Serdeczne dzięki za szybką odpowiedź. Zrobiłem jak sugerowałeś i to działa. Poszło podziękowanie.
No to jeden problem rozwiązany. Polecam się pozostałym forumowiczom. Zostały jeszcze dwie sprawy.
Czekam na sugestie.
Piotr6
Zapomniałem dodać, że czekam niecierpliwie.
Ponieważ moje problemy nie wzbudziły zainteresowania innych forumowiczów odnoszę wrażenie, że nie ma takiej potrzeby modyfikacji u innych. Spróbowałem więc poradzić sobie samemu i częściowo rozwiązałem problem kontaktów.
Rozwiązanie jest banalnie proste, ale nikt o tym nie pisał, więc podaję tu sposób dla takich niedoświadczonych jak ja.
Z pomocą CHEditora przygotowałem sobie 3 strony ekranu głównego z ustawieniem 4x4 dla szybkich linków. Program ten pozwala przypisać linki zarówno do programów jak i do kontaktów. Dzięki temu rozwiązaniu mam 32 szybkie linki do programów i 16 dodatkowych kontaktów. Nie jest to może zbyt eleganckie rozwiązanie, ale póki co musi mi wystarczyć. Jego główną wadą jest to, że kontakty ze zdjęciami mam rozdzielnie w dwóch różnych miejscach. Tym sposobem rozwiązałem częściowo mój kolejny problem.
Pozostał jeszcze jeden z budzikiem. Z tym sobie sam nie poradzę, dlatego nadal proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów.