Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z SIM

Junior Member

Problem z SIM

Witam. wyskakuje mi okno zebym wprowadził kod pin (nie mam takiego, tymbardziej że jestem w play) i nie chce nic działać. Myślałemże to simlock bo włozylem kartę z orange i działał ale dostałem kod na odblokowanie bo takowy wykupiłem i coś nie chce wyskoczyc, tymbardziej że okno które mi wyskakuje wygląda inaczej niż na filmikach na YT.

Obrazek znaleziony na necie, w którym wyglądą jak to u mnie:

Proszę o szybką pomoc bo nie mam jak korzystać z tel. - nie mam zapasowego.
    [hr]Dodano: [time]Grudzień 28, 2011, 23:29:05 [/time][hr]
    Dodaje, że sprawdzałem też na karcie od play red bull nową gdzie jest napisany pin na tej plastikowej karcie i tez nei działa.

[admin]Na przyszłość prosiłbym o używanie prawidłowych znaczników code - w zgodzie z Regulaminem[/admin]

La Volpe [Full Member]
    Słuchawka
    HTC Desire 500/ Asus TF300T
    Rom
    stock 4.1.2 (1.10.401.3) + Sense 5

Odp: Problem z SIM

Zgłaszaj reklamację na kod. Innego wyjścia nie widzę. Zobacz tylko najpierw czy dalej działa telefon z kartą z Orange.
    Don't worry, don't cry - get bike and fly!
    Dartmoor Hornet 2012 16' coming soon!
    Widelce, hamulce, supporty, korby, piasty, dampery, ramy, obręcze, szerokie kierownice... - witamy w moim świecie.

Junior Member

Tak, przed chwilą inna jeszcze karte orange włożyłem i działało.
    Ok, jestem cały czas w kontakcie z osoba od kodu, i mnie zapewnia że jest dobry bo robiłem tego już pareset. Znalazłem na innym forum stary post z tym zdjęciem i zapytałem faceta co zrobił bo temat zamknął. Dopiero co kupilem telefonik i nie mogę się nim nacieszyć

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    1

IMHO to wygląda na simlock, a PIN sieci to kod, którym tego simlocka zdejmujesz - ostatnio to przechodziłem z SGS+

Jeśli zapłaciłeś za taki kod to... sprawdź jeszcze czy IMEI software'owy jest zgodny z tym na naklejce pod baterią, oraz zgłaszaj reklamację - skoro nie działa...
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Junior Member

Imei się zgadza bo sprawdziłem dla pewności. Tylko to okienko wygląda inaczej niż we wszelkich innych filmików na youtube jak wpisują. Zaraz zmienie na orginalnego roma i zobaczymy. Jak nie wejdzie to składam reklamacje

Uprawnienia umieszczania postów