Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Senior Member [Full Member]
    Słuchawka
    HTC Hero
    Rom
    Android 2.1 Sense

Odp: OCZYSZCZENIE autostartu z niepotrzebnych serwisów/apsów?

"zablokować wszystkie te usługi i aplikacje w autostarcie Google aby mnie nie szpiegowały" O.o

A nie lepiej po prostu przy pierwszym uruchomieniu odznaczyć opcję wysyłania do Google swojego położenia?

Albo sprawdź ten ROM [DAILY][MAG/cLK] CyanogenMod 7 Nightlies [Android 2.3.7][Kernel: charan] - xda-developers z tego co widzę to domyślnie nie ma zainstalowanych usług Google

Chcę trzymać się reguły żeby instalować aplikacje OFFLINE - po wczesniejszym ściągnięcu ich na PC, więc te serwisy "marketowe" chyba są niepotrzebne?
    Nie chcę nic mówić, ale to często łamie warunki licencji, więc jest nie do końca legalne. Chyba że producent aplikacji udostępni ją na innych stronach.

Po za tym po prostu wyłacz te usługi i zobacz czy wszystko będzie działać. Najwyżej czeka CIę reinstall ROMu.

Superuser w żadnym wypadku nie ruszaj, inaczej stracisz roota.

Member [Jr Member]
    Słuchawka
    HTC HD2

Odp: OCZYSZCZENIE autostartu z niepotrzebnych serwisów/apsów?

Cytat Zamieszczone przez MatrixSTR Zobacz posta
    Po za tym po prostu wyłacz te usługi i zobacz czy wszystko będzie działać. Najwyżej czeka CIę reinstall ROMu
    już dawno wyłączone i wszystko działa i jeszcze się nie zawiesza przy niższych wartościach woltowych CPU tak jak się zawieszał przed - nie ciekawe?

jedyne co to, że po zainstalowaniu 2 dodatkowych klawiatur i ustawieniu jako domyślną którąś z nich to to nie chce przetrwać reboot - ale nie wiem czy przed wyłączeniem tych usług tez tak nie było bo może problem jest w samym ROMie Dorimanx albo w instalkach *.apk bo nieaktualne (zainstalowane off-line)

to samo dotyczy aplikacyjki "touch-calendar", sama aplikacja działa ale widget pojawił się tylko na chwilę - po reboot okazał się niedostepny - także nie ma go na liście widget'ów do wybrania

Jaka przyczyna tego?

"Chcę trzymać się reguły żeby instalować aplikacje OFFLINE - po wczesniejszym ściągnięcu ich na PC, więc te serwisy "marketowe" chyba są niepotrzebne?"

Nie chcę nic mówić, ale to często łamie warunki licencji, więc jest nie do końca legalne. Chyba że producent aplikacji udostępni ją na innych stronach.
    nie chce nic mówić ale te pogróżki sprawiają, że tęsknię juz z powrotem do WM6.5.x
    jak mogę zainstalować teraz z powrotem WM6.5.x kiedy mam teraz Dorimanx'a?

Jednak najlepiej jakby sie dało mieć w dual-boot oba te systemy... Jak to zrobić?
    Ostatnio edytowane przez ictimai ; 28.04.12 o 03:12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów