Ale obraz na Desire HD wygląda inaczej i lepiej, niż obraz na HD2. Nie wiem skąd miałaby się wziąć ta sława DHD i jego badziewnego wyświetlacza, bo szczerze mówiąc pierwszy raz się z taką sławą spotykam
Kiedy ja miałem HD2, moja żona DHD, a moja mama Desire*, na wszystkich telefonach Android, to przejścia kolorów najbardziej widoczne były na HD2. Czasami wręcz ordynarnie widoczne w takim otoczeniu (np. przy pełnym słonku i pogodzie Sense 2). Desire HD na to nie cierpiał (i nie cierpi - poza rozdzielczością nie widzę zbyt dużej różnicy w porównaniu do Sensation).
O jakości wyświetlacza Desire w tej chwili co nieco więcej mógłby powiedzieć Maniek. Od siebie powiem, że te kolory wydawały mi się bardziej żywe na tym telefonie, a łagodne przejścia z jednego koloru w drugi zawsze były bardzo delikatne (HD2 niektóre tony jakby przeskakiwał).
Xperii nie miałem w swoich łapkach (tzn. tej Twojej - mój teść ma X8... brrr...), więc nie wiem jak ona wyświetla obraz i kolory. HD2 radził sobie dobrze dopóty dopóki nie miało się bezpośredniego porównania z telefonem, który od początku miał Androida i miał wyświetlać 16kk kolorów. A później z kolei kiedy się pamiętało o tym, że to głupie słoneczko mogłoby wyglądać ładniejNiemniej ostrość i jakość tego ekranu po wyjęciu go z pudełka i porównaniu do Omnii i900 biła po oczach