hie hie hie :-)

Ja tam nie zauważyłem w Androidzie większego wydzielania ciepła przez telefon w porównaniu do WM (a czasami nawet wręcz przeciwnie - podczas gry w NFS: Shift pod WM telefon potrafi osiągnąć - subiektywnie odczuwalną - wyższą temperaturę, niż podczas gry w cokolwiek na Androidzie). Oczywiście gry to tylko przykład - jak się będziesz bawił w Andku w OC procesora to również jego apetyt na baterię wzrośnie, a przy tym będzie wydzielał więcej ciepła... W każdym bądź razie - u siebie problemu z łapaniem przez telefon wysokiej temperatury, która to wpływałaby na stabilność pracy systemu czy awarie hardware'u - nie zauważyłem.

Od kiedy pojawił się Android w NANDzie tworzenie buildów dla SD trochę wyhamowało, ale nadal można znaleźć interesujące i świeże kwiatki do zasadzenia :-)

Ja na swoim Leo korzystam z MCCM SE v3.4. Również nie zalicza się on już do najnowszych (listopad 2010), ale sprawuje się całkiem nieźle i jest stabilny (miałem z nim jeden fuckup, ale był on spowodowany raczej wgraniem data.img, zamiast pozwoleniem na wygenerowanie go na nowo). Swype również się wywala przy uruchomieniu - najlepiej go odinstalować i zassać działającą na tym buildzie wersję.

Możesz więc spróbować tego Androida, albo poszukać czegoś nowszego... co kto lubi :-)