Dział dobry

Ale pytanie które zadałeś brzmi mniej więcej jak "co jest lepsze - Motor Yamaha, czy sekwencyjna instalacja gazowa w samochodzie z benzynowym silnikiem 1.8?" :-)

SPB MS to nakładka na Windowsa Mobile, CHT 2.0 to powiedzmy konfigurator innej nakładki na WM - Sense ^_^

SPB MS daje - imho - większe pole do popisu przy personalizowaniu tego wszystkiego i ustawianie stricte pod siebie. Używałem go pewien czas na i900 z nakładką... Mobile Sense ^_^
W Sense najbardziej do mnie przemawia ten zegar z pogodą - są po prostu takie, jakie chciałbym widzieć w moim telefonie... i takie też widzę

Jeśli o mnie chodzi, to w momencie zmiany słuchawki zmieniłem też nakładkę... do Sense można się przyzwyczaić, jest inny, ale zasadniczo umożliwia to samo, a dla mnie telefon, poza ulubioną zabawą z testowaniem różnych romów (czy, jak w przypadku HD2 - także i innych systemów) ma po prostu działać, dzwonić, odbierać pocztę, przypominać o spotkaniach... W moim odczuciu lepiej wypada tutaj Sense, ale też pewnie dlatego, że więcej z niego korzystam do takich rzeczy, aniżeli korzystałem z SPB w Omnii

Pozwolę sobie na dodanie ankiety do Twojego posta, to zobaczymy jakie nastroje mają inni forumowicze (a jeśli ktoś je dodatkowo tutaj opisze, to tym lepiej)