Patrząc ile ludzi ma z tym problemów, wczoraj postanowiłem sam się przekonać jak to jest wrócić do stockowego romu z customa (jako że od początku jadę na romach gotowanych).
Postanowiłem wcześniej takie opcje:
-flash z karty 1.66 (usunięcie HSPL)
-wgranie z 2 cabów PL
-3.14 z poziomu kompa
-wgranie PL z wyciągniętych cabów lub z execa z kompa (bolączka większości)

Czyli jak widzicie bułka z masłem :P

Teraz po kolei jak to wyglądało w praktyce.
Wrzuciłem na kartę plik leoimg.nbh i oczywiście bootloader go nie wykrył. Trzeba było sformatować kartę FAT32. Później poszło jak ta lala Rom się wgrał EN.
Na kartę poszły dwa caby spolszczające oznaczone 1 i 2. Przy instalacji pierwszy pytał gdzie zapodać (oczywiście wybieramy urządzenie). Później drugi, tu już nic nie trzeba było wskazywać. Restart komy. Włalaaa mamy wybór polskiego tanga (3 minuty miele i wszystko). Jak ktoś się chce na tym zatrzymać to wszystko ale proponuję rom 3.14 na nowszych driverach.

Tak więc tu już mniejszy problem.
Odapliłem execa (oczywiście fon podłączony przez AS i naładowany min. 50% bo inaczej nie pójdzie) Postępować wg instrukcji na ekranie dalej dalej dalej i poszło.
Teraz PL, miałem zamiar zainstalować z dwóch cabów wyciągniętych z execa (ten który przynosi większości problemy) ale myślę co tam, spróbowałem właśnie z execa żeby sprawdzić czy rzeczywiście jest taka lipa. Myślę, że w końcu ktoś to zrobił i u niego działa. Podobna sprawa jak z instalką samego romu 3.14 exec i poszło jak po maśle. Później przy ponownym uruchomieniu trzeba tylko KONIECZNIE! zrobić HR

Powiem tak...u mnie działa 8)

Uffffffffffffff

Swój cenny czas hehehe miałem poświęcić dla testów nowego NANDA (dzięki Smogg) ale myślę, co tam Nandzik poczeka tym bardziej, że jak mi się spodoba to nie będę się bawił w powroty do WM i tak to wyszło.