Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Pomoc dla zielonego - jak ustawic zgrywanie zdjec i filmow na karte micro SD

Drodzy Koledzy! Jestem nowym uzytkownikiem cacka HD2. Narazie powoli sie ucze...
    Zmodyfikowalem troche moj post, byl juz czesciowo nieaktualny ...
    Zjedzcie prosze na dol stronki gdyz potrzebuje Waszej pomocy :'(

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    Iphone 5s

Odp: Pomoc dla zielonego - jak zgrac zdjecia zrobione telefonem na kompa

Podlaczam tel do kompa, pokazuja sie rozne foldery (DCIM, Pictures) ale zdjec brak
    Dziwne bo właśnie w folderze DCIM powinny być zdjęcia.

Druga kwestia - ostatni update softu telefonu byl robiony w marcu 2010
    Sprawdź jaki dokładnie masz soft, być może warto zaktualizować do 3.14 Jest link do ściągnięcia na forum i blogu.

Mam Windows Mobile 7
    Na pewno masz 6.5
    7 to już Windows Phone
    http://img827.imageshack.us/img827/2866/spiderew.gif

Słuchawka
    1

[quote author=Dziedzic Pruski link=topic=1578.msg9090#msg9090 date=1325633962]
    Czy trzeba miec jakies oprogramowanie (ew. jak sie nazywa i gdzie go znalezc).
    [/quote]
    Nie trzeba. Ewentualnie, jeśli komputer nie znajduje na karcie SD zdjęć zrobionych telefonem, to proponuję odpalić NA TELEFONIE Total Commandera, wejść na partycję systemową (a nie SD) i tam poszukać tych zdjęć. Jeśli je znajdziesz, to przerzuć je na kartę SD i wtedy dopiero na komputer. Możliwe, że któregoś pięknego dnia nie miałeś wsadzonej karty SD do telefonu, uruchomiłeś aparat i ten się automatycznie przekonfigurował, aby zapisywać zdjęcia w pamięci telefonu.

[quote author=Dziedzic Pruski link=topic=1578.msg9090#msg9090 date=1325633962]
    Druga kwestia - ostatni update softu telefonu byl robiony w marcu 2010. Co ciekawego przez ten czas sie zmienilo i co warto dodac badz ulepszyc. Na grach zalezy mi najmniej, chodzi o jakies uzytki. Mam Windows Mobile 7.
    [/quote]
    To w marcu 2010 r. już był WP7 na HD2? :-) A jak go odpalałeś, skoro MAGLDR wyszedł dopiero trzy kwartały później?
    Także chyba pudło, poszukaj jaką masz wersję romu, to powiemy Ci, co można z tym zrobić.
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Słuchawka
    HTC EVO 3D

A masz ustawione aby zapisywał zdjęcia na telefonie czy na karcie? ;p
    Zanim zadasz pytanie: BEST HD 2 Android: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191

Słuchawka
    1

Super, że działa.

Total commandera jednak warto mieć na telefonie. Standardowy eksplorator nie zawsze daje radę.

Wersję romu znajdziesz w ustawieniach w części dotyczącej informacji o telefonie i oprogramowaniu.

AutoMapa standardowo instaluje się na karcie sd, a poza tym nie wchodzi w skład standardowego oprogramowania telefonu. Wyczyszczenie telefonu po poprzednim uzytkowniku w mojej opinii zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Wykonaj HR, a jeżeli okaże się, ze masz stary rom, to zainstaluj jego nowszą wersję.
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Słuchawka
    HTC EVO 3D

Co do zdjęć to wchodzisz w aparat i tam naciskasz klawisz z win otwiera się menu i tam poszukaj (oczywiście jak dobrze pamiętam bo już dawno nie miałem wm, w każdym razie gdzieś tam szukaj :d
    Zanim zadasz pytanie: BEST HD 2 Android: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191

Czesc Szanowni Koledzy Odzywam sie ponownie po kilku dniach przerwy, nie chcialem byc zbyt namolny
    Soft, ktory obecnie posiadam to
    OS 5.2.21913,
    Manila 2.5.20181527.0 - (co to i do czego?)
    ROM 3.14.479.2 (04666)WWE, ROM date 10/04/10,
    Radio ver 2.15.50.14
    Protocol 15.42.50.11U

W kwestii zdjec za cholere nie wiem gdzie ustawic, zeby razem z filmami wlazily od razu na karte.
    Prosilbym rowniez GORACO ktoregos z Was o wskazowki dotyczace wyczyszczenia telefonu po poprzednim wlascicielu oraz o staranny opis jak i skad wgrac nowy soft, ktory wybrac i czy sam czegos nie schrzanie
    NAPRAWDE jeszcze raz WIELKIE dzieki za pomoc ! Trzymajcie sie, zycze sukcesow !
    Czekam na pomoc, hej

Słuchawka
    Iphone 5s

Najprostsza zasada---> kupujesz telefon = HR

Żadnych wodorostów i śladu po poprzednim właścicielu
    http://img827.imageshack.us/img827/2866/spiderew.gif

Czesc Szanowni Koledzy !
    Chcialem ponowic moja goraca prosbe o dwie rzeczy zawarte w moim ostatnim poscie. Tzn. :
    Nadal w kwestii zdjec za cholere nie wiem gdzie ustawic, zeby razem z filmami wlazily od razu na karte.
    Potrafie juz wyczyscic telefon po poprzednim wlascicielu ale prosze Was o staranny opis jak i skad wgrac nowy soft, ktory wybrac i czy sam czegos nie schrzanie To co mam obecnie jest w poscie powyzej.
    Widzialem, ze niektorzy uzywaja Androida, czy mozna go wgrac rowniez w moim przypadku i czy np. mapy, ktore zostaly na karcie po generalnej czystce maja szanse dzialac ?
    NAPRAWDE jeszcze raz WIELKIE dzieki za pomoc !
    Powodzenia !

Uprawnienia umieszczania postów