Witam,
przedstawiam Wam zdjęcie płyty głównej HTC HD2 z pytaniem od czego jest ten port? Co do niego się podłącza? Zaznaczyłem go w czerwone kółko aby łatwiej było zrozumieć o który mi chodzi. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Sz4k4l
Witam,
przedstawiam Wam zdjęcie płyty głównej HTC HD2 z pytaniem od czego jest ten port? Co do niego się podłącza? Zaznaczyłem go w czerwone kółko aby łatwiej było zrozumieć o który mi chodzi. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Sz4k4l
Mi o wygląda na port ładowarki/usb o ile dobrze patrzę. Jeżeli źle patrzę to jest to coś od głośnika.![]()
Zanim napiszesz do mnie prywatną wiadomość, przeczytaj DOKŁADNIE te dwa poradniki...
Wgrywanie Androida na HTC HD2
Wgrywanie Windows Phone na HTC HD2
Instalacja HTC RUU za pomocą Ubuntu
Odblokowywanie Bootloadera, Instalacja CWM oraz Kerneli pod Ubuntu
Mi się wydaje, że jest to coś związanego z klawiszami pod ekranem. To jest nad gniazdem usb i słuchawek oraz nad mikrofonem. W tym porcie siedzi cieniutka taśma. Oznaczenie serwisowe, w instrukcjach rozbierania HD2 ma to oznaczenie AP FCP. Więc co to może być?
Być może to ta sławna taśma Flex która to jest odpowiedzialna za dotyk i która to mi się aktualnie przetarła![]()
Zanim napiszesz do mnie prywatną wiadomość, przeczytaj DOKŁADNIE te dwa poradniki...
Wgrywanie Androida na HTC HD2
Wgrywanie Windows Phone na HTC HD2
Instalacja HTC RUU za pomocą Ubuntu
Odblokowywanie Bootloadera, Instalacja CWM oraz Kerneli pod Ubuntu
Właśnie taśma podłączona do tego portu mi się też przetarła... Rozkręciłem Leosia i zobaczyłem, że ta taśma jest przetarta, nie działają mi klawisze i zastanawiam się co kupić. Bo w sumie mógłbym sam to wymienićCzy lepiej zanieść do jakiegoś serwisu?
To jest na 100 % tasiemka od przycisków fizycznych i na alledrogo kosztuje ok 20 pln tyle że żeby ją wymienić trzeba rozebrać cały telefon.
Tu link do przykładowej aukcji : TASMA KLAWIATURY FLEX HTC HD2 LEO T8585 (3050914244) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ta tasiemka nie ma nic wspólnego z tasiemką od dotyku którą z reguły można przetrzeć używając przycisku "czerwonej" słuchawki. Niestety taki urok hd2 i ewidentny błąd w konstrukcji.
Ostatnio edytowane przez fyme ; 27.02.13 o 09:56