od razu przeszedłem do zainstalowania hspl4, odpalam i po tym jak dałem next ( po tym czyli po wstępie ) wyskakuje mi błąd : rapitool.exe-błąd systemu. Ne mozna uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono rapi.dll. spróbuj ponownie zainstalować program aby naprawić ten problem.
dałem ok i w oknie hspl4 jest tam waiting 4 usb connection, czekam, czekam i wyskakuje mi błąd że tel nie jest podłączony do kompa;/ Robie to oczywiście w trybie bootloadera, tylko dziwi mnie jedna rzecz a mianowicie po podpięciu telefonu pod lapka nie wyskakuje mi na telefonie że jest połączony z kompem..jak miałem hd to takie coś wyskakiwało, nie można tego zrobić z poziomu karty pamięci albo może innym kablem spróbuje? możliwe że nie działa a dlaczego? ponieważ jak tel jest wyłączony i podpinam go pod sieć-gniazdo w domu to nic się nie dzieje;/
a błąd jaki wyskakuje po tym jak nie może wykryć to:
crittical error flow:00000001, error code: 00000002 description: usb connect failed!
Dodam że mam win7, ale to nie robi jakiejś różnicy prawda? do tego dodam że nie mam sterowników na kompie zainstalowanych by wykrywał ten telefon-jestem po formacie.
Mam jeszcze taką małą myśl, jak bym chciał zainstalować oryginalny rom htc to nie potrzebuje hspl prawda? to jak bym pobrał rom officialny, wrzucił bym go na kartę i zainstalował z karty poprzez zmianę nazwy na leoimg.nbh? na str htc pobrałem roma ale on jest od razu z radiem i innymi pierdołami w pliku exe, nie wiesz skąd można pobrać takiego roma do PN: 99HJY005-00 ? czyli krajowego?