1. Start -> Ustawienia -> Osobisty -> Telefon -> Klaw. num.
O to chodzi?

2. Ja mam GoodRam SDHC 16gb class 2. Nie zauważyłem z nią problemów - Android chodzi sprawnie, filmy (divx, 700mb) odtwarzają się płynnie i bez zacięć, listowanie plików w eksploratorze czy totalcmd również nie generuje lagów... niby im wyższa klasa, tym szybsza karta i powinna działać sprawniej... ale mimo wszystko, nie jestem pewien, czy przy normalnym (albo popier... ) używaniu Leo odczujesz jakąś większą różnicę.*

3. Odpowiedź by snake888, powyżej.

4. Ja zazwyczaj podpinam Leo na noc do ładowarki i rano jak dzwoni budzik, to przy okazji robię kilka kroków, aby już nie wracać do łóżka :P Są różne "szkoły". Leo posiada baterię Litowo-Jonową, a to powoduje, że całkowite jej rozładowanie niszczy ogniwa (za: wikipedia) dlatego jeśli telefon Ci "padnie" dobrze jest podpiąć go do ładowarki (ale tutaj też bez popadania w przesadę i gnania z pianą na ustach do najbliższego gniazdka :P).

*moje prywatne zdanie, ktoś kto ma class6 może widzieć to inaczej... choć nie wiem co może i jak może działać szybciej - jak wszystko jest szybkie i sprawne :P