Każdy z nas kiedyś był początkującym użytkownikiem czy to HD2, czy to komputera, czy czegokolwiek innego, bo nie rodzimy się wszechwiedzący :-)
Ok, w takim razie po kolei - weź kartę pamięci, wsadź ją do swojego komputera (tak, aby komputer zobaczył kartę - może to być obojętnie jaka, ja do tego celu używam tej dwu gigabajtowej którą dostałem z Leonem). Kiedy system ją wykryje - nie wiem co masz, załóżmy że Windowsa - kliknij >Komputer< kliknij prawym przyciskiem myszy na pokazany tam wolumin (kartę) i z rozwijalnej listy wybierz "formatuj/sformatuj/cokolwiek co wiąże się z formatowaniem".
Dalej, zrób pełne formatowanie, jako system plików wybierając FAT32.
Po sformatowaniu karty przenieś na nią plik z romem - imho najlepiej jakby to był 1.66 - i zmień jego nazwę na leoimg.nbh <- oczywiście możesz zmienić na tę nazwę i przed przeniesieniem na kartę
Odmontuj kartę, wsadź ją do Leona, uruchom go, wejdź do bootloadera, ten powinien wykryć rom na karcie i zamiast czterokolorowych pasków powinien się pojawić biały ekran z niebieskimi napisami, które proszą o potwierdzenie czynności flashowania romu. Potwierdzasz, czekasz, po zakończonym procesie wyciągasz baterię, wkładasz ją ponownie, uruchamiasz telefon... W tym miejscu dobrze jest jeszcze wykonać ze 2 HR, ale nie jest to jakoś specjalnie konieczne, zwłaszcza, że chyba nie będziesz się specjalnie przywiązywał do tego romu
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem Ci temat 8)

".
Odpowiedz z cytatem