Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20
    Junior Member
    Słuchawka
    Windows Phone 8S by HTC
    Rom
    Windows Phone 8

Odp: Jaki HTC wybrać ?

Witam, jak już pisałem mam htc 8s i mam mały problem. Mam sieć internetową zabezpieczona i abym mógł podłączyć swój telefon do wifi to musze wpisać adres IP itd.. lecz w telefonie nie ma takiej możliwości wpisania... wie może ktoś jak to pominąć ?
    Vinrael - co do braku pamięci to dokoładnie chodzi mi o to że ściagnelem sobie fb i on jako appka nie zajmuje dużo miejsca ale chwila moment zapełnił mi się folder inne i pokazał mi się komunikat ze brakuje pamięci, gier nie mam bo nie gram ;p i zresztą jak czytałem same śmieci są w folderze inne, np.: z przeglądarki z fb
    Ostatnio edytowane przez Vinrael ; 14.07.13 o 21:23

La Volpe [Full Member]
    Słuchawka
    HTC Desire 500/ Asus TF300T
    Rom
    stock 4.1.2 (1.10.401.3) + Sense 5

W telefonie nie musisz wpisywać IP - IP jest przypisywane przez router konkretnemu telefonowi (router ma standardowo przydzieloną pulę adresów IP, i z tych adresów IP przydziela konkretny adres Twojemu telefonowi).
    W telefonie musisz:
    1. Przesuwasz w prawo do listy aplikacji
    2. Wybierasz 'Ustawienia'
    3. Wybierasz Wi-Fi
    4. Włączasz Wi-Fi
    5. Z listy poniżej wybierasz nazwę swojej sieci Wi-Fi
    6. Powinno wyskoczyć okienko z prośbą o hasło. Wpisujesz tam hasło, które masz ustawione na routerze. (Hasło WPA, WPA/PSK, WPA/PSK2, zależy od routera)
    7. Przechodzisz dalej
    8. Voila!
    Don't worry, don't cry - get bike and fly!
    Dartmoor Hornet 2012 16' coming soon!
    Widelce, hamulce, supporty, korby, piasty, dampery, ramy, obręcze, szerokie kierownice... - witamy w moim świecie.

Junior Member
    Słuchawka
    Beats

@Vinrael, tak ale pod warunkiem, że na routerze jest włączone DHCP które automatycznie przydziela adresy IP poszczególnym urządzeniom. Dlatego jeżeli autor wątku nie włączy DHCP na routerze to będzie musiał ręcznie wprowadzić adres IP i inne dane.

La Volpe [Full Member]
    Słuchawka
    Rom

To od góry możemy założyć, że może ma po prostu switcha i musi podłączyć telefon kablem... Nie gdybajmy. Od gdybania w sejmie są
    A jeśli rzeczywiście ma wyłączone dynamiczne przydzielanie adresów, to pewnie zrobił to sam. Więc też zapewne wie, jak to włączyć ponownie ;P
    Widelce, hamulce, supporty, korby, piasty, dampery, ramy, obręcze, szerokie kierownice... - witamy w moim świecie.

Junior Member
    Słuchawka
    Beats

Cytat Zamieszczone przez Vinrael Zobacz posta
    A jeśli rzeczywiście ma wyłączone dynamiczne przydzielanie adresów, to pewnie zrobił to sam. Więc też zapewne wie, jak to włączyć ponownie ;P
    Cóż, nie byłbym tego taki pewien. Niech napisze, czy IP w laptopie i PC na sztywno ustawia łącząc się z routerem

Junior Member
    Słuchawka
    Windows Phone 8S by HTC
    Rom
    Windows Phone 8

no wiec tak zrobiłem tak ze na routerze zmieniłem ustawienia, no ale tylko w jednym pokoju jak chce się podpiac do neta w 2gim pokoju to jest problem bo serwer mój mnie blokuje, a mam wlasna siec osiedlowa, wiem na serwerze musze przypisac ip i nie to które mam w tel na stale, wiec jedym słowem nie da rady w telefonie wpisac ip. A i no wlasnie mój serwer narzuca IP każdemu urządzeniu

La Volpe [Full Member]
    Słuchawka
    Rom

'narzuca IP' - może przydzielić... Ale totalnie nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi. Skąd Ci się nagle serwer tam wziął? Nie możesz przypisać na serwerze IP, które jest na stałe na telefonie - bo czegoś takiego nie ma. Telefon na stałe ma przydzielony tylko MAC address. I jeśli szukasz MAC Addressu w telefonie, żeby wpisać go w routerze na white listę MAC addressów - z tego co pamiętam, kiedyś się do tego w telefonie ojca dokopałem. Teraz jednak nie mam do niego dostępu, i nie pamiętam dokładnie jak to zrobić. W każdym razie miło by było, gdybyś napisał ładnie, o co konkretnie chodzi - nie myląc przy okazji połowy terminów ;P Albo najlepiej napisz, jak wygląda sieć, do której chcesz się połączyć. Bo na razie rozumiem jedno wielkie nic.

I, błagam, pamiętaj o interpunkcji.

Pozdrawiam

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    HTC EVO 3D

Prośba do modów ;] rozdzielcie temat zamiast ciągle OT jechać, zrobiłbym sam ale niestety w robocie jestem i nie mam czasu na nic bo zapierdziel jest ;]
    Zanim zadasz pytanie: BEST HD 2 Android: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191

Junior Member
    Słuchawka
    Windows Phone 8S by HTC
    Rom
    Windows Phone 8

He dobra już sam się pogubiłem z tym, a na serwerze mogę wpisać IP zgadza się ;] Już mam wszystko zrobione i śmiga ładnie.

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    HTC EVO 3D

close
    Zanim zadasz pytanie: BEST HD 2 Android: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191

Uprawnienia umieszczania postów