ok nie wiem jak to zrobiłem ale włączył mi się w trybie fastboot (ten czarny ekran z literkami), ale na pewno nie po restarcie po instalacji clk repartition tak jak jest to opisane w instrukcji http://htcclub.pl/55-android-nand-q/...-androida.html . W punkcie 6a opisane jest instalacja dodatkowej wersji cwm, (nie instalowałęm tego) co to jest i czy warto to instalować? Zainstalowałem Android: 2.3.7 / MIUI: 2.4.13 + spolszczenie (zassane ze stronki miuipolska.pl) instalowałem zgodnie z instrukcją miuipolska.pl/instalacja-hd2/ (oczywiście zainstalowałem "odpowiednią wersję jądra" zassaną z linku podanego w instrukcji). jak chciałem zainstalować tego JB to wyskakiwał mi błąd (juz nie pamiętam jaki ale z tego co piszesz to dobrze że mi się nie udało) przy okazji co to jest to JB lub GB i czy warto to instalować?
a wracając do pytania o partycje. mam pamięć 512MB robię partycje np 200mb, na co wykorzystywana jest pozostała pamięć? czy nie lepiej zrobić większą partycję na przyszłość chociażby aby wgrywać inne romy ? czy partycja musi być dopasowana do danego romu?
i kolejne pytanie: czy jak już mam przygotowane wszystko za pomocą Hd2 toolkit to jak będę chciał wgrywać inne romy to wystarczy w clockworkmod recovery czyścić pamięć za pomocą wipe data/faktory reset i instalować romy wgrane na kartę pamięci? co to jest "wipe cache partition" i czy też trzeba czyści przed instalacją?
partycje na karcie zrobiłem za pomocą clockworkmod recovery v4.0.0.0 ext size 512m (nie mam nigdzie opcji jakie to ma byc ext: 2, 4 czy inny), swap size 64 (co to jest i ile tego ustawić?)
wiem, wiem dużo pytań
jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
krzysiek