Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 178

Mieszany widok

Junior Member [Jr Member]
    Słuchawka
    hd2

Odp: Najwydajniejszy Rom na Leona

Ja mam typhoona. Telefonu używam głównie do internetu i gdy przeglądam strony na operze mini, current widget pokazuje ok. 350mA. Czy to normalne? Jak jest z tym u Ciebie? Dzisiaj ładowałem do 11. i teraz mam 31% chociaż bawiłem się nim może z 2 godziny.

Member [Jr Member]
    Słuchawka
    HTC HD2

Cytat Zamieszczone przez ufoludek Zobacz posta
    Ja mam typhoona. Telefonu używam głównie do internetu i gdy przeglądam strony na operze mini, current widget pokazuje ok. 350mA. Czy to normalne?
    Jaśli o mój Dorimanx-Light to po dokonaniu undervolting'u przez Viper-mod (o 175mV mniej niż standard) i jasności ekranu na 7% (wieczorem spokojnie wystarcza) oraz stosowaniu filtru "night-mode" Eliksir pokazuje 98mA (a 51mA w 'sleep'). Okazuje się, że najwięcej prądu żre ekran, jak tylko i wyłącznie zwiększę jasność na 100% (jednym kliknieciem ma widget) pobór pradu skacze na 225-302mA

Junior Member [Jr Member]
    Słuchawka
    hd2

Cytat Zamieszczone przez ictimai Zobacz posta
    Jaśli o mój Dorimanx-Light to po dokonaniu undervolting'u przez Viper-mod (o 175mV mniej niż standard) i jasności ekranu na 7% (wieczorem spokojnie wystarcza) oraz stosowaniu filtru "night-mode" Eliksir pokazuje 98mA (a 51mA w 'sleep'). Okazuje się, że najwięcej prądu żre ekran, jak tylko i wyłącznie zwiększę jasność na 100% (jednym kliknieciem ma widget) pobór pradu skacze na 225-302mA
    Często bawisz się telefonem? Na ile Ci starcza jedno ładowanie?

Member [Jr Member]
    Słuchawka
    HTC HD2

Cytat Zamieszczone przez ufoludek Zobacz posta
    Często bawisz się telefonem? Na ile Ci starcza jedno ładowanie?
    tak na półtorej doby a cały czas go teraz testuję, konfiguruję, eksperymentuję, instaluję/odinstaluje aplikacyjki itp.

Taki zakres częstotliwości mam ustawiony: 96-998MHz, jak dasz na >1GHz to potrzebuje nagle wyższych napięć i nici z undervolting'u. IMHO trudno zauważyć wzrost wydajności jak podwyższysz max na ~1200MHz więc naprawde nie warto...

Tak do tytułu wątku to
    podobno HWA kernel (CM9) zapewnia optymalniejsze (pełniejsze) wykorzystanie sprzętu (pełna akceleracja GPU) a więc i znacząco mniejsze zużycie prądu - czy ktoś tego z Was spróbował?
    Ostatnio edytowane przez ictimai ; 05.05.12 o 07:38

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów