to jest na max wkurzające, jak tego nie zrobie u siebie, niebęde korzystał z andka z sd.Gdy wciskam "czerwoną" słuchawkę, bądź jakikolwiek inny przycisk by telefon obudzić to często HTC potrzebuje kilku sekund zanim ukaże się menu blokady (czy jak to się zwie). Ekran jest podświetlony co widać, ale wyświetla przez wspomniane wyżej kilka sekund czerń.
wyczytałem żeby tego nie było trzeba w podnieść limit na setcpu w profilu screenoff. Ale niewiem na jakie wartości :/ Ale będe to drążył jeszcze.
dla mnie to raczej wada... umnie tak samo 1,5dnia. Win wytrzyma mi przy takim samym urzytkowaniu min.3 dniTelefon potrafi wytrzymać nawet półtora dnia (przy niewielkim użytkowaniu)
Dziś zresetowałem baterie tzn. z poziomu terminala (aplikacja darmowa, należy pobrać z Marketu "Terminal" i zainstalować, a potem uruchomić) wykonałem
Kod: [Zaznacz]
# su
# rm /data/system/batterystats.bin
(poprawne wykonanie nie nie wyświetla żadnego komunikatu - po prostu pojawi się znowu prompt # - tak ma być; jeśli coś pójdzie nie tak jak powinno - pojawi się stosowny komunikat)
- shutdown Androida
- wyjęcie bateri na 5s z telefonu i wpakowanie z powrotem
- znowu ładowanie do full (do zielonej diody)
oczywiście był problem, bo tel na początku nie reagował na ładowarke, dopiero za którymś razie zaczął ładować :/ Ale teraz działa, zobacze czy będzie dłużęj trzymał. Ale powinien bo zużycie spadło w spoczynku z 60mA do 28
[hr]Dodano: [time]Luty 19, 2011, 15:08:44 [/time][hr]
a co do android market to kurcze coś wolno pobierają mi sie aplikacjeu kolegi na glaxy's ściągnięte i zainstalowane ma w mgnieniu oka wszystko, a umnie trzeba czekać. Oczywiście na tym samym wifi/internecie.
[hr]Dodano: [time]1298125367[/time][hr]
teraz zużycie zeszło już do 5mAopłacało sie
![]()