Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Strona 8 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 264
    Junior Member

Odp: Witam wszystkich

Witam wszystkich.
    Zaczynam przygodę z HTC HD2. Na razie wyjąłem go z pudełka i leży obok.
    Zacząłem od studiowania Tego forum.
    Na początek zbieram informację na temat "co zrobić aby moje HD2 nie skasowało mnie na dzień dobry za transfer danych".
    A potem to już chyba poleci - jestem optymistą .

Pozdrawiam początkujących i starym wyjadaczom życzę dużo cierpliwości do nowicjuszy .

Administrator
    Słuchawka
    Note 3
    Rom
    Stock

Witaj

jeżeli chcesz całkiem wyłączyć możliwość łączenia z netem zainstaluj ten programik
    Kod:
    http://dl.dropbox.com/u/138074/hd2blog.pl/app/nodata.CAB
    hTc HD2 "Leo"
    quietly amazing
    podswiatlo.pl

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    1

Albo Dial-up Enabler/Disabler: http://hd2forum.pl/systemowe/dial-up...isabler-0-6-pl - też przyjemny programik, testowany, działa :P

A jako, że ja się tutaj jeszcze nie wypowiadałem, to korzystając z okazji... Witam wszystkich serdecznie o/
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Junior Member

Witam

Życzę wszystkiego naj w Nowym Roku

Junior Member

Dzień dobry , Dobry wieczór

Junior Member
    Słuchawka
    htc hd2

Witam wszystkich

Cześć,

Od ponad 2 lat używałem Nokię E71, która uważam za najlepszy telefon jaki miałem i jeden z najlepszych jakie widziałem. Jakość wykonania i idealna wręcz równowaga między funkcją telefonu, a resztą, długo trzymająca bateria. Wady to mały ekran, ale to wynik kompromisu, brak wyjścia na zwykłe słuchawki 3,5mm i beznadziejny gps. Dużo podróżuję po świecie i ciężko mi się rozstać z darmowymi mapami jakie dawała Nokia oraz ze świetnym słownikiem wielojęzycznym.

Od kilku dni mam HD2. Cóż jest naprawdę ładny i może nawet trochę za elegancki jak dla mnie. Na razie pierwsze wrażenia, a dokładnie minusy jakie zauważyłem (o plusach napiszę następnym razem):

Generalnie bardzo rozczarowują dodatki:
    - beznadziejny pokrowiec, w który ledwo wchodzi telefon i nie ma go jak potem wyjąć. Jakoś wykonania i design to porażka kompletnie nie pasująca do tak wysokiego modelu. Nokia do E71 dodawała bardzo fajny i trwały pokrowiec.
    - wielka ładowarka; w Nokii miałem maciupeńką
    - sztywny i dość krótki kabel USB
    - brak dedykowanego programu do zarządzania telefonem, robienia backupów czy importu danych, głównie sms
    Nie ma zamiaru trzymać moich danych na serwerach MS w ramach My Phone, nie korzystam tez Outlooka. Fajna byłaby aplikacja typu PC Suite znana z Nokii
    - bardzo kiepskie słuchawki

Co do samego telefonu to:
    - brak otworka do smyczy; bardzo mi tego brakuje
    - legendarna różowa plama na fotkach
    - brak kamerki z przodu
    - SD pod klapką
    - umieszczenie regulacji głośności po lewej stronie obudowy. Jestem prawo ręczny i przyzwyczajony regulować głośność kciukiem
    - wystający obiektyw aparatu podatny na uszkodzenie i porysowanie

Tyle w ramach przywitania

Słuchawka
    Iphone 5s

witamy witamy a tak w ramach małej dygresji podobną ilość lub większą znajdziemy minusów na temat nokii :P
    http://img827.imageshack.us/img827/2866/spiderew.gif

Słuchawka
    1

[quote author=gRRuby link=topic=3.msg2138#msg2138 date=1294367640]
    (...)
    1. - beznadziejny pokrowiec, w który ledwo wchodzi telefon i nie ma go jak potem wyjąć. Jakoś wykonania i design to porażka kompletnie nie pasująca do tak wysokiego modelu. Nokia do E71 dodawała bardzo fajny i trwały pokrowiec.
    2. - wielka ładowarka; w Nokii miałem maciupeńką
    3. - sztywny i dość krótki kabel USB
    4. - brak dedykowanego programu do zarządzania telefonem, robienia backupów czy importu danych, głównie sms
    Nie ma zamiaru trzymać moich danych na serwerach MS w ramach My Phone, nie korzystam tez Outlooka. Fajna byłaby aplikacja typu PC Suite znana z Nokii
    5. - bardzo kiepskie słuchawki

Co do samego telefonu to:
    6. - brak otworka do smyczy; bardzo mi tego brakuje
    7. - legendarna różowa plama na fotkach
    8. - brak kamerki z przodu
    9. - SD pod klapką
    10. - umieszczenie regulacji głośności po lewej stronie obudowy. Jestem prawo ręczny i przyzwyczajony regulować głośność kciukiem
    11. - wystający obiektyw aparatu podatny na uszkodzenie i porysowanie
    [/quote]

Również serdecznie witamy nowego kolegę
    Pozwoliłem sobie zacytować część Twojego przywitania i dodać numery do konkretnych minusów, aby się do nich odnieść :P
    1. Racja, chociaż z czasem pokrowiec się wyrabia, jeśli nie - można go trochę rozepchać... mi pomaga wyciskanie HD2 niczym świeżej pasty do zębów
    2. Do nowych HTC jest dodawana mniejsza... można kupić w internecie, w sumie to za grosze drugą, a tą używać w innym miejscu, niż dom
    3. HTC sprzedaje kable USB owinięte czymś bardziej gumowym i elastycznym... no ale firma musi zarabiać i jest to kolejny "3rd party" wydatek :/
    4. Też miałem obawy dotyczące myphone... ale sprawdza się znakomicie i jest bardzo wygodny... i tak - jeśli ktoś by chciał - to jest w stanie nas inwigilować... a jeszcze nie dostałem żadnego info od nikogo znajomego, żeby dzwonił do nich ktoś z MS i powoływał się na mnie i moją słuchawkę
    5. Prawda... ale dotyczy to 99% telefonów, więc jeśli ktoś chce dobrą jakość, to i tak kupi sobie dobre słuchawki, a te dorzucone do słuchawki zostawi zapakowane w pudełku (np. moje - nawet ich nie otworzyłem)
    6. Niektórzy robią 2 dziurki w tej metalowej klapce... ja bym się bał... ale widać można :-) Swoją drogą - nosząc taki telefon na smyczy zwiększasz prawdopodobieństwo, że jak będziesz się gdzieś schylał czy coś, to jego ekran dziwnym trafem, samym środkiem, z dużym impetem trafi na róg stołu czy czegoś... Nie wierz filmom na YT, wedle których ekran jest niezniszczalny. Nie jest.
    7. Jest fix, zaktualizuj oprogramowanie :P
    8. Wiedziałeś o tym przed zakupem
    9. Zawsze slot SD jest pod klapką - czy to baterii, czy to gumowaną zaślepką z boku... dobrze, że można w trakcie pracy urządzenia żonglować kartami - nie każdy telefon dawał taką możliwość
    10. Chyba większość teraz produkowanych telefonów ma głośność z lewej strony... Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka, ale z czasem się wynaturzysz i przyzwyczaisz do ściszania w inny sposób
    11. Wystaje, ale to drapiące, ostre, brzydkie, metalowe "coś" (obwódka aparatu) wystaje bardziej niż sam obiektyw i w jakimś stopniu go chroni... mój - po pół roku ostrego używania telefonu - nadal jest wolny od rys.. więc nie jest z tym tak źle

Na zakończenie - jako rozwiązanie na problem z rozstaniem się z darmowymi mapami Nokii - polecam AutoMapę - na Polskę nie ma nic lepszego... Nie wiem jak mapy z AM i Europa, ale jeśli gorzej, to są i inne nawigacje, które działają - albo pod natywnym WM dostępnym w HD2, albo pod odpaloną z karty pamięci jakąś dystrybucją Androida (ostatnio miałem przyjemność testowania Sygic Aura i nie jest tak fatalnie - mapy robi chyba TomTom).

Im dłużej będziesz miał ten telefon tym bardziej go polubisz
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Junior Member

Witam wszystkich

Miło mi gościć w waszych skromnych progach.

HTC HD2 używam od pół roku, a swoją przygodę z tuningiem tel zacząłem wczoraj o 23:00 i skończyło się na HARD Reset.

Teraz zaczynam czytać forum, by zrobić sobie upgrade do jakieś nowej stabilnej wersji.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów