Słuuuchaj, no nie musisz mi tłumaczyć do czego służy partycja SWAPTylko chodziło o to czy ten LITE nie jest jakiś upośledzony - ale własnie wyjaśniasz, że partycję swap zawsze tam można włączyć (w razie czego), ale ogólnie to raczej nie zaistnieje taka potrzeba bo ten rom mało ma uruchomionych różnych rzeczy podczas normalnego używania, tak?
Przy okazji, tam a propos werjsi PEŁNEJ w wątku autora Dorinmanx napisano tak:
[14 APR]Dorimanx-ROM-HIGH-END 3.1.6.2 N275 ODEX NO-HOME-REFRESH+ZRAM+SKIN+TWEAKS+CRON - xda-developers
"Decide which version you want :
With Swap
High-End-Version
-you will need an auto task-killer since the Internal Auto killer is DISABLED!!!
-Recommended are System Tuner Pro + Advanced Task Killer
-to make it High-End create a SD-ext as usual + create a swap partition of 256MB and flash my ROM
"
Toteż chyba potrzebne jest w przypadku wersji pełnej zainstalowanie dodatkowych programów:
- auto task-killer
- System Tuner Pro
- Advanced Task Killer
po co, i czy bardzo nieodzowne one są i czy to bardzo kłopotliwe?
Cos mi sie widzi, że chyba rzeczywiście nie warto sobie zawracać głowy tą wersją pełną "High-End"... :/
Tak, ale gdzieś tam ktoś pisał, że i tak trzeba wgrać Hspl 2.08 co niby przy BRANDOWANYM WM6.5 wymaga wgrania ROM 1.66 a potem jeszcze raz RADIA najnowszego (że niby ten 1.66 zdegraduje RADIO?)Niee, chodzi tylko o to by radio miało numery 2.XX.50.XX, widzę że je masz
Ty też chyba sam napisałeś w innym wątku coś podobnego, cytuję:
"Wgraj stockowy 1.66 z karty - wersję usuwającą HSPL. Później Task29, HSPL 2.08, radio 2.15.50.14, ewentualnie MagLDR, +CWM, +cLK"
czyli RADIO i tak trzeba wgrać OD NOWA?
Sorki ale już GANIMATIAS się zrobił... Jest w sieci mnówstwo opisów o różnych datach, czasem się w technologii coś pozmieniało i uprościło a opisy zdezaktualizowały - przydałby się JEDEN CENTRALNY OPIS STALE UAKTUALNIANY !!!!!!
Proszę więc wyjasnij: CZY MUSZĘ WGRYWAĆ ROM 1.66 a potem jeszcze RADIO?
Jeśli NIE musze wgrywać RADIA to czy musze robić task29 ?
A ten Dorinmanx LIGHT też mnie zapyta czy T-Mobile przy instalacji (czy Flash=1GB)?Większość romów podczas instalacji wykrywa jaki mamy bootloader i wybiera sama kernel, lub daje nam ręczny wybór wskazania, podobnie z wersją ROM, T-Mobile czy Europejska
Podasz link do ściągnięcia bo naprawdę już załamać się można która wersja jest czympolecam dotykową wersję CWM, fajna i przyjemna![]()