1. Na temat WP7 już się kiedyś wypowiadałem, a że nie chce mi się szukać teraz własnego posta (sorry, zmęczony jakiś jestem ), to napiszę skrótowo. Przyjęliśmy tutaj założenie: XDA-Developers jest restrykcyjne w kwestii piractwa i sypie się masa banów za próby umieszczenia/wyciągnięcia pirackich treści. WP7 tam wisi i ma się całkiem dobrze. Zresztą - tak samo WM6.5.X nie ma na HD2, a jednak masa osób ma właśnie dolnobelkowca. Nadmienię, że według zapewnień HTC, Leo miał być pierwszym telefonem który uzyska aktualizację do WP7... później się z tego wycofali (jak już było jakby za późno, bo dla pewnej części odbiorców tego produktu był to jeden z argumentów przemawiających za zakupem tej słuchawki w tym momencie). Specom z XDA się udało.

2. NFS i Monopoly - true, zaraz znajdę i wywalę, dziwne że z forum do tej pory nie zniknęło - kiedyś w wewnętrznym panelu toczyła się dyskusja dotycząca wizji forum, podejścia do piractwa i ewentualnego wywalenia tego co już na nim było (pirackiego). Jak się okazuje nie 100%, ale większość pirackiego softu w tamtym momencie zniknęła z forum. Niemniej jednak masz rację - rozpowszechnianie gier, które były za darmo dołączone do innej dystrybucji telefonów w formie instalatorów na telefony spoza tego wyróżnionego kręgu to jest piractwo. Moje/nasze niedopatrzenie, że nie zniknęło to razem z resztą piratów.

3. Dyskusja dotycząca prawidłowego scrackowania AutoMapy (a nie "po prostu" instalowania)... naprawdę muszę coś dodawać? IMHO to jest pytanie nie na miejscu i w wielu innych miejscach można spotkać się z podobnym odbiorem tego typu pytań... natomiast są jeszcze inne miejsca, gdzie odpowiedź na nie będzie rzeczą normalną, naturalną i jak najbardziej OK. Ba, jak ładnie poprosisz to jeszcze Ci ktoś nagra videotutorial jak prawidłowo "złamać" daną aplikację. To forum nie jest miejscem na takie pytania i udzielanie takich porad.