Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Mieszany widok

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    Nokia N9 16 GB
    Rom
    MeeGo 1.2 Harmattan PR1.3
    Radio
    Grające x)
    Cytat Zamieszczone przez Perceptron Zobacz posta
    Co to za porady ?!?! Jesli zielonego pojecia nie macie o telefonach to sie nie wypowiadajcie!!!
    Zarejestrowalem sie tutaj tylko dlatego, ze mi nerwy puscily i mam dosc czytania setek bzdur na forach! Z reguly strata czasu na pisanie.
    Sprawny HTC HD2 wyswietla 65 tys. kolorow czyli jest 16-bitowy - nie ma prawa wyswietlac zadnych lini przejscia na zdjeciach! To o co kolega zamiescil wyglada jak stara 256 kolorowa paleta, czyli 8-bit (jak z Amigi). Jesli macie jakies linie na sprawnym telefonie to tylko dlatego, ze zdjecie/tapeta jest kiepskiej jakosci.
    Mam w tej chwili dwa HTC HD2 na stanie - w tym jeden do naprawy z taka sama usterka jak wyzej opisano. Podnienialem plyty glowne i oba ekrany sa sprawne, natomiast jedna plyta glowna generuje zawsze (obojetnie na ktorym ekranie) 8 bitowy kolor i w/w linie.
    Ps. Byl bym wdzieczny gdyby ktos dobrze obeznany wskazal gdzie szukac usterki. Posiadam stacje infra red - moge wykonac reballing czy reflowing chipow. Mysle, ze moze grafika padla. Dodam, ze sprawdzalem piny w gniazdach i sa OK.
    Ps.2 Przed chwila znalazlem cos takiego: HTC HD2 dziala w 256 kolorow gdy jest HardSPL 1.56 a stary ROM, po wrzuceniu [23.10.2009][ROM][PLK][WM 6.5 BULID 21864] eXperience V 7.5 LEO 1.28 problem zniknal
    Cóż są też specjalnie prepanowane ROMy z Androidem które także wymuszają 256tyś kolorów ale to bardzo męcząca i nie opłacalna praca chodź więcej kolorów cieszy.
    Z tego co mi się wydaje WP7 takze działa w 256 .

Wysyłane za pomocą mojego gołębia pocztowego

Junior Member
    Słuchawka
    HTC HD2

Odp: HTC HD2 - wyświetlanie kolorów

Cytat Zamieszczone przez KurczaQ Zobacz posta
    Cóż są też specjalnie prepanowane ROMy z Androidem które także wymuszają 256tyś kolorów ale to bardzo męcząca i nie opłacalna praca chodź więcej kolorów cieszy.
    Z tego co mi się wydaje WP7 takze działa w 256 .

Wysyłane za pomocą mojego gołębia pocztowego

Witam. Mowa jest o 256 kolorach - uszkodzeniu, przez ktore widac "pasy" na zdjeciach - a nie o 256 tys. kolorow, ktore watpie aby ekran tej generacji i tak potrafil przekazac nawet z tuningowanym softem. Prosze trzymac sie tematu.

Uprawnienia umieszczania postów