Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Junior Member

HD2 Nie działa dotyk

Witajcie, nie działa mi w ogóle dotyk w moim hd2 :'(, nie wiem co się stało wczoraj normalnie zostawiłem go w pokoju, żeby się ładował, wracam i nie działa mi w nim dotyk działał co jakiś czas, a teraz w ogóle nie działa, co mogło być przyczyną? Spadł mi kilka razy, ale nie doznał żadnych uszkodzeń, trochę obdarty, a ostatnio nie spadł mi, ani razu tylko już dawno temu. Co mogło być przyczyną? Problem jest taki, że nie mam żadnej floty na naprawę niego, czy mogę coś z tym sam zrobić, bez wydawania pieniędzy na części? A i za ile mogę go sprzedać, patrzałem na allegro i myślę, że trochę pozdzieranego i z zepsutym dotykiem wystawie go na allegro za 500zł licytację wzwyż z całym zestawem, nie mam na niego już gwarancji, a ile mogę dostać za niego w skupie? Przepraszam za estetykę pisania i kolejność, ale to z nerwów. ((((

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    HTC EVO 3D

Odp: HD2 Nie działa dotyk

Co mogło być przyczyną?
    [quote author=ojrzan81 link=topic=1557.msg8986#msg8986 date=1324923383]
    Spadł mi kilka razy[/quote]
    Wkońcu nie musiało się to stać w momencie spadania ;]

[quote author=ojrzan81 link=topic=1557.msg8986#msg8986 date=1324923383]
    czy mogę coś z tym sam zrobić, bez wydawania pieniędzy na części?[/quote]

Nie! albo...

Wziąść Wziąć* stary telefon xD a hd schować do szafy ;]

Niestety jak coś się zepsuje to bez kasy nie ruszysz chyba że masz dobrych znajomych w odpowiednich miejscach ale zakładam że nie masz bo byś tu nie pisał ;]

Junior Member

Ile za niego gdzieś dostane?

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    1

Wysoko mierzysz, ja mojego Leona bez gwarancji z pękniętym oczkiem aparatu puściłem za 400zł, a takie które mają jeszcze rok gwarancji i są w stanie idealnym chodzą po 650-750... 500zł z licytacją (!) zakrawa trochę na żart z ewentualnych kupujących.

To, że nic mu się nie stało... to też nie jest takie pewne. Być może "zmarł w wyniku obrażeń wewnętrznych"? Odrapana obudowa nie musi od razu gwarantować, że w środku nic się nie nadwyrężyło i wraz z upływem czasu dodatkowo nie nadwyrężało. Ergo, nie wiemy co w nim na pewno jest sprawne, a co zepsute. Być może w ogóle wszystko jest OK, a niedziałający dotyk to mały pikuś, jednak tutaj nawet rozkręcenie śrubek i sprawdzenie jak to w środku wygląda (oczywiście przez specjalistę...) pochłonie ze sobą pewną finansową rekompensatę czasu takiego specjalisty...

Myślę, że możesz "grać głupa", wziąć telefon do jakiegoś komisu i po prostu spytać ile Ci za niego zapłacą (choć pamiętaj, że komisy muszą zarobić na telefonie który skupują, a tutaj dodatkowo wchodzi kwestia własnej naprawy i ewentualnej własnej gwarancji, skoro tej producenta już nie ma - to ryzyko, które znacząco obniży zaproponowaną Ci cenę).
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Uprawnienia umieszczania postów