[quote author=Vinrael link=topic=1297.msg7342#msg7342 date=1316029126]
Od siebie polecam PRJ Clean Desire v. 0.3.2 Android: 2.2
Jeśli zależy Ci na bezawaryjności, lekkości systemu... Mam zainstalowanego tego androida już przeszło pół roku, i śmiga jak w zegarku...
(...) Nie znalazłem do tej pory niedziałającej funkcji w tym telefonie... A szukam od 6 miesięcy
ROM do znalezienia na stronie pod kluczem PRJ.
[/quote]
Wydaje mi się, że właśnie od tego zacznę. Chodziło mi o konkretny przykład, bo niespecjalnie mam czas na zgłębianie różnic pomiędzy systemami, co dopiero mówić o ROMach. ;-)
Generalnie rzecz biorąc - poszukam tego właśnie ROMa i będę go używał, chyba że też zacznie się zawieszać.
Dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi. Nie spodziewałem się takiego odzewu - bardzo miło mnie zaskoczyliście.
Jeszcze raz - wielkie dzięki.
Tomek
[hr]Dodano: [time]Wrzesień 15, 2011, 15:50:01 [/time][hr]
Super fajnie, że poleciliście mi przejście na nowy system.
Pojawiły się jednak problemy z realizacją.
Sytuacja jest taka: mam WM6,5 totalnie standardowe.
Cel do osiągnięcia: Android na telefonie (wiem tyle że PRJ Clean Desire)
Gdy szukam na forum tutka jak tego przejścia dokonać to okazuje się, że brak jednego który pokaże to od początku do końca.
Ten na przykład:
http://hd2forum.pl/android-tutoriale...-nand-android/
jest dość stary (ale jeśli aktualny to fajnie), ale zaznacza że aby do niego ruszyć trzeba mieć najpierw "HSPL 2.08, radio 2.15. Zalecany rom na sterowmnikach 3.14"
co to jest?
niestety nie jestem hard userem androida i PDA w ogolnosci (inaczej bym tu pewnie nie szukal pomocy)
i fajnie jakbyście jeszcze raz mi pomogli linkując te strzępki informacji do kupy.
aha - zacząłem od backupu kontaktów stąd:
http://hd2forum.pl/android-tutoriale...msg403/#msg403
Ale po synchronizacji z GMAILem - faktycznie tam mam kontakty, ale za to na telefonie ich brak.
Wracając do meritum.
Czy jest na tym forum (blogu) jakiś artykuł traktujący o przesiadce od początku do końca?A nie tak jak instrukcja dla sapera: przetnij czerwony kabel, ale nie zapomnij aby najpierw przeciąć niebieski.... ;-)
pozdrawiam
tomek
[hr]Dodano: [time]1316182276[/time][hr]
W końcu poszło po wielu ciężkich bojach.
Generalnie jest świetnie - zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Pozdrawiam
Tomek