012 16' coming soon!
    Widelce, hamulce, supporty, korby, piasty, dampery, ramy, obręcze, szerokie kierownice... - witamy w moim świecie.

Junior Member

Nie wiem chyba coś zrobiłem źle w mojej instalacji adka nie wiem. Czy można zresetować moje wszystkie działania i zrobić to od początku? Mam na myśli wgranie nowego MGLDR 1.13 bo mam wgrany 1.11. Co najlepiej zrobić hard reset czy co? Bo do tego Bootloadera w moim telefonie nie mogę wejść. Wyłączam telefon i potem włączam i ok. czekam 1 sec i trzymam czerwoną słuchawkę i nic się nie rusza proszę o pomoc z góry dzieki.

Uprawnienia umieszczania postów