Na WP choćby nie możesz ingerować jako tako w sam system. W dodatku, na WP7 nie ma czegoś takiego, jak nakładka, nie ma czegoś takiego jak zmiana wyglądu, etc...
Jedyną opcją dual-boota to MagLDR, a jeśli chodzi o odpalanie WM z SD - nie ma takiej możliwości. Postawienie dual-boota na telefonie z innymi systemami jest możliwe, owszem. Ale jeśli umiesz to zrobić, to umiesz też na kalkulatorze zainstalować minta, czy ubuntu czy cokolwiek :S
Każda osoba poda Ci inny ROM, jednak jeśli chcesz naprawdę fajnego, stabilnego ROMu, oferującego wszystkie funkcje etc. i na dodatek umożliwiającego zabawę ze zmianą czegokolwiek... (i tutaj pierwszy raz nie polecę PRJ ;d) polecam Ci GBLeoR6 - Rom, na który sam mam zamiar się niedługo przesiąść (jak dorwę jakąś kartę 2GB... :S), z ładnym nowym Sense, Androidem 2.3.7, i wszystkimi innymi rzeczamiDodam jeszcze, że jest zrootowany, co daje możliwość zabawy... we wszystko.
Instrukcje jak wgrać ROM znajdziesz na forum pod nazwami bootloaderów. Podam Ci za to kolejność, w jakiej musisz to wykonywać. Pamiętaj też, że masz telefon z T-Mobile - wybieraj więc też wersje dla T-Mobile.
1. HSPL 2.08 (wgrywany przez program HSPL 4.0)
2. Radio 2.15.50.14
3. MagLDR
4. CWM
5. cLK.
Akurat w Twoim przypadku (telefon z T-Mobile) nie jest konieczne tworzenie partycji EXT3/EXT4 na karcie, bo masz już 1 GB pamięci wewnętrznej, podczas gdy my mamy tylko 512 :<
Jednak to też się różni w każdym ROMie, więc odnośnie tworzenia partycji na karcie po prostu przeczytaj w wątku ROMu.
http://htcclub.pl/16-pomoc-pytania/1...e-android.html
Tutaj napisałem krótkiego tutoriala, gdzie masz opisane krok po kroku, jak zainstalować wszystko do MagLDR. Nie wiem, czy wersje różnią się dla EU/TMOUS, więc doczytaj na XDA, jednak postępowanie się nie zmienia. Dalej jak wgrać CWM masz na forum, z resztą jak wszystko, pomagam tyle, resztę musisz znaleźć sam ;d