Po pierwsze,
Witam wszystkich jako nowy użytkownik forum.

Co do synchronizacji. Mi standardowa synchronizacja przez HTC Sync nie działała. A zależało mi na synchronizacji z Outlookiem 2007 (szczególnie kontakty i kalendarz) a nie chciałem tego robić on-line.
Pogrzebałem i rozwiązanie się znalazło. Podaję rozwiązanie, może się komuś przyda.

(to mój post z innego forum)
HTC HD2 TyphooN CyanogenMod 7 cLK, PC Win7HPx64, połączenie USB

1. Pobieramy aplikację MyPhoneExplorer [COLOR=darkorange][B]
Kod:
http://www.fjsoft.at/en/downloads.php
i instalujemy na kompie. Kiedyś aplikacja ta służyła jedynie do obsługo telefonów SonyEricson ale teraz obsługuje również telefony z systemem Android.
2. Na kompie muszą być zainstalowane stery do obsługi telefonu. Ja to rozwiązałem instalując HTC Sync 3.0.5551 lub HTC Sync 2.0.4. Nie powiem która z nich jest tą instalującą odpowiednie stery gdyż już wcześniej zainstalowałem je obie. Nie wykluczone, że można zainstalować dowolną.
3. Na telefonie instalujemy MyPhoneExplorer Client. Można ją pobrać tu [COLOR=darkorange][B]
Kod:
https://market.android.com/details?id=com.fjsoft.myphoneexplorer.client&feature=search_result
lub zainstalować przez Android Market.
4. Uruchamiamy aplikację na kompie i nawiązujemy połączenie z telefonem. Ustawiamy sobie parametry synchronizacji wedle upodobań.
5. Ważna uwaga! Podczas synchronizacji pasek postępu stoi w miejscu - nic się nie synchronizuje, chociaż powinno. Należy kliknąć na pasek postępu i gdy wyskoczy okienko dialogowe wybrać opcję "Switch To...". Powinno się pojawić okienko informujące, że obca aplikacja prubuje się dostać do pliku-magazynu Outlooka. Należy zezwolić na dostęp określając czas dostępu - ja wybrałem 10 min. Teraz nastąpi synchronizacja. Możliwe, że w niektórych okolicznościach sytuacja opisana w tym punkcie nie nastąpi. Ja mam Win7HPx64 bity i tu może leżeć problem z prawami dostępu. Uruchomienie programu na prawach Admina nie zmienia sytuacji.

[gmod]Po pierwsze również witamy, choć dział przywitań jest w ogóle gdzie indziej :P po drugie linki zewnętrzne kodujemy i przydała by Ci się lektura regulaminu, no i po trzecie thx za instrukcję[/gmod]