@Kurczak - miałem te dwa telefony w łapkach, i stąd de moje subiektywne opinie np. na temat wyświetlacza. Dlatego śmiech mnie ogarnia, gdy widzę w reklamówkach Samsunga hasło niewiarygodnie świetnego wyświetlacza - problem w tym, że na One widzi się po prostu więcej nieprzekształconej treści, np. łatwiej jest czytać na największym oddaleniu, niż w SGS IV. Niestety, wyświetlacze PenTile są dla mnie jednoznacznie złe. Takie moje subiektywne uczucie.
I, mówiąc już dalej, jak dla mnie wyświetlacze Samsungów zbytnio przekształcają kolory - zbyt je nasycają. Zauważyłem to nawet w Wildfire S. Jeden z Amoledem, drugi z TFT. I pomimo względnie podobnych obrazów, ten z LEDówką troszkę jednak przejaskrawiał niektóre kolory.
A jeśli chodzi o zdjęcia - chyba nie przekupili portali aż w ten sposób, że zamiast wstawiać zdjęcia z One wstawili zdjęcia zrobione Hasselbladem. Więc muszę niestety założyć, że zdjęcia są rzeczywiście zrobione tymi samymi telefonami, które sugeruje tytuł. I po porównaniu tych zdjęć na moim monitorze 22' (mam nadzieję, że nie został przekupiony przez Tajwańczyków!) muszę stwierdzić, że szumy są wyraźnie mniejsze na tych obrazkach od One M7.
Jeśli chodzi natomiast o płynność działania - tak naprawdę i tak nie widać tu różnicy. W obu tych telefonach wszystko działa mega płynnie. Jednak na chwilę obecną, przez własne doświadczenie muszę stwierdzić, że zapewne aplikacje pod Samsunga będą (znowu!) wychodziły później. Było o tym dość głośno swego czasu na XDA (Ty nie słyszałeś, Kurczak? ;P), że przystosowanie niektórych aplikacji do obsługiwania instrukcji NEON potrafiło trwać czasami nawet i 2 miesiące, opóźniając premiery gier w stosunku do Qualcomma, czy nawet nVidii.
To nawet nie jest kwestia czytania portali, tylko kwestia moich własnych odczuć i doświadczeń. A ja jestem zbyt malutki, żeby ktoś chciał mnie przekupywać, już idąc tą teorią spiskową ;P