Zamieszczone przez
Perceptron
Co to za porady ?!?! Jesli zielonego pojecia nie macie o telefonach to sie nie wypowiadajcie!!!
Zarejestrowalem sie tutaj tylko dlatego, ze mi nerwy puscily i mam dosc czytania setek bzdur na forach! Z reguly strata czasu na pisanie.
Sprawny HTC HD2 wyswietla 65 tys. kolorow czyli jest 16-bitowy - nie ma prawa wyswietlac zadnych lini przejscia na zdjeciach! To o co kolega zamiescil wyglada jak stara 256 kolorowa paleta, czyli 8-bit (jak z Amigi). Jesli macie jakies linie na sprawnym telefonie to tylko dlatego, ze zdjecie/tapeta jest kiepskiej jakosci.
Mam w tej chwili dwa HTC HD2 na stanie - w tym jeden do naprawy z taka sama usterka jak wyzej opisano. Podnienialem plyty glowne i oba ekrany sa sprawne, natomiast jedna plyta glowna generuje zawsze (obojetnie na ktorym ekranie) 8 bitowy kolor i w/w linie.
Ps. Byl bym wdzieczny gdyby ktos dobrze obeznany wskazal gdzie szukac usterki. Posiadam stacje infra red - moge wykonac reballing czy reflowing chipow. Mysle, ze moze grafika padla. Dodam, ze sprawdzalem piny w gniazdach i sa OK.
Ps.2 Przed chwila znalazlem cos takiego: HTC HD2 dziala w 256 kolorow gdy jest HardSPL 1.56 a stary ROM, po wrzuceniu [23.10.2009][ROM][PLK][WM 6.5 BULID 21864] eXperience V 7.5 LEO 1.28 problem zniknal