Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Mieszany widok

La Volpe [Full Member]
    Słuchawka
    HTC Desire 500/ Asus TF300T
    Rom
    stock 4.1.2 (1.10.401.3) + Sense 5

Odp: teraz kupiony świezy hd2 - the best OS?

Na WP choćby nie możesz ingerować jako tako w sam system. W dodatku, na WP7 nie ma czegoś takiego, jak nakładka, nie ma czegoś takiego jak zmiana wyglądu, etc...

Jedyną opcją dual-boota to MagLDR, a jeśli chodzi o odpalanie WM z SD - nie ma takiej możliwości. Postawienie dual-boota na telefonie z innymi systemami jest możliwe, owszem. Ale jeśli umiesz to zrobić, to umiesz też na kalkulatorze zainstalować minta, czy ubuntu czy cokolwiek :S

Każda osoba poda Ci inny ROM, jednak jeśli chcesz naprawdę fajnego, stabilnego ROMu, oferującego wszystkie funkcje etc. i na dodatek umożliwiającego zabawę ze zmianą czegokolwiek... (i tutaj pierwszy raz nie polecę PRJ ;d) polecam Ci GBLeoR6 - Rom, na który sam mam zamiar się niedługo przesiąść (jak dorwę jakąś kartę 2GB... :S), z ładnym nowym Sense, Androidem 2.3.7, i wszystkimi innymi rzeczami Dodam jeszcze, że jest zrootowany, co daje możliwość zabawy... we wszystko.

Instrukcje jak wgrać ROM znajdziesz na forum pod nazwami bootloaderów. Podam Ci za to kolejność, w jakiej musisz to wykonywać. Pamiętaj też, że masz telefon z T-Mobile - wybieraj więc też wersje dla T-Mobile.
    1. HSPL 2.08 (wgrywany przez program HSPL 4.0)
    2. Radio 2.15.50.14
    3. MagLDR
    4. CWM
    5. cLK.

Akurat w Twoim przypadku (telefon z T-Mobile) nie jest konieczne tworzenie partycji EXT3/EXT4 na karcie, bo masz już 1 GB pamięci wewnętrznej, podczas gdy my mamy tylko 512 :<
    Jednak to też się różni w każdym ROMie, więc odnośnie tworzenia partycji na karcie po prostu przeczytaj w wątku ROMu.

http://htcclub.pl/16-pomoc-pytania/1...e-android.html

Tutaj napisałem krótkiego tutoriala, gdzie masz opisane krok po kroku, jak zainstalować wszystko do MagLDR. Nie wiem, czy wersje różnią się dla EU/TMOUS, więc doczytaj na XDA, jednak postępowanie się nie zmienia. Dalej jak wgrać CWM masz na forum, z resztą jak wszystko, pomagam tyle, resztę musisz znaleźć sam ;d
    Ostatnio edytowane przez Vinrael ; 21.04.12 o 22:45
    Don't worry, don't cry - get bike and fly!
    Dartmoor Hornet 2012 16' coming soon!
    Widelce, hamulce, supporty, korby, piasty, dampery, ramy, obręcze, szerokie kierownice... - witamy w moim świecie.

Member [Jr Member]
    Słuchawka
    HTC HD2

Odp: teraz kupiony świezy hd2 - the best OS?

Cytat Zamieszczone przez Vinrael Zobacz posta
    jednak jeśli chcesz naprawdę fajnego, stabilnego ROMu, oferującego wszystkie funkcje etc. i na dodatek umożliwiającego zabawę ze zmianą czegokolwiek... (i tutaj pierwszy raz nie polecę PRJ ;d) polecam Ci GBLeoR6 - Rom, na który sam mam zamiar się niedługo przesiąść (jak dorwę jakąś kartę 2GB... :S), z ładnym nowym Sense, Androidem 2.3.7, i wszystkimi innymi rzeczami Dodam jeszcze, że jest zrootowany, co daje możliwość zabawy... we wszystko
    piękne dzięki tylko jeszcze przyczepię się do tego co mi polecasz...
    Otóż dlaczego mi polecasz z Sense - to chyba żre zasoby a chyba jedynie tylko oferuje jakieś bajery dotyczące wyglądu (czy warto za cenę zasobów?)

Czy to dlatego mi co innego polecasz niż kolega ponieważ zapomniałem tam dodać, że OSZCZĘDNOŚĆ dla baterii także dla mnie odgrywa ważną rolę? Jak GBLeoR6 pobiera prąd?

BTW co to znaczy "ZROOTOWANY"?

Prosiłbym natomiast o roszyfrowanie tego co mi polecono wcześniej:
    romy Cyanogen(Mod)7(na HD2 polecam wersje przeportowaną przez Typhoona lub Dorimanx'a, bazują na Androidzie 2.3.7 Gingerbread i chodzi w nich wszystko, to czysty i mega szybki android, Sami możemy go ubrać w to czego potrzebujemy), lub MIUI, bardzo fajna i kolorowa dystrybucja
    Owszem odnalazłem te 2 wątki:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933951
    http://forum.xda-developers.com/show...php?p=15609459
    jednak właściwie to którego wybrać: Typhoon czy Dorinmax?

I jeszcze jakie tam opcje wybrać:
    - ze swap?
    - Light-Version?
    - INNE PARTYCJE - jakie?

JAK ustawić UDERVOLTING ? To chyba bardzo ważne dla baterii?

A i jeszcze co myślicie o AmeriCanAndroid?

Instrukcje jak wgrać ROM znajdziesz na forum pod nazwami bootloaderów. Podam Ci za to kolejność, w jakiej musisz to wykonywać. Pamiętaj też, że masz telefon z T-Mobile - wybieraj więc też wersje dla T-Mobile.
    1. HSPL 2.08 (wgrywany przez program HSPL 4.0)
    2. Radio 2.15.50.14
    3. MagLDR
    4. CWM
    5. cLK.
    Słuchaj, a Dorinmax ROM jest już wyposazony w AROMA INSTALLER:
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1461712
    Jak to zmienia sytuację i sposób instalowania?

Aha i jeszcze jedno, tam wcześniej była mowa o RADIO 2.15.50.14 - ta właśnie wersja jest w moim HD2, czy to coś zmienia?
    Ostatnio edytowane przez ictimai ; 22.04.12 o 02:20

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów