Po zmianie systemu na kompie, zobaczyłem po podłączeniu telefonu napis USB. Mam kontakt przez kompa. Ponieważ zabiegi z wgraniem 1.66 z karty zakończyły się niepowodzeniem, postanowiłem spróbować z WP7. Znalazłem przepis [Rom]WP7 Mango 7720 PL | HTC HD2 Blog Zadania od 1 do 3 przeszły gładko. Przy 4 napotkałem na jakieś błędy, więc MAGLDR zainstalowałem z Toolkit. Telefon odpalił magldr, potem 5. USB Flasher... DWI i niestety na koniec pokazał mi błąd

(ciekawe co oznacza ten błąd...)
A na telefonie zatrzymał się na czawartej partycji... o ile mnie pamięć nei myli.

Teraz tel się włącza, pokazuje na ciemnym tle HTC i sie restartuje.

Dziwi mnie fakt, że telefonu nie uruchomię jeśli nie podłączę kabla USB -> nie widze napisu "SERIAL". Być może to bateria, choć naładowana do pełna - 2,3 godziny się ładowała.

Być może, tak jak napisał MatrixSTR, telefon ma ubitą pamięć. Czy nie macie jakiegoś przepisu na diagnozę pamięci, czy wszystko ok,a ja coś może źle robię..

Skończy się na tym, że zaniosę go do serwisu, tam zapłacę kilkaset złotych i powiedzą, że musieli wymienić płytę a to będzie pierdoła, której na nie potrafiłem zainstalować.

A może sprobować jeszcze z androidem - czy musi być WM lub WP7 aby android chodził?