[quote author=Vinrael link=topic=1249.msg7027#msg7027 date=1314312011]
Lecz pomysł z programem do resetowania statystyk baterii jest rzeczywiście trafiony. Jeszcze bardziej trafiony, gdy zresetujesz sobie statystyki baterii po wrzucenia Androida do NAND. Czy tego chcesz, czy nie, Android pod SD będzie zżerał dużo baterii. (Om om om om om...)
[/quote]

Przecież masz Androida w NAND Vinrael
A więc -> MAGLDR -> Ad Recovery -> Advanced -> Wipe battery stats... i nie trzeba żadnych dodatkowych programów

Co do żarcia baterii - u mnie na MCCM SE 3.4 (@SD) zużycie baterii miałem na tyle znikome, że na niektórych Androidach czułem, że zapas energii który potrafi wygospodarować sobie dany system jest - w porównaniu właśnie z tym Andkiem - dramatycznie niski. Oczywiście jak widziałem nienaturalne żarcie na które nic nie pomagało to dany build lądował na śmietniku historii a do NANDa wprowadzał się kolejny lokator :-)
Tak czy inaczej - jeśli zrobi się coś po prostu źle, to nie będzie działało dobrze bez względu na to gdzie to parkujemy :-)

@THo: Superramy to dziwny, acz superszybki twór Niektórzy kucharze wrzucają część Sense do RAMu (np. Imilka) dzięki czemu używanie tej nakładki wydaje się smuklejsze. Przez kilka miesięcy miałem w HD2 Incredible S od Imilki i byłem z niego naprawdę zadowolony (99% chcianych przeze mnie rzeczy chodziło i to sprawnie).

Natomiast jeśli już konkretnie chodzi o szybkość danych produktów:
1. Wszystkie posiadane przeze mnie Androidy SD osiągały wyższe wyniki w quadrancie czy linpacku niż Androidy z NAND.
2. Port systemu z jednego urządzenia nigdy nie będzie działał na nim tak fajnie, jak na urządzeniu na które został przygotowany (porty gier z Xboxa na PC zawsze były takie słodkie 8)). Dlaczego o tym napisałem? Ano na przykład takie CM7, skompilowane od podstaw, ze źródeł, stricte dla HD2 (a później jeszcze dodatkowo tweakowane dla HD2) działa jak burza :-) Wczoraj miałem okazję zainstalować to koledze i szczerze - na pierwszy rzut oka nie było większej różnicy między jego HD2, a moim Sensationem (pomijając nakładkę oczywiście ).