Cytat Zamieszczone przez ChickenPie Zobacz posta
1. Brak wsparcia oznacza brak nowych aplikacji
Ale powstało bardzo dużo bardzo dobrych aplikacji w przeszłości i teraz co widzę to NIC nowego - powstają w zasadzie TAKIE SAME aplikacje z tym, że na nowe systemy. Jeżeli uważasz, że nie to PROSZĘ podaj przykład czegoś (poza grami) co jest na Androidzie lub WP a nie ma na WM...
mamy dziurawy i bardzo zestarzały system operacyjny
Tu to wybacz ale używasz pustych i emocjonalnych stwierdzeń, dobrych do reklam tabletek od bólu głowy itp.

4. Wgrywamy DOWOLNY rom z XDA z Windows Phone (Najlepiej Mango (7.5) lub Tango (7.5 odświeżony) i DOWOLNY rom z działu SD Android z Xda

Jest różnica pomiędzy tym, a dual-bootem... - głównie prędkości :S
Chodzi o to, że Android wtedy butuje się z SD (a nie z NAND) i to uposledza go w szybkości?

A czy możliwe są DUAL-boot takich zestawów:
A.) WM6.5 + Android
B.) WM6.5 + WP7.5

6. Android jest już dobrze skompilowany, najlepszy tego dowód to Cyanogen(Mod)7, który jest najszybszą dystrybucją
Jednak nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś...? chodziło mi o to, że w Androidzie APLIKACJE nie są skompilowane bezpośrednio (NATYWNIE) pod procesor...

7. Od siebie nie polecę Żadnego romu Sense !
ok, wcale mi nie zalezy na efektach wizualnych, licze na KONKRETY
BTW co to jest to Sense?

ostatnia w pełni działająca wersja to Android 2.2 z Froyo, na ten przykład romy Cyanogen(Mod)7(na HD2 polecam wersje przeportowaną przez Typhoona lub Dorimanx'a, bazują na Androidzie 2.3.7 Gingerbread i chodzi w nich wszystko, to czysty i mega szybki android, Sami możemy go ubrać w to czego potrzebujemy), lub MIUI, bardzo fajna i kolorowa dystrybucja
Serdeczne dzięki ale proszę uporządkuj trochę tę listę (i podaj może jakieś linki) bo w tym co powyżej napisałeś nie wiem gdzie się kończy lista na "NIE" a gdzie się zaczyna a propos "polecam"

8. Jeżeli chcesz używać Androida jako jedynego i głównego systemu polecam CLK+CWM, jak padnie ci bateria możesz podładować chociaż telefon, a nie być w ciągłym strachu :P
Tak, właśnie mi o to chodziło!
A jak można jeszcze Andoroid z innym systemem i jak to zainstalować najoptymalniej wtedy?

9. Moja opinia jest dosyć pozytywna, system szybko rośnie w siłę ale jeszcze nie jest gotowy do użytku, sporo w nim brakuje, jest mega szybki ale też mega pusty
Tutaj masz na mysli, że mało jest jeszcze aplikacji pod ten system? A co ze stabilnością na HD2?
Czy "MEGA-szybki" znaczy, że szybszy od Androida?