Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Mieszany widok

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    Nokia N9 16 GB
    Rom
    MeeGo 1.2 Harmattan PR1.3
    Radio
    Grające x)

Odp: teraz kupiony świezy hd2 - the best OS?

1. Brak wsparcia oznacza brak nowych aplikacji, mamy dziurawy i bardzo zestarzały system operacyjny

2. Bawić, gdyż moduł GSM nie działa, po drugie nie jest to wygodne i lepiej używać już ICS z Tablet UI, wychodzimy praktycznie na jedno pod względem wyglądu, kompilacja.. próbuj :P może będzie coś fajnego

3. Powiem tak, da się ale jest z tym sporo modzenia jak masz kartę pamięci 16/32Gb to możesz się pobawić :P

4. Wgrywamy DOWOLNY rom z XDA z Windows Phone (Najlepiej Mango (7.5) lub Tango (7.5 odświerzżony) i DOWOLNY rom z działu SD Android z Xda

Jest różnica pomiędzy tym, a dual-bootem... - głównie prędkości :S

5. Meego jest w fazie Developerskiej, bardzo zdołowało twórców zablokowanie kodu źródłowego Nokiowego UI na Hartmana, nie ma co na to patrzeć ;p

6. Android jest już dobrze skompilowany, najlepszy tego dowód to Cyanogen(Mod)7, który jest najszybszą dystrybucją, co do baterii... Kernele są i można wybrać to co chcemy, CPU nie boli gdyż mamy akcelerację GPU, która sama radzi sobie z interfejsem

7. Od siebie nie polecę Żadnego romu Sense !
    Dlaczego? Romy te strasznie połykają ROM, co za tym idzie są lagi, ostatnia w pełni działająca wersja to Android 2.2 z Froyo, na ten przykład romy Cyanogen(Mod)7(na HD2 polecam wersje przeportowaną przez Typhoona lub Dorimanx'a, bazują na Androidzie 2.3.7 Gingerbread i chodzi w nich wszystko, to czysty i mega szybki android, Sami możemy go ubrać w to czego potrzebujemy), lub MIUI, bardzo fajna i kolorowa dystrybucja

8. Najlepszy to słowo bzdura, gdyż każdy jest inny pod inną osobę, Jeżeli chcesz używać Androida jako jedynego i głównego systemu polecam CLK+CWM, jak padnie ci bateria możesz podładować chociaż telefon, a nie być w ciągłym strachu :P

9. Moja opinia jest dosyć pozytywna, system szybko rośnie w siłę ale jeszcze nie jest gotowy do użytku, sporo w nim brakuje, jest mega szybki ale też mega pusty

Member [Jr Member]
    Słuchawka
    HTC HD2

Odp: teraz kupiony świezy hd2 - the best OS?

Cytat Zamieszczone przez ChickenPie Zobacz posta
    1. Brak wsparcia oznacza brak nowych aplikacji
    Ale powstało bardzo dużo bardzo dobrych aplikacji w przeszłości i teraz co widzę to NIC nowego - powstają w zasadzie TAKIE SAME aplikacje z tym, że na nowe systemy. Jeżeli uważasz, że nie to PROSZĘ podaj przykład czegoś (poza grami) co jest na Androidzie lub WP a nie ma na WM...
    mamy dziurawy i bardzo zestarzały system operacyjny
    Tu to wybacz ale używasz pustych i emocjonalnych stwierdzeń, dobrych do reklam tabletek od bólu głowy itp.

4. Wgrywamy DOWOLNY rom z XDA z Windows Phone (Najlepiej Mango (7.5) lub Tango (7.5 odświeżony) i DOWOLNY rom z działu SD Android z Xda

Jest różnica pomiędzy tym, a dual-bootem... - głównie prędkości :S
    Chodzi o to, że Android wtedy butuje się z SD (a nie z NAND) i to uposledza go w szybkości?

A czy możliwe są DUAL-boot takich zestawów:
    A.) WM6.5 + Android
    B.) WM6.5 + WP7.5

6. Android jest już dobrze skompilowany, najlepszy tego dowód to Cyanogen(Mod)7, który jest najszybszą dystrybucją
    Jednak nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś...? chodziło mi o to, że w Androidzie APLIKACJE nie są skompilowane bezpośrednio (NATYWNIE) pod procesor...

7. Od siebie nie polecę Żadnego romu Sense !
    ok, wcale mi nie zalezy na efektach wizualnych, licze na KONKRETY
    BTW co to jest to Sense?

ostatnia w pełni działająca wersja to Android 2.2 z Froyo, na ten przykład romy Cyanogen(Mod)7(na HD2 polecam wersje przeportowaną przez Typhoona lub Dorimanx'a, bazują na Androidzie 2.3.7 Gingerbread i chodzi w nich wszystko, to czysty i mega szybki android, Sami możemy go ubrać w to czego potrzebujemy), lub MIUI, bardzo fajna i kolorowa dystrybucja
    Serdeczne dzięki ale proszę uporządkuj trochę tę listę (i podaj może jakieś linki) bo w tym co powyżej napisałeś nie wiem gdzie się kończy lista na "NIE" a gdzie się zaczyna a propos "polecam"

8. Jeżeli chcesz używać Androida jako jedynego i głównego systemu polecam CLK+CWM, jak padnie ci bateria możesz podładować chociaż telefon, a nie być w ciągłym strachu :P
    Tak, właśnie mi o to chodziło!
    A jak można jeszcze Andoroid z innym systemem i jak to zainstalować najoptymalniej wtedy?

9. Moja opinia jest dosyć pozytywna, system szybko rośnie w siłę ale jeszcze nie jest gotowy do użytku, sporo w nim brakuje, jest mega szybki ale też mega pusty
    Tutaj masz na mysli, że mało jest jeszcze aplikacji pod ten system? A co ze stabilnością na HD2?
    Czy "MEGA-szybki" znaczy, że szybszy od Androida?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów