masz rację KurczaQ .... wystarczy poszukać..... siedze już nad tym kilka godzin ... teraz czytam o tym jak przygotować kartę SD.
czyli partycje 200mb robie w hdtool (partycja NAND) a 512mb na karcie sd juz za pomocą clk (czyjak to sie nazywa) zainstalowanym w hd2.
ps. soft do którego podałeś link to "MIUI JB 2.9.7 for sd"? link już nie jest aktywny a zassałęm go parę dni temu i metodą eliminacji tego wszystkiego co już nazbierałęm do andka zakładam że to ten.
sory za moje pytania ale nie znam się na tym wszystkim .... nazwy którymi rzucacie rozszyfrowuje za pomocą wujka googlei nie ukrywam że boję sie aby nie uwalić telefon... a chciałbym mieć jakiś stabilny system.
ps. katę mam 16gb class 4 i według testów sd tools prędkość zapisu 4.1mb a odczytu 25.4mb
!!!!!!!!!!!!! mam problem z instalacją !!!!!!!!!!!!!!
instrukcja http://htcclub.pl/55-android-nand-q/...-androida.html
zaczynam od kroku 4 ( task29), następnie krok 5 (CLK Repartition), po czym telefon sie zrestartował i pojawiło się okno uruchamiania kernal ??????????????? (wczesniej mialem kernala ale myslalem że po czyszczeniu zostanie usuniety). jezeli próbuje zainstalować clk instal recovery wyskakuje komunikat <waiting for device> i na tym koniec ????????????????
ps po wejsciu w tryb bootloadera mam takie informacje
PB81*** HX-BC
SPL-2.08.HSPL 8G XE
0x05
CotullaHSPL 0x40
pozdrawiam
krzysiek