Witam ponownie. Nie było mnie chwilę bo złapałem robotę na boku i nie było czasu na nic innego.
Jeżeli temat dalej aktualny to:
1. Jeżeli wybierasz ręcznie to pewnie masz/miałeś androida Native sd bo domyślnie najpierw ładowany jest android z NAND. Pewnie ponowna instalacja MAGLDR połączona z całkowitym formatem karty rozwiązała by problem (ew. sam format karty sd ale jak korzystałeś ze skryptów a2sd to rom ci się wykrzaczy.
2. Wystarczy zmienić matyw. Jest tego sporo na xda. Wystarczy motyw skopiować na kartę sd do folderu MIUI/themes a pojawi się na liście w aplikacji motywy.
3. Wchodzisz w ustawienia osobiste/ dźwięk i wibracje/dzwonek połączenia i na dole masz inne i możesz wskazać swój plik z dzwonkiem na karcie sd. Analogicznie robisz z powiadomieniami .
PS: nieświadomie założyłem że masz szybką kartę sd (sandisk, goodram class 10) więc podałem ci przepis na rozszerzenie pamięci ale z tego co piszesz telefon bardzo zwolnił a jest to pewnie spowodowane wolną kartą sd, mój błąd bo powinienem o to zapytać wcześniej bo w przypadku wolnych kart stosujemy inne skrypty.